Biznis
PRVI PUT!

Pada prodaja pametnih telefona

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Prodaja pametnih telefona prošle godine po prvi put pala otkad je 2007. predstavljen iPhone, a početni podaci za ovu godinu pokazuju da će doći do daljnjeg usporavanja. Analitičari… više »

KOMENTAR

Američke carine - treba sačuvati živce

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Sada je i službeno. U SAD-u stupaju na snagu carine od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij iz Europska unije. Kao što se i očekivalo, Donald Trump nije popustio pod pritiskom iz… više »

AHA!

Franck se bori za svoja prava

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u petak, 25. svibnja 2018. na svojim internetskim stranicama Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave. Franck, kao i velika većina vjerovnika, nije… više »

SAZNAJEMO

Tele2 i Zaklade Reach for Change - Partnerstvo za promjene

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Jedan od najznačajnijih programa u Hrvatskoj čiji je cilj pomagati start-up projekte iz domene razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti… više »

SAZNAJEMO

Shazamaj Tele2 reklamu i osvoji Sony bežične slušalice

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Skeniranjem audio zapisa Tele2 reklame „MobiTelka" do 30. lipnja, korisnici Shazam aplikacije sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj svaki dan mogu osvojiti Sony bežične slušalice… više »

ABRAMOVIČ

Odlazak simbola „ruskog“ Londona

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Za krupni ruski biznis, onaj koji je kapital izvozio u inozemstvo, dolaze crna vremena. Kremlj nije spreman stati u zaštitu poduzetnika kao što je Roman Abramovič, a u Velikoj… više »

EH, DA...

Gradovi u kojima se najbolje zarađuje

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Bussines Insider objavio je listu top 28 gradova u kojima se najbolje zarađuje. Jedan od čimbenika pomoću kojeg se donose zaključci je i prosječna neto plaća, pokazatelj bogatstva pojedinog… više »

KONFERENCIJE

Zagreb Ethics and Compliance 2018 - poslovna konferencija za sve

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Pozivamo vas na prvu međunarodnu konferenciju „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, koja će se održati 13.-14.06.2018. u hotelu Westin, u… više »

WOW!

Prošle godine ukradeno kriptovaluta u vrijednosti 1.2 milijarde dolara

objavljeno prije 10 mjeseci

Kriminalci su od početka prošle godine ukrali kriptovalute ukupne vrijednosti oko 1,2 milijarde dolara, procjenjuje radna skupina za borbu protiv krađe podataka na Internetu APWG.… više »

BAŠ TAKO

Hrvatskoj treba obrazovni sustav koji će potaknuti poduzetništvo

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Što pokreće poduzetnički duh? Vanjski faktori kao što su obrazovni sustav utječu na stav i percepciju o poduzetničkoj mogućnosti? Koje osobne karakteristike misle da imaju ljudi… više »

PODACI

Studenti naveliko odgađaju diplomiranje

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

U anketi provedenoj na gotovo 550 ispitanika portal EduCentar istražio je odgađaju li studenti diplomu kako bi produljili studentska prava. Više od polovine ispitanika, njih 51%,… više »

LOŠE

Imovinske razlike na jugoistoku Europe sve veće

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

„Više nego ikad, uzroke nejednakosti treba tretirati hitno zbog brojnih prijetnji koje bi dodatno mogle povećati jaz u blagostanju" - to je dramatičan zaključak istraživanja… više »

DOĐITE

Job Fair 2018: 103 tvrtke na 13. Job Fairu

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Job Fair 2018, najveće mjesto spajanja talenata i top tehnoloških kompanija u regiji održat će se u srijedu 23. i četvrtak 24. svibnja u terminu od 09:00 do 17:00 sati na Fakultetu… više »

PROTUUDAR

Carine na američku rižu, kukuruz, sok od naranče...

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Europska unija je još uvijek izuzeta od carine koju SAD odnedavno podižu (između ostalog) na čelik i aluminij, ali to izuzeće traje sad još samo do početka lipnja. Da li će to… više »

TAKO TREBA

Franck ne odustaje!

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u petak je svojom usputnom izjavom novinarima u Opatiji nažalost potvrdio opravdanost naših višekratno izrečenih upozorenja.… više »