Biznis
ČESTITAMO

“Stvaratelji za stoljeća” za životno djelo u poduzetništvu sa zlatnom lentom Medikolu

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Poliklinika Medikol dobila je još jedno veliko priznanje za svoj rad - nagradom "Stvaratelji za stoljeća" za životno djelo u poduzetništvu uz odavanje priznanja usmjerava… više »

KOMENTAR

Facebook ili - gdje se to briše?

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Zamislite da ste vanzemaljac i da ste slučajno vidjeli par minuta izvješća na američkim postajama o ovom skandalu s osobnim podacima na Facebooku. Mogli biste dobiti dojam da je… više »

KONVENCIJE

Održan Dan otvorenih integracija KING ICT-a

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Poslovno-tehnološka konferencija KING ICT-a Dan otvorenih integracija održana je 22. ožujka u Zagrebu, trinaestu godinu za redom. Ove godine razgovaralo se o idejama koje grade… više »

SVE BOLJE...

S&P podignuo rejting Hrvatske na 'BB+'

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Agencija Standard&Poor's (S&P) podigla je rejting Hrvatske s 'BB' na 'BB+', uz stabilne izglede, zahvaljujući daljnjem smanjenju javnog duga i poboljšanoj fiskalnoj poziciji… više »

EU FONDOVI

Uskoro nove bespovratne potpore za mala i srednja poduzeća

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Uskoro, krajem ožujka i početkom travnja, bit će otvorena četiri natječaja iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" s ciljem poboljšanja razvoja i rasta malih i… više »

STVARNO?

Europski porez za internetske divove

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Prema podacima Europske komisije, tvrtka koja djeluje na internetu poput Googlea plaća 10% poreza na svoju dobit. Makar nije uvijek lako izvući pravedan porez i iz međunarodnih kompanija, one… više »

KONFERENCIJE

Turizam i IT industrija u Hrvatskoj trebaju više surađivati

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Turizam i IT kao dva rastuća i najuspješnija sektora u Hrvatskoj bi trebali više surađivati, nadopunjavati se i koristiti inovativna rješenja i proizvode… više »

TMURNA BUDUĆNOST

Kako je Agrokor postao jedina vladina tema

objavljeno prije 8 mjeseci

Glavna preokupacija Vlade RH u proteklih godinu dana, otprilike, nedvojbeno je kriza Agrokora. Štoviše, vremenom se sve češće nameće dojam kako je riječ o jedinoj… više »

FESTIVALI

Dani komunikacija: AdBlock na advertising festivalu

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Brojna imena predavača na Danima komunikacija već su odavno najavljena, a danas je predstavljen cjelokupni program festivala. Organizatori su otkrili još jednog intrigantnog predavača,… više »

EU FONDOVI

Novi natječaji iz vinske omotnice u 2018. godini

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014.-2018. službeno je ušao u svoju posljednju godinu. Pravo je vrijeme stoga za rekapitulaciju svega dosad učinjenoga i eventualnu doradu… više »

MWC 2018

Mobilna industrija će do 2022. generirati pet posto posto svjetskog BDP-a

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Mobilne tehnologije i usluge u 2017. su generirale 4,5 posto globalnog BDP-a, s 3.600 milijardi američkih dolara dodane vrijednosti, a kako ta industrija intenzivno raste i provlači… više »

TRENDOVI

HTC-ovi prihodi u veljači najniži u 13 godina

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

HTC koji je već niz puta prošao i prolazi kroz restrukturiranje, još uvijek ne može zaustaviti negativni trend poslovanja. Prema pisanju web stranice Focus Taiwan, HTC je u… više »

MA DA?

Apple i Google nisu više vrhunski brandovi

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

Apple i Google godinama su najutjecajniji brandovi u svijetu, no izgleda da se stvari drastično mijenjaju - na ovogodišnjoj Harris Pollovoj ljestvici najuglednijih korporativnih… više »

EU FONDOVI

Poljoprivrednicima 3,75 milijardi kuna u 2018.

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Ministarstvo poljoprivrede podiže ljestvicu. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva za prvu polovinu ove godine najavilo natječaje za poduzetnike vrijedne 600 milijuna kuna, ministar… više »

PODUZETNICE

Kineskinje najbogatije među ženama koje su bogatstvo stvorile same

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

Kineske poduzetnice opet su dominirale na globalnoj listi milijarderki koje su same stvorile svoje bogatstvo, pa se na toj listi časopisa Hurun za 2018. godinu među deset najbogatijih… više »