« Zagreb
objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana
CEKATE

Trešnjevački dječji karneval u Cekateu

U 18 sati kreće službeni program gdje će posjetitelje zabavljati Franto/Frki i Pemzla ŽM/ Mali Jura od Pemzle

Fašnik za djecu na Trešnjevci
Fašnik za djecu na Trešnjevci (Cekate)
Više o

fašnik

,

djeca

,

Cekate

U nedjelju, 3. ožujka 2019. Centar za kulturu Trešnjevka obilježava fašnik kroz nekoliko zabavno-edukativnih sadržaja. Program, koji je namijenjen djeci, otvara Fašnička radionica oslikavanja maski u 11 sati.

Ovogodišnja tema radionice su likovi iz omiljenih dječjih knjiga poput Alise, Šegrta Hlapića, Gite, Pipi, Snjeguljice, patuljaka i dr. Polaznici će izrađivati maske inspirirane najdražim likovima iz dječje literature od papira, boja i drugih materijala, a uz vodstvo Škole primjenjene umjetnosti i dizajna ZagrebRadionica je besplatna za sve polaznike.

Program se nastavlja uz Trešnjevački dječji karneval u 17 sati koji će biti otvoren žiriranjem za naj-masku, a uz animaciju Pemzle ŽM. 

U 18 sati kreće službeni program gdje će posjetitelje zabavljati Franto/Frki i Pemzla ŽM/ Mali Jura od Pemzle. Potom slijedi defile najmaski, krafne za svu djecu i veselo druženje pod maskama. Karneval se zatvara podjelom nagrada. Ulaznica za karneval je 25 kuna. 

Isječak nastupa "F kao Franto" pogledajte ovdje:


Dodatne informacije:

Romano Dautanac u ulozi Franta i Frkija / Kućni Teatar Škripzikl: Kućni Teatar Škripzikl je diverzantska glazbeno-pantomimska, ali i kabaretsko-klaunska organizacija. Specijalizirani su za posebnu vrstu nastupa po kućama, kazalištima, galerijama, klubovima, pubovima, trgovima, ulicama i vrtovima. Teatar je nastupao u Sloveniji, Portugalu, Španjolskoj, Engleskoj i Njemačkoj, a istražuje i njeguje estetiku nijemog filma, vodvilja i varijetea s početka 20. stoljeća. "F kao Franto" je cirkuski one-man-show u kojoj izvođač igra 28 karaktera povezanih u 28 skečeva.

Nikolina Manojlović Vračar u ulozi Pemzle ŽM i Malog Jure od Pemzle: Autorica pjesama za djecu "Kako misli jure jednog malog Jure" i likovna umjetnica. Status samostalne multimedijalne umjetnice stječe izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama i performance-ima. Djeluje kao autorica, scenografkinja i/ili izvođačica u predstavama za djecu.

Dodatne informacije o fašniku možete pročitati na sljedećoj poveznici: http://www.cekate.hr/?p=33081

25.02.2019. 12:02:00
Novi komentar
nužno
nužno