Ekosfera

Eko vozila predstavljena Zagrepčanima

objavljeno prije 10 godina

Prolaskom ekoloških vozila kroz grad i izlaganjem pred Tehničkim muzejom jučer je završen GREENERGO - 1. međunarodni skup ekoloških vozila u Zagrebu. U dva dana trajanja… više »

najveći zagađivač

Kina ulaže milijarde u zelenu energiju

objavljeno prije 10 godina

Kina planira najaviti 440 milijardi dolara vrijedan paket poticaja za širenje uporabe obnovljive energije u sklopu ciljanog prelaska na čišće načine pokretanja rasta, priopćili… više »

go green

Eko vozila na Trgu bana Jelačića

objavljeno prije 10 godina

U sklopu GREENERGO - 1. međunarodnog skupa ekoloških vozila, u ponedjeljak, 25. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića udruga GREENERGO predstavit će niz zanimljivih eko vozila.… više »

RAZLOG ZA ŠIŠANJE

Kosa je odličan ekološki alat za čišćenje naftnih mrlja

objavljeno prije 10 godina

"Kosa je nevjerojatna stvar. Čisti zrak, naftu, riblje ulje, naslage algi, a pomaže i kod zaustavljanja erozije tla. Zaista je žalosno vidjeti da se baca na smetlišta gdje ostaje po… više »

KILAVO DIJETE

Sabor raspravio o Prijedlogu zakona o biogorivima

objavljeno prije 10 godina

Hrvatski sabor današnje je zasjedanje završio raspravom o Prijedlogu zakona o biogorivima za prijevoz, kojim se osigurava poticanje proizvodnje i potrošnje biogoriva u… više »

Kvarnerski otoci

Kamo s vunom?

objavljeno prije 10 godina

 Prošle godine na kvarnerskim otocima organizirano je prikupljeno i otkupljeno 12 tona vune, što je manje nego 2007., kad je prikupljeno 25 tona vune, a ovogodišnji… više »

Talijanske plaže ove godine pune plavih zastava

objavljeno prije 10 godina

Talijanske su plaže ove godine dobile više plavih zastava nego ikada prije, objavila je talijanska turistička zajednica u ponedjeljak. Plave zastave, oznaku izvrsnosti u čistoći mora i… više »

Skup eko vozila u Zagrebu

objavljeno prije 10 godina

GREENERGO - 1. međunarodni skup ekoloških vozila bit će održan 25. i 26. svibnja 2009. godine u Zagrebu, u organizaciji Udruge GREENERGO. Uz dolazak eko vozila iz Hrvatske i EU,… više »

bakterije u oblacima

Oblake stvaraju bakterije i spore

objavljeno prije 10 godina

Analizom ledenih kristala izdvojenih iz oblaka otkriveno je da biološka tvar - bakterije, spore i biljke - igra određenu ulogu u nastanku oblaka, objavili su u ponedjeljak američki… više »

1.000 MEGAVATA

Australci grade najveću solarnu elektranu

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Australci planiraju izgraditi najveću svjetsku solarnu elektranu s proizvodnim potencijalom od 1.000 megavata, koja bi državu koštala 1,4 milijarde australskih dolara (5,75 milijardi… više »

za 3,2 metra

Znanstvenici upozoravaju na netočne podatke o topljenju leda

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Topljenje antarktičkoga leda znatno će manje povisiti razinu vode oceana nego što se dosad mislilo, ali će ipak imati dramatičan učinak, pokazalo je istraživanje objavljeno u četvrtak… više »

upozorenje

Klimatske promjene najveća opasnost za zdravlje

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Malarija, Dengue groznica, kolera, srčani udar, dehidracija, glad. Ratovi, poplave, suše. Klima se mijenja i postaje najveća globalna opasnost za zdravlje u ovom stoljeću. Pogodit će… više »

PLAVO 'SRCE' PLANETA

Nestaju najvažniji koraljni grebeni

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Područje oko Indonezije i još pet država jugoistočne Azije, tzv. 'koraljnom trokutu', stanište je 75 posto svjetskih koraljnih vrsta što ju po bioraznolikosti čini… više »

zavladala priroda

Kajmani zaposjeli kuće u poplavljenom Amazonasu

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Stanovnici države Amazonas, na sjeveru Brazila, pogođeni jakim poplavama dodatno su se neugodno iznenadili ugledavši kajmane u svojim poplavljenim kućama, izvijestio je u utorak mjesni… više »

Australija izabrala čiste elektrane

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Australska vlada potrošit će 3,4 milijarde američkih dolara u partnerstvu s privatnim ulagačima na gradnju osam komercijalnih elektrana na ugljen i solarnu energiju koje će se… više »