« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
COOL

U Švicarskoj otvorena kino dvorana s prvim Cinema LED 3D ekranom na svijetu

Ovaj ekran može prikazivati 3D filmove bez potrebe za posebnim projektorima, ali dalje se tehnologija oslanja na posebne naočale kako bi se stvorio trodimenzionalni efekt

Samsung LED Cinema
Samsung LED Cinema (Samsung)
Više o

Samsung LED Cinema

,

Samsung

,

3D film

Arena Cinemas, filmski kompleks u Švicarskoj, ovog tjedna otvorio je prvu svjetsku kino dvoranu sa Samsungovim divovskim LED ekranom koji može prikazivati 3D filmove bez potrebe za posebnim projektorima, ali dalje se tehnologija oslanja na posebne naočale kako bi se stvorio trodimenzionalni efekt.

Samsung LED Cinema ekran širine je 10,3 m i 5,4 m visine. Ima 406 inča, razlučivost od 4.096 x 2.160 piksela i podršku za HDR kvalitetu prikaza slike. Nudi visoki kontrast, prikazuje svijetle boje, netaknute bjeline i duboke crne boje, što je savršeno za gledanje podjednako 2D i 3D filmova.

Iznimne je svjetline, gotovo 10 puta veće (146 fL) od uobičajenog standarda u kinima (14 fL). Ovim specifikacijama, ljudi koji doživljavaju mučninu ili vrtoglavicu gledajući ovu vrstu filma ne bi više trebali imati problema.

U kombinaciji s najmodernijim audio tehnologijama proizvođača JBL Professional tvrtke HARMAN International, posjetiteljima će se moći ponuditi doista posebno doživljajno iskustvo.

Samsungov LCD za kinematografiju uspješno je postavljen prošle godine u kinima u Seulu i Busanu, Koreji i Šangaju, ali nisu 3D.

"Zurich je jedan od europskih burzovnih čvorišta za filmsku industriju i optimalno mjesto za uvođenje pionirske tehnologije kao što je Cinema LED zaslon u regiji", izjavio je Eduard Stöckli, vlasnik Arena Cinemasa.

 

Piše: Sanja Ledinek
01.04.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno