Biznis
STVARNO?

Blokirani - kako im Vlada misli pomoći

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Vlada za pomoć blokiranima predlaže Zakon o otpisu dugova kojim bi se privatnim osobama dug prema državi i pravnim osobama povezanima s državom otpisao do 10 tisuća kuna. To se odnosi na… više »

SAZNAJEMO

bonbon predstavio nove tjedne pakete za 10 i 20 kuna

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Rijetko tko nije primijetio novu bonbon kampanju u kojoj su predstavljeni novi tjedni paketi, no što oni zapravo omogućuju bonbon korisnicima? Tjedni paketi dolaze u sljedećim… više »

NOVOSTI

Feravino - od nove Uprave do novih proizvoda

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Slavonska tvrtka Osilovac u sklopu koje posluje poznata vinarija Feravino, od travnja ima novu Upravu. Ivan Maričić imenovan je za novog predsjednika Uprave, a Luka Vrga, direktor prodaje i… više »

OBLJETNICE

PIK Vrbovec obilježava 80 godina poslovanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

PIK Vrbovec, vodeća mesna industrija u Hrvatskoj i regiji, ove godine obilježava 80 godina poslovanja. Počeci PIK-a sežu u davnu 1938. godinu kada je s radom započela tvornica suhomesnate… više »

ZANIMLJIVO

Koliko dugo treba raditi u istoj firmi?

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Radite li dugo kod istog poslodavca ili često mijenjate poslove? Koji je idealan vremenski period za rad kod jednog poslodavca? Isplati li se biti lojalan? Odgovore na ova pitanja… više »

EH, DA...

Broj blokiranih varira, ali dug nezaustavljivo raste

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Krajem ožujka ove godine blokirani su bili računi 325,254 tisuća građana, što je 539 ili oko 0,2 posto građana više nego u veljači, a u odnosu na ožujak prošle godine… više »

EU FONDOVI

Bespovratna sredstva za uvođenje sustava upravljanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Uz sve veću globalizaciju tržišta, međunarodno prihvaćene norme i priznate certifikacijske sheme postale su ključne za međunarodnu trgovinu jer podrazumijevaju ispunjavanje standarda… više »

SAVJETI :)

Kako tvrtke mogu spriječiti cyber napade

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Prema podacima institucija za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, pojedine tvrtke pretrpjeli su štete u vrijednosti i od po nekoliko stotina tisuća eura zbog hakerskih… više »

PROBLEMI?

Qualcomm pokrenuo val otpuštanja

objavljeno prije 7 mjeseci

Novosti o masovnim otpuštanjima tvrtke Qualcomm samo u američkoj državi Kaliforniji, objavio je Bloomberg. U rujnu 2017. Qualcomm je zapošljavao 33.800 ljudi na punom radnom… više »

KONFERENCIJE

HitIt.Digital konferencija u suradnji s udrugom Crveni nosovi

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

HitIt.Digital konferencija organizira se već treću godinu uzastopno, a održat će se 26. travnja 2018. u prostorijama Kraš Auditoriuma. Cilj konferencije je pokazati nova… više »

PITANJA

Je li nejednakost loša za gospodarstvo?

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Ekonomisti se uglavnom bave brojkama, a ne u ljudskim sudbinama. No od prije nekoliko godina primjećuje se promjena tog stava. Upravo je Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio na… više »

SJAJNO!

Kaufland želi donirati gotovo 150 tona voća i povrća učenicima osnovnih škola u Hrvatskoj

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Na prvoj konferenciji za medije Kauflanda u Hrvatskoj, održanoj danas, predstavnici kompanije predstavili su dvije važne teme - marketinšku kampanju na temu svježine i društveno… više »

PROBLEMI

Internetski rat zvjezdicama

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

„Kako ocjenjujete ovaj..." Na internetu svatko ocjenjuje proizvode i usluge i većinom se oslanjamo na te ocjene, makar svi znaju: nejasno je tko ih je dao i jesu li možda i… više »

LOVA ODLAZI

Silicon Valley nije više u modi

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Kraj radnog vremena u poslovnoj četvrti grada Tampa na Floridi. Florian Reike se opušteno naslanja na ogradu postavljenu na šetalištu uz obalu i zadovoljno uživa u toplim… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Tko je uzeo IdejaX i Young Lions nagrade

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Najoriginalniji! Kad se na jednom mjestu okupe visoko kvalificirani kreativci iz najboljih domaćih agencija onda je jasno da je pred takvim žirijem strahovito težak zadatak - pronaći radove… više »