Biznis

Biznis je kao kompozicija

objavljeno prije 11 godina

Svjetski gospodarski forum u Davosu završio je nastupom dirigenta Bostonske filharmonije Benjamina Zandera, koji je okupljene proveo kroz glazbenu vježbu, kako bi dočarao važnost koju… više »

Najviše se ulaže u Srbiju i BiH

objavljeno prije 11 godina

Ukupna hrvatska ulaganja u inozemstvo u razdoblju od 1993. do kraja trećeg tromjesečja prošle godine prešla su vrijednost od 2,1 milijarde eura, pokazuju najnoviji podaci… više »

METRO PANEL

Vaše nam je mišljenje važno!

objavljeno prije 11 godina

Metro Express Hrvatska pokrenuo je projekt Metro Panel,   online zajednicu čitatelja koji sudjeluju u ispitivanju javnog mnijenja i istraživanjima tržišta. Članovi Metro… više »

Po indeksu globalnog sloma Hrvatska je među prvih deset

objavljeno prije 11 godina

prema indeksu globalnog kreditnog sloma, koji je objavljen u srijedu, a izveden iz dužničke ranjivosti, deficita platne bilance te proračunskog deficita rangiranih zemalja, Hrvatska je… više »

Završila akcija ‘Veliki za male’

objavljeno prije 11 godina

u Super Konzumu Dugave jučer su predstavljeni rezultati zajedničke humanitarne akcije Konzuma i Aquafresha - ‘Veliki za male’. Tom prigodom Zlatan Zuhrić Zuhra uručio je ček na… više »

ZVJEZDANE STAZE

Branson izložio modele

objavljeno prije 11 godina

Sir Richard Branson, osnivač kompanije Virgin Galactic predstavio je u srijedu u New Yorku dizajn zrakoplova Spaceship Two i nosača zrakoplova White Knight Two, za koje tvrdi da će… više »

Davosom dominira pesimizam

objavljeno prije 11 godina

Prvi dan Svjetskog gospodarskog foruma, koji je u srijedu počeo u švicarskom Davosu, obilježilo je depresivno raspoloženje i optuživanje Federalnih rezervi za globalnu krizu, prenose… više »

PBZ diže kamate na kredite

objavljeno prije 11 godina

Od 1. veljače Privredna banka Zagreb povećat će kamatne stope na nove i već odobrene kredite u kunama te uz valutnu klauzulu u eurima i švicarskim francima, i prestat će odobravati… više »

Rekordna tromjesečna dobit američkog Applea

objavljeno prije 11 godina

Američki informatički div Apple Inc. u posljednja je tri mjeseca 2007. zabilježio najbolje tromjesečje u povijest poslovanja, s ostvarenom dobiti od 1,58 milijardi dolara, uslijed snažnog… više »

KARIJERE

Kuštrak odlazi iz Medike

objavljeno prije 11 godina

Zbog prestanka mandata, predsjedniku Uprave Medike Damiru Kuštraku od 29. veljače ove godine prestaje funkcija i radni odnos u toj tvrtki, stoji u obavijesti koju je Medika jučer… više »

Juncker: Postoji mogućnost recesije

objavljeno prije 11 godina

Ne može se isključiti mogućnost recesije u američkom gospodarstvu, istaknuo je predsjednik eurozone, luksemburški premijer i ministar financija Jean-Claude Juncker nakon oštrih… više »

SEEbiz - sve burze u regiji

objavljeno prije 11 godina

Regionalni poslovni portal SEEbiz 25. siječnja kreće s podacima sa svih burzi u regiji. Tako će posjetitelji portala moći pratiti s odgodom od 15 minuta trgovanje s Banjolučke, Beogradske,… više »

Yahoo planira na stotine otkaza

objavljeno prije 11 godina

Američki softverski div Yahoo planira objaviti krajem ovog mjeseca plan koji će vjerojatno dovesti do ukidanja stotina od ukupno 14 tisuća radnih mjesta, kazao je izvor upoznat s planom.… više »

Otvoren ured u Tokiju

objavljeno prije 11 godina

Hrvatska turistička zajednica otvorila je jučer u Tokiju  predstavništvo koje će kao hrvatski turistički ured osim japanskog pokrivati i druga tržišta Dalekog istoka, poput… više »

Globalnu ekonomiju odredit će SAD i Kina

objavljeno prije 11 godina

Globalna ekonomija trenutačno se nalazi u prijelaznom periodu,  a srednjoročni pravac razvoja globalne ekonomije u 2008. uglavnom će definirati Kina i SAD, ističe se u analizi… više »