Ekosfera nema prethodne stranice
EH, DA...

Bogataši proizvode najviše smeća

objavljeno prije 10 sati i 26 minuta

Ionako ogromna količina otpada u svijetu mogla bi se povećati za 70 posto do 2050. zbog urbanizacije i rasta populacije, a najviše u južnoj Aziji i subsaharskoj Africi, objavila je… više »

WOW!

Pelene postaju lonci za cvijeće

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Tone dječjih pelena velik su onečišćivač okoliša u svijetu, pa tako i u Nizozemskoj gdje je počela gradnja prve tvornice za recikliranje pelena u plastične proizvode. Poduzeće… više »

KONFERENCIJA

Dobra hrana – vrijeme je za razgovor o održivosti prehrambenog sustava

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Dobra hrana, permakultura, održivost i bioraznolikost glavne su teme nadolazeće konferencije ZMAG-a (Zelena mreža aktivističkih grupa) Naša dobra hrana koja će se održati u subotu, 13.… više »

GREENPEACE

Tko je kriv za plastiku u moru?

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

Povodom međunarodnog dana čišćenja otpada iz okoliša, Greenpeace je u suradnji s Parkom prirode Telašćica organizirao čišćenje uvale Kobiljak na Dugom otoku.… više »

AKTIVIZAM

Burberry odbacuje krzno, poziva se i Prada

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Uoči početka tjedana mode u svjetskim modnim prijestolnicama, tema korištenja životinjskog krzna u modi postala je ponovno iznimno aktualna. Modna kuća Burberry najavila je da odbacuje… više »

BRAVO

Počinje akcija čišćenja oceana od plastike

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Brod koji za sobom vuče duge plastične cijevi ispunjene zrakom čija je svrha počistiti oceane od plastičnog smeća, isplovio je u subotu iz San Francisca u pokusnu vožnju prije nego što… više »

NE VALJDA?

Koale pred izumiranjem?

objavljeno prije 13 dana i 12 sati

Koale, ta prekrasna bića koja bi svi mazili mogle bi izumrijeti u australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales do 2050. godine zbog drastično povećanog krčenja šuma za poljoprivredna… više »

STVARNO?

Klimatske promjene štete plućima

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Klimatske promjene utječu na dišne organe i ako ih ne budemo zaustavili imat će nepovratne posljedice na naše zdravlje, upozorava u petak pet organizacija, među kojima i… više »

ZANIMLJIVO!

Ekološki prihvatljiv rast spašava svjetsko gospodarstvo?

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Odlučne mjere suzbijanja promjena klime mogle bi povećati vrijednost svjetskog gospodarstva do 2030. za 26 tisuća milijardi dolara, pokazalo je novo istraživanje, prigušujući bojazni… više »

SVI NA TRG!

Počinje 11. ZeGeVege festival

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Ovog petka i subote, 7. rujna 2018. (8 - 21 sat) i 8. rujna 2018. (8 - 19 sati) glavni zagrebački trg zazelenit će već 11. godinu zaredom brojni izlagači, predavači i gosti najvećeg veganskog… više »

EKOLOGIJA

Green Sail potiče pozitivne prakse u nautičkom turizmu

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Green Sail, inicijativa koja potiče ekološke prakse unutar nautičkog sektora, s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, snimila je video o pozitivnoj praksi… više »

BANGKOK

Počela konferencija UN-a o klimatskim promjenama

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

U Bangkoku je u utorak započela konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama uslijed poziva razvijenim zemljama na veći napredak i povećanu odgovornost u zaštiti klime.… više »

KATASTROFA

Globalno zagrijavanje natjerat će gladne kukce na uništavanje usjeva

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Apokaliptičnih scenarija sve je više - američki znanstvenici upozoravaju da će globalno zagrijavanje rezultirati još jednom lošom posljedicom za naš planet i… više »

BRAVO

Francuska zabranila pesticide koji ubijaju pčele

objavljeno prije 22 dana i 12 sati

Francuska je preuzela vodeće mjesto u borbi protiv kemikalija koje se smatraju odgovornima za dramatično smanjenje broja pčela - u subotu na snagu stupa zabrana pet vrsta neonikotinoidnih… više »

SRAMOTA!

Pitka voda nije dostupna u - polovici škola u svijetu

objavljeno prije 26 dana i 15 sati

Gotovo polovica škola na svijetu nema pitku vodu, toalete i umivaonike za pranje ruku, stavljajući tako milijune djece u opasnost od raznih bolesti, priopćili su stručnjaci iz Svjetske… više »