Biznis
STVARNO?

Odmor na selu uskoro bez ručka i večere?

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Hrvatska je danas u ekonomskom pogledu izričito turistička zemlja, iako državna regulativa tome sektoru i dalje pristupa nedovoljno sistematično. Dobar i aktualan primjer je nacrt novog… više »

BRAVO

Softwaresauna - novi startup u Hrvatskoj

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Softwaresauna mali je startup koji želi biti jedinstven u svom radu i odnosu kako s klijentima tako i unutarnji odnosi među članovima tima. Naglasak je na povezanosti, otvorenosti,… više »

ZEC 2018

Međunarodna konferencija "Zagreb Ethics and Compliance 2018"

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Prva međunarodna konferencija „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, održat de se 13. i 14. 06. 2018. u hotelu Westin, u organizaciji… više »

NARAVNO!

Tvrtke koje su pokrenule žene posluju - bolje!

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Žene osnivačice startup tvrtki od investitora dobivaju manje novca od muških kolega, iako se ulaganje u njihove tvrtke puno više isplati, pokazalo je novo istraživanje The… više »

EHHH...

Globalizacija je sjajna - ako ste razvijena zemlja

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Građani industrijskih zemalja najviše su profitirali od globalizacije, pokazuje istraživanje koje je naručila njemačka zaklada Bertelsmann, iznjedrivši Švicarsku kao… više »

ISPROBAJTE!

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kuna mjesečno

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Svi poduzetnici koji svoje izdane račune naplaćuju u gotovini podliježu fiskalizaciji izdavanja računa, odnosno, dužni su izdati račun preko elektroničkih naplatnih uređaja izravno povezanih… više »

PRVI PUT!

Pada prodaja pametnih telefona

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Prodaja pametnih telefona prošle godine po prvi put pala otkad je 2007. predstavljen iPhone, a početni podaci za ovu godinu pokazuju da će doći do daljnjeg usporavanja. Analitičari… više »

KOMENTAR

Američke carine - treba sačuvati živce

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Sada je i službeno. U SAD-u stupaju na snagu carine od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij iz Europska unije. Kao što se i očekivalo, Donald Trump nije popustio pod pritiskom iz… više »

AHA!

Franck se bori za svoja prava

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u petak, 25. svibnja 2018. na svojim internetskim stranicama Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave. Franck, kao i velika većina vjerovnika, nije… više »

SAZNAJEMO

Tele2 i Zaklade Reach for Change - Partnerstvo za promjene

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Jedan od najznačajnijih programa u Hrvatskoj čiji je cilj pomagati start-up projekte iz domene razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti… više »

SAZNAJEMO

Shazamaj Tele2 reklamu i osvoji Sony bežične slušalice

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Skeniranjem audio zapisa Tele2 reklame „MobiTelka" do 30. lipnja, korisnici Shazam aplikacije sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj svaki dan mogu osvojiti Sony bežične slušalice… više »

ABRAMOVIČ

Odlazak simbola „ruskog“ Londona

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Za krupni ruski biznis, onaj koji je kapital izvozio u inozemstvo, dolaze crna vremena. Kremlj nije spreman stati u zaštitu poduzetnika kao što je Roman Abramovič, a u Velikoj… više »

EH, DA...

Gradovi u kojima se najbolje zarađuje

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Bussines Insider objavio je listu top 28 gradova u kojima se najbolje zarađuje. Jedan od čimbenika pomoću kojeg se donose zaključci je i prosječna neto plaća, pokazatelj bogatstva pojedinog… više »

KONFERENCIJE

Zagreb Ethics and Compliance 2018 - poslovna konferencija za sve

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Pozivamo vas na prvu međunarodnu konferenciju „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, koja će se održati 13.-14.06.2018. u hotelu Westin, u… više »

WOW!

Prošle godine ukradeno kriptovaluta u vrijednosti 1.2 milijarde dolara

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Kriminalci su od početka prošle godine ukrali kriptovalute ukupne vrijednosti oko 1,2 milijarde dolara, procjenjuje radna skupina za borbu protiv krađe podataka na Internetu APWG.… više »