« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
kod stipe na kavi

Promenada predsjednika država kod Mesića

Predsjednik Mesić će ovaj tjedan ugostiti Tarju Halonen i Emomalija Rahmona, dok predsjednik Armenije dolazi sljedeći tjedan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

predsjednik Stjepan Mesić

,

finska predsjednica Tarja Halonen

,

Emomali Rahmon

,

Serzh Sargsyan

,

Armenija

,

Tadžikistan

,

Finska

Predsjednica Republike Finske Tarja Halonen sa suprugom i izaslanstvom boravit će, na poziv predsjednika Mesića, u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 2. do 5. rujna, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika.

Mesić je 2003. godine bio u službenom posjetu Finskoj, kada je o bilateralnim i drugim temama razgovarao s finskom predsjednicom Tarjom Halonen. Mesić i njegova gošća u srijedu će se nakon razgovora obratiti novinarima.

Nakon finske predsjednice, u Hrvatsku će, kao gost predsjednika Republike, doputovati predsjednik Republike Tadžikistana, Emomali Rahmon, dok će u službenom posjetu našoj zemlji 7. i 8. rujna boraviti predsjednik Republike Armenije, Serzh Sargsyan.

Hrvatski predsjednik je u svibnju ove godine posjetio Tadžikistan i Armeniju. Bili su to prvi posjeti jednoga hrvatskoga predsjednika tim azijskim zemljama.

Razgovorima što će ih predsjednik Mesić voditi sa svojim visokim gostima dominirat će bilateralna suradnja i aktualni problemi međunarodne politike, kaže se u priopćenju. Pored Zagreba, predsjednica Finske i predsjednici Tadžikistana i Armenije boravit će i na Brijunima.

Izvor: Hina

01.09.2009. 16:09:12
Novi komentar
nužno
nužno