Ekosfera
GLOBALNO

Greenpeace u borbi protiv konzumerizma

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Ovog vikenda građani su imali priliku sudjelovati u kreativnim, besplatnim radionicama u organizaciji volontera Greenpeacea koje su se održale 2. i 3. prosinca 2017. od 11-18h u Zagrebu na… više »

COOL!

Najstarije životinje na Zemlji su - spužve

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

Morske spužve najstarije su u rodoslovnom stablu među svim neizumrlim životinjskim vrstama na planetu, zaključili su britanski znanstvenici, okončavši dugogodišnje žučne… više »

MAKE SMTHNG

Poziv na radionice: Umjesto kupnje, izradimo ukrase i poklone!

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Pozivamo građane da nam se pridruže i sudjeluju na kreativnim, besplatnim radionicama u organizaciji volontera Greenpeacea koje će se održati 2. i 3. prosinca 2017. od 11-18h u Zagrebu na… više »

DOĐITE!

Marš za prava životinja 9. prosinca

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

U subotu 9. prosinca 2017. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja, mnogi prijatelji životinja okupit će se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu kako bi marširali za… više »

ZAŠTO?

Glifosat će se koristiti još 5 godina

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Zemlje članice EU-a pristale su u ponedjeljak na žalbenom odboru produljiti na 5 godina dozvolu za uporabu glifosata, što je naljutilo protivnike tog spornog herbicida. Ovo je veliko… više »

NAJAVE

Sedmi Supeus Case Study

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Supeus Case Study projekt je osmišljen za studente primarno tehničkih struka, a pokrenut u svrhu promicanja energetske učinkovitosti te povezivanja studenata s tvrtkama koje… više »

POLITIKA

Nova borba za sirovine - zbog ekologije?

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

„Kod sirovina, pretežito su to metali i polumetali koji su potrebni za baterije u električnim automobilima je njemačko gospodarstvo potpuno upućeno na uvoz", kaže Torsten Brandenburg iz… više »

EH, DA...

Umjetna svjetlost onečišćava Zemlju

objavljeno prije 11 mjeseci

Zemlja je sve više onečišćena umjetnom svjetlosti a taj fenomen pogoršava nova tehnologija proizvodnje žarulja sa svijetlećom diodom (LED), pokazuje analiza satelitskog… više »

ČUVAJMO IH!

WWF prosvjeduje protiv neprihvatljivog povećanja kvota za ulov tuna

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Povodom završetka sastanka Međunarodne komisije za očuvanje atlantske tune (ICCAT) u Maroku, WWF je duboko razočaran odlukom da se drastično poveća ulovna kvota za plavoperajnu tunu… više »

ZNATE LI?

Promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Došlo je vrijeme u kojem potrošači postaju sve osvješteniji o zdravlju i ekologiji te biraju samo najkvalitetnije proizvode i usluge s visokim standardom, no uz toliki… više »

NOVOSTI

Prvi sastanak skloništa za životinje

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

U organizaciji Mreže za zaštitu životinja, koju vodi udruga Prijatelji životinja, 18. studenoga 2017. u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu održan je prvi… više »

EKOSFERA

Globalni pokret protiv ugljena

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Oko 40 posto energije u svijetu trenutno se proizvodi upotrebom ugljena. Ugljični dioksid koji se tom prilikom oslobađa je glavni razlog za stvaranje takozvanog učinka staklenika. Na… više »

KOMENTAR

Klimatski cirkus

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Već odavno je to ritual u političkom kalendaru: sredinom studenoga ili početkom prosinca je vrijeme COP-a, vrijeme za Conference of Parties, susret potpisnica Klimatske konvencije Ujedinjenih… više »

GREENPEACE

Prirodno partnerstvo turizma i solarne energije

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Danas je u Zagrebu održana Greenpeaceova konferencija pod nazivom „Uloga turizma u energetskoj tranziciji" na kojoj se raspravljalo o korištenju obnovljivih izvora energije (OIE)… više »

DOBRO PITANJE...

Je li uopće moguć život bez fosilnih energenata?

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

"Puna dekarbonizacija opskrbe električnom energijom do 2050. je moguća, i to uz manje troškove nego što je to slučaj kod današnje opskrbe", kaže Christian Breyer,… više »