Ekosfera
SKANDALOZNO!

Palice i elektrošokeri u hrvatskim lukama

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Organizacija za zaštitu životinja Eurogroup for Animals pokrenula je prošle godine kampanju pod nazivom „#StopTheTrucks", s ciljem zaustavljanja mučnog i nepotrebnog… više »

WWF

Bez grižnje savjesti uz ribu na Veliki petak

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

U vrijeme Uskrsa, riblja jela su vrlo popularna i često se nalaze na stolovima brojnih kućanstava. Međutim, čak oko 30 posto ribljih stokova je prelovljeno, dok se 60 posto lovi do maksimuma.… više »

STRAŠNO

Stradalo dvije trećine Velikog koraljnog grebena

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Nestanak algi tijekom nekoliko posljednjih godina doveo je do stradanja dvije trećine australskog Velikog koraljnog grebena, prenosi BBC novo znanstveno istraživanje. Procesom 'izbjeljivanja'… više »

STRAŠNO

Mediteran ostaje bez ribe?

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Riblji fond u Mediteranu dramatično se smanjuje i zagađenje, klimatske promjene i prekomjerni izlov prijete bioraznolikosti toga mora, objavio je u ponedjeljak zajednički istraživački centar… više »

ODLIČNO!

Ubrzano raste broj postrojenja obnovljivih izvora energije

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Razvoj obnovljivih izvora energije ponovno je oborio rekord tijekom 2016., zahvaljujući tome što su u svijetu postavljena postrojenja snage veće od 160 gigavata, stoji u… više »

WTF?!

Hrvati protiv GMO-a samo kod kuće?

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Stalni odbor za biljke, životinje, hranu i životinjsku hranu EU-a održao je u ponedjeljak ponovljeno glasanje o autorizacijama za jednu već korištenu i dvije nove sorte genetski… više »

NIJE DOBRO...

Arktik je - zelen?

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Arktik je umjesto nekadašnje čiste bjeline zbog rekordnog otapanja leda prekrilo zelenilo, prenosi Independent. Ova pojava rezultat je masovnog razvoja planktona ispod sve tanjih… više »

BUDUĆNOST

Upozorenje zbog velikih vrućina

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Promjene klime postaju sve dramatičnije, a s porastom prosječne temperature i sve češćih nesnosnih vrućina, broj žrtava visokih temperatura rast će svake godine, upozoravaju britanski… više »

RASPRODAJA

Tko će crpiti vodu u Hrvatskoj?

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Nepotvrđene glasine da bi Coca Cola mogla otkupiti Jamnicu, izazvale su u Hrvatskoj razmjernu uznemirenost - ali tek u određenim nevladinim krugovima. Vijest se još nije intenzivnije… više »

PROBLEMI

Stonske školjke ne ugrožava samo orada

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

„Ston svoju priču temelji na povijesti, solani i kamenicama", predstavlja za DW svoj zavičaj Davor Krile, kolumnist Slobodne Dalmacije. Ali, priča u nastavku nije više tako… više »

EARTH HOUR

Ove subote isključite svjetla za jubilarni Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Dubrovačke zidine, pulska Arena, Zagrebačka katedrala, središta Rijeke, Varaždina, Šibenika, Trogira, Požege, Vinkovaca... Najmanje 56 hrvatskih gradova sudjelovat će u subotu u… više »

UPOZORENJE

Led na Arktiku najmanji u zimskom razdoblju u zadnjih 38 god

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Arktički led na vrhuncu zime ima najmanju površinu, i to treću godinu zaredom otkad su 1979. počela satelitska mjerenja, priopćili su u srijedu NASA i Američki institut za snijeg i led… više »

STRAŠNO!

Pola milijarde ljudi nema pitke vode

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Voda bi trebala biti dostupna svima, baš kao i hrana uostalom, no situacija u svijetu je takva da bi se svi mi trebali ozbiljno zamisliti i zapitati - što to radimo jedni… više »

APLIKACIJA

GrowApp: napravi animaciju klimatskih promjena u svom dvorištu

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Nova pokrenuta aplikacija GrowApp omogućuje ljudima da naprave animacije stabala, vrtova i pejzaža slikajući ih pametnim telefonom. Aplikacija direktno transformira slike u film vremenskog… više »

STVARNO?

Pauci - svjetski rekorderi u konzumaciji mesa

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Za početak jedan podatak: svi pauci svijeta godišnje pojedu između 400 i 800 tona insekata i malih životinja. Do tog zaključka je došao tim njemačkih, švedskih i… više »