« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Varaždin: Dječak se zapalio u školi

Sumnja se da su uzrok ljubavni jadi, a dječaka su spasile nastavnice koje su vatru ugasile jaknama

Učenici su bili šokirani onim što su vidjeli na hodniku škole
Učenici su bili šokirani onim što su vidjeli na hodniku škole (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Milivoj Purgarić

,

samospaljivanje

VARAŽDIN • Učenika 7.a razreda 4. osnovne škole u Varaždinu M. H., jučer oko 10.30 polio se razrjeđivačem na školskome hodniku i zapalio.
Zahvaljujući brzoj reakciji dviju nastavnica koje su vatru ugasile jaknama, četrnaestogodišnjak je spašen, ali je s teškim opeklinama hitno prevezen u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu. 

Učenici svjedoci

Ravnatelj Milivoj Purgarić kaže da je dječak u školu došao oko sat i pol prije početka svoje smjene te da je u trenutku tragedije u tijeku bila nastava. Trenutak zapaljenja vidjelo je nekoliko dežurnih učenika koji su odmah pozvali učiteljice. Kako bi dječaka spasili, zgrabili su nekoliko kaputa s obližnje vješalice i plamen ugasili.

Stabilno, ali teškoDijete je teško, ali stabilno, izjavio je jučer predstojnik Klinike za dječju kirurgiju Božidar Župančić, dodavši da još trebaju utvrditi stupanj opeklina po rukama i licu, koji su najviše opečeni. Po ozbiljnosti, dječakove se opekline uspoređuju s onima koje su zadobili vatrogasci stradali na Kornatu. 

- Svi djelatnici škole su u šoku, a pogotovo dvije profesorice koje su mu odmah priskočile u pomoć - kazao je ravnatelj Purgarić. Ističe kako u školi  ne znaju što je dječaka navelo na tako strašan čin, jer se radi o vrlo dobrom učeniku za kojeg ne znaju da ima ikakvih problema u obitelji ili školi, što je potvrdila i pedagoginja.

- Vidio sam dječaka i mislim da se radi o teškim opeklinama. Cijelo lice i obje ruke su mu bile crne, i hitno je prevezen u bolnicu u Zagreb, što znači da su ozljede teške - ispričao je ravnatelj. Po njegovim riječima, policija je utvrdila da je dječak razrjeđivač donio u školu u svojoj torbi.

Nepun sat poslije nemilog događaja u školi se pojavio i varaždinski gradonačelnik dr. Ivan Čehok.

- Iz razgovora s ravnateljem škole možda mogu naslutiti da je riječ o ljubavnim problemima koje je dječak imao, ali to ne mogu sa sigurnošću tvrditi - rekao je Čehok za Jutarnji list.

Psihološki timovi za pomoć

Najavio je da će organizirati psihološke i pedagoške timove koji će djeci i nastavnicima pomoći da prebrode ovaj događaj. I Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u školu je poslalo tim za krizne situacije koji bi trebao pomoći učenicima. Ministar Dragan Primorac sinoć  je na intenzivnom odjelu Klaićeve bolnice posjetio opečenog dječaka.

Policija još nije izvijestila o rezultatima istrage koju provodi u školi.   (METRO)

03.03.2008. 22:37:20
Novi komentar
nužno
nužno