« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
HORMUŠKI TJESNAC

Uspješan test iranske rakete dugog dometa

Nešto ranije u ponedjeljak je iranska mornarica najavila testiranje dviju raketa srednjeg dometa i jedne kratkog dometa, zadnjega dana vojnih vježbi u području Hormuškog tjesnaca

Fotografija vijesti
Više o

Iran

,

rakete velikog dometa

,

hormuški tjesnac

,

Iran SAD

Kako je bilo i najavljivano, Iran je danas u sklopu svojih vojnih vježbi blizu Hormuškog tjesnaca uspješno testirao raketu dugog dometa Ghader, prenosi Hina.

"Raketu Ghader dometa 200 km konstruirali su iranski stručnjaci. Raketa je uspješno dosegnula zadani cilj u Perzijskom zaljevu i uništila ga", rekao je glasnogovornik pomorskih vježbi, admiral Mahmud Musavi.

"Ghader je ultramoderan raketni sustav s ugrađenim preciznim radarom, znatno poboljšan u odnosu na prethodne generacije raketa", rekao je Musavi.

Nešto ranije u ponedjeljak je iranska mornarica najavila testiranje dviju raketa srednjeg dometa i jedne kratkog dometa, zadnjega dana vojnih vježbi u području Hormuškog tjesnaca, za trgovinu naftom strateški važnog morskog prolaza.

Iranci su u subotu objavili kako odgađaju planirana pokusna ispaljivanja projektila dugoga dometa u sklopu mornaričkih vježbi u Perzijskom zaljevu te su dali na znanje da su spremni na nove pregovore sa Zapadom o svom kontroverznom nuklearnom programu.

02.01.2012. 10:25:00
Novi komentar
nužno
nužno