Biznis
PROBLEMI?

Ogromnih 40 posto poslova nestat će za 25 godina

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Važnije je odgovoriti na pitanje koje su nam vještine potrebne da bismo obavljali zanimanja u budućnosti nego imati lažnu dilemu hoće li nas zamijeniti strojevi, zaključak je… više »

UPOZORENJE!

HANFA upozorava na stranicu preko koje ne smijete trgovati!

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Trgovanje dionicama stranih tvrtki, valutama ili kriptovalutama uzelo je maha i u Hrvatskoj, no nisu svi posrednici koji se naveliko nude pravi izbor.... Upravo iz tog razloga je Hrvatska… više »

PROBLEMI

Utrka čovjeka i stroja na burzama

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Fotografija Petera Tuchmana za njegovim mjestom na burzi u Wall Streetu kako se drži za svoju sijedu kosu koja mu je svojedobno i donijela nadimak „Einstein", ovog tjedna se pojavila u… više »

EH, DA...

Agrokor: maratonsko ispitivanje bez pravih odgovora

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Upravo je nevjerojatno da je gotovo pet sati trajalo ispitivanje Martine Dalić i Ante Ramljaka pred saborskim odborom za gospodarstvo, a da na koncu nismo doznali odgovore na neka ključna… više »

KOMENTAR

Besplatan gradski prijevoz u zemlji automobila?

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Pa recite onda da političari više nisu sposobni za doista velike reforme. Crno na bijelo stoji u jednom pismu ministrice okoliša Hendricks (SPD), ministra poljoprivrede… više »

BRAVO

Kako su kauboji s Velebita uspješno iskoristili EU fondove?

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

EU fondovi su do sada već velikom broju poduzetnika pomogli pri ostvarivanju ideja za ulaganje i poboljšanje poslovnih procesa. Ulaganja su različita i sva ovise o dostupnim… više »

NAJAVE

Više od 8.000 sudionika na ovogodišnjem MAGENTA 1 B2B RUN

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

MAGENTA 1 B2B RUN, najveće poslovno okupljanje zaposlenika hrvatskih kompanija održat će se četvrtu godinu zaredom u četiri najveća hrvatska grada. MAGENTA 1 B2B RUN starta u Splitu 10.… više »

UPIŠITE SE I VI!

Preko 29 tisuća upisalo se u registar Ne zovi

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Mnogo je trgovaca koji do kupaca dolaze telefonom, a mnogo je i kupaca kojima je takve poslovne prakse dosta. Iako je registar "Ne zovi" namijenjen svima, upis se u prvom redu… više »

STRAŠNO

Globalna nejednakost raste

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Međunarodna organizacija za razvoj Oxfam upozorila je na sve veću socijalnu nejednakost u svijetu. Ona je puno dramatičnija nego što se dosad pretpostavljalo, piše u studiji… više »

VOLITE ZIMU?

Francuzi traže radnike na Arktiku i Antarktici

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Znanstveni institut Paul-Emilea Victora objavio je javni natječaj za 40 radnih mjesta u njegovih šest baza na Arktiku i Antarktici. Uvjet je znanje francuskog jezika, a traže se… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Majstor apsurda i provokacije na djelu

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Mr. Bingo, vrhunski ilustrator i majstor provokacije, autor nekolicine kontroverznih, pomalo suludih, ali i uspješnih projekata koji je surađivao s globalnim divovima (Microsoft, BBC… više »

PITANJE

Bitcoin - koliko stvarno vrijedi?

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Mora li iza novca stajati država sa svojim gospodarstvom? Ona svakako pomaže održavati mu vrijednost, ali zapravo nije nužna. Idejni pokretač bitcoina Satoshi Nakamoto je istakao kao… više »

STVARNO?

Slabije plaćeni trgovci pokazuju veću brigu za potrebe kupca

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Vrijednost osoblja važna je sastavnica u pridobivanju zadovoljnog i lojalnog kupca ili klijenta. Pod „vrijednošću osoblja" u najširim crtama može se smatrati ukupna… više »

ETO...

Burzovni krah – ili samo korekcija?

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Vodeći japanski burzovni indeks Nikkei u utorak (6.2.) je opao za više od 1.000 bodova. Bio je to najveći dnevni gubitak od 2016. Trgovina na tokijskom parketu okončana je na razini… više »

EU FONDOVI

Nove milijunske bespovratne potpore za ICT sektor i prerađivačku industriju

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Otvoren je novi natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pod nazivom „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća", kao nasljednik… više »