Biznis
NAPOKON?

Postignut dogovor o završetku grčke krize?

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Ministri financija eurozone dogovorili su uvjete izlaska Grčke iz njezina trećeg programa pomoći, te posljednji paket pomoći od 15 milijardi eura, potvrdio je predsjednik… više »

MALO?

Pokrenuto preko 1200 osobnih stečajeva

objavljeno prije 5 mjeseci

U Hrvatskoj su pokrenuta 1.204 postupka osobnih stečajeva pred savjetovalištima Financijske agencije (Fina), a više od dvije trećine njih, ili 69,9 posto,… više »

OH, DA!

4 načina da spriječite tračeve o sebi na poslu

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Vjerovali ili ne, znanost zapravo nudi oprečna mišljenja o tračevima na radnom mjestu. Neke studije uspjele su dokazati da su nepovoljni za odnose među kolegama, dok druge tvrde da… više »

NJEMAČKA

Novi model zapošljavanja ljudi s Balkana

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Pojednostavljena procedura trebala bi građanima zemalja zapadnog Balkana olakšati legalan dolazak u Njemačku. Ali, olakšice očito nisu iste baš za sve. Dok je za… više »

EH, DA...

Bogataši se i dalje bogate...a siromašne se ni ne pita

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Vrijednost imovina najbogatijih širom svijeta porasla je prošle godine 12 posto, približivši se razini od 202 tisuće milijardi dolara zahvaljujući uzletu tržišta… više »

A VI?

3 beneficije koje žele zaposlenici

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Kada donosimo odluku hoćemo li se prijaviti na neki oglas za posao, uzimamo u obzir brojne informacije, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude. A koje su beneficije… više »

STVARNO?

Odmor na selu uskoro bez ručka i večere?

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Hrvatska je danas u ekonomskom pogledu izričito turistička zemlja, iako državna regulativa tome sektoru i dalje pristupa nedovoljno sistematično. Dobar i aktualan primjer je nacrt novog… više »

BRAVO

Softwaresauna - novi startup u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Softwaresauna mali je startup koji želi biti jedinstven u svom radu i odnosu kako s klijentima tako i unutarnji odnosi među članovima tima. Naglasak je na povezanosti, otvorenosti,… više »

ZEC 2018

Međunarodna konferencija "Zagreb Ethics and Compliance 2018"

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Prva međunarodna konferencija „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, održat de se 13. i 14. 06. 2018. u hotelu Westin, u organizaciji… više »

NARAVNO!

Tvrtke koje su pokrenule žene posluju - bolje!

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Žene osnivačice startup tvrtki od investitora dobivaju manje novca od muških kolega, iako se ulaganje u njihove tvrtke puno više isplati, pokazalo je novo istraživanje The… više »

EHHH...

Globalizacija je sjajna - ako ste razvijena zemlja

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Građani industrijskih zemalja najviše su profitirali od globalizacije, pokazuje istraživanje koje je naručila njemačka zaklada Bertelsmann, iznjedrivši Švicarsku kao… više »

ISPROBAJTE!

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kuna mjesečno

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Svi poduzetnici koji svoje izdane račune naplaćuju u gotovini podliježu fiskalizaciji izdavanja računa, odnosno, dužni su izdati račun preko elektroničkih naplatnih uređaja izravno povezanih… više »

PRVI PUT!

Pada prodaja pametnih telefona

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Prodaja pametnih telefona prošle godine po prvi put pala otkad je 2007. predstavljen iPhone, a početni podaci za ovu godinu pokazuju da će doći do daljnjeg usporavanja. Analitičari… više »

KOMENTAR

Američke carine - treba sačuvati živce

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Sada je i službeno. U SAD-u stupaju na snagu carine od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij iz Europska unije. Kao što se i očekivalo, Donald Trump nije popustio pod pritiskom iz… više »

AHA!

Franck se bori za svoja prava

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u petak, 25. svibnja 2018. na svojim internetskim stranicama Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave. Franck, kao i velika većina vjerovnika, nije… više »