« Hi-tech
objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana
COOL

Upoznajte Umjetnost Phone Shui kako je tumači Aapo Hämälänanainen

Čisti Android na Nokia pametnim telefonima potiče način života i telefon bez viška

Umjetnost Phone Shui - Aapo Hämälänanainen
Umjetnost Phone Shui - Aapo Hämälänanainen (Nokia)
Više o

Phone Shui

,

Aapo Hämälänanainen

,

Nokia

,

HMD Global

HMD Global, dom Nokia telefona, svijetu je nedavno predstavio novu filozofiju: Umjetnost Phone Shui - satiričnu verziju Feng Shui filozofije koja tumači prednosti življenja bez viška: život sa svim što vam istinski treba i bez ičega što vam ne treba.

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj1 nam pokazuje da su i naši sugrađani spremni za prihvaćanje ove filozofije: 32% ispitanika smatra kako imaju previše aplikacija na svojem telefonu. Isti postotak 32% ispitanika smatra kako im je život previše kompliciran i voljeli bi ga pojednostaviti. Slučajnost?

Aapo Hämälänanainen misli da nije! S obzirom da čak 67% ispitanika tvrdi da ih kod telefona najviše frustrira situacija kada im iscuri baterija, smatramo da će biti oduševljeni činjenicom da Nokia pametni telefoni s ažurnim i uvijek najnovijim Androidom optimiziraju korištenje baterije a čista verzija Androida nema u sebi nepotrebnih aplikacija koje rade u pozadini.

Phone Shui mantra je u srži novih Nokia pametnih telefona koji dolaze s Androidom kakav je Google htio: čistim. Nokijini pametni telefoni napravljeni su da traju i dizajnirani da djeluju. Ne dolaze s pred-instaliranim aplikacijama niti su nakrcani bloatwareom, čime korisnici imaju slobodu stvaranja svojeg doživljaja a što produžuje trajanje baterije i opće performanse pametnog telefona. Nokia telefoni pružaju najčišće, sigurno i ažurirano Android iskustvo u cijelom portfelju pametnih telefona.

Tomislav Himbele, voditelj marketinga za CEE regiju

„Ponosimo se što korisnicima pružamo proizvode koji su napravljeni da traju - zato nam je cilj omogućiti najnoviji i najbolji Android doživljaj. U duhu „Phone Shui" mantre, naši telefoni dolaze s Android Oreo operativnim sustavom kakav bi trebao biti - u svom najčišćem obliku. Mjesečne nadogradnje i uređaji bez bloatwarea znače da će vaša Nokia ostati čista, sigurna i ažurirana."

Aapo Hämälänanainen, minimalistički guru i vlogerska zvijezda kaže kako "novi portfelj Nokia telefona utjelovljuje sve što propovijedam u Umjetnosti Phone Shuia. Ako živite po Umjetnosti Phone Shuia, možete povećati energiju, poboljšati memoriju i napraviti mjesta za više stvari koje volite, isto kao i svoj Nokia smartphone".

Evo nekoliko stvari na koje biste trebali paziti ako želite prihvatiti Phone Shui način življenja:

  1. Mnogi pametni telefoni dolaze s već postavljenim aplikacijama koje zauzimaju bitnu memoriju. Nokia pametni telefoni dolaze bez nepotrebnog bloatwarea.

  2. Poruke, fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, stvaraju nered i usporavaju vaš mobitel. Redovito ažurirajte svoj uređaj i brišite stare podatke kako biste na mobitelu imali stvari koje vam trebaju, bez onih koji vam ne trebaju.

  3. Nadogradnje za operativni sustav se redovno objavljuju, no da li ih uvijek instalirate? Korištenje zastarjelog operativnog sustava znači da vaš uređaj ne radi na najboljoj mogućoj razini pa su mogući i sigurnosni problemi. Mi jamčimo redovna mjesečna ažuriranja i radimo s operaterima kako bismo osigurali glatku isporuku.

1 Metoda - Telefonska anketa provedena od 23.2. do 3.3. 2018.

Populacija - stanovništvo Hrvatske u dobi od 18 do 75 godina

Uzorak - probabilistički višeetapno stratificiran proporcionalno veličini županije i naselja, veličine 1.035 ispitanika

 

19.03.2018. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno