Ekosfera
BRAVO

Počeo projekt uklanjanja plastike u Pacifiku

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Ocean Cleanup, prvi plutajući sustav za čišćenje svjetskih mora i oceana od plastike koji je osmislio nizozemski student hrvatskog podrijetla Bojan Šlat postavljen je u Tihom… više »

UPOZORENJE

Kitovi na Trgu bana Jelačića

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

U centru Zagreba, tik do spomenika bana Josipa Jelačića, uočena su dva primjerka golemog morskog sisavca. Dojava o kitovima stiže iz Greenpeacea, a riječ je o majci i mladunčetu koji su,… više »

TUŽNO

Klimatske promjene ugrožavaju mediteranske bisere

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Klimatske promjene i posljedičan rast razine mora dovodi u još veću opasnost prave arhitektonske bisere - Venecija, bazilika u Akvileji, Tir ili Efez, mjesta na Mediteranu s popisa… više »

WWF

Povodom svjetskog dana hrane WWF upozorava: nestane li ribe, nestat će i ljudi

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Povodom današnjeg Svjetskog dana hrane, WWF upozorava na dramatičan utjecaj praznih mora i oceana na ljude diljem svijeta. Trenutno, 33 posto ribljih stokova prekomjerno se izlovljava,… više »

AKCIJA

Nova poznata lica u kampanji "Ili žmiriš ili si za kastraciju"

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Iako je sada već više od 100 općina i gradova propisalo trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka na svojem području i prepoznalo tu mogućnost kao jedini… više »

Plastični otpad
EHHH...

Tri najveća proizvođača plastičnog otpada

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Coca-Cola, PepsiCo i Nestle najveći su proizvođači pića, ali i plastičnog otpada u svijetu, navodi se u izvješću Greenpeacea. U suradnji s pokretom Break Free From Plastic, Greenpeace… više »

KLIMATSKE PROMJENE

Rastuće razine mora ugrožavaju otočne projekte

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Dok se Hong Kong oporavlja od jednog od najsnažnijih tajfuna zadnjih desetljeća kontroverzni plan izgradnje ogromnog umjetnog otoka kritiziraju znanstvenici i organizacije za zaštitu… više »

DOĐITE

Dr. Will Tuttle u Zagrebu i Splitu

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Dr. Will Tuttle, priznati američki spisatelj, inspirativni govornik, edukator, pijanist, skladatelj i autor knjige Hrana za mir (World Peace Diet), objavljene na 16 jezika, uključujući i… više »

MA DA?

Vjetroelektrane su također čimbenik klimatskih promjena

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Vjetroelektrane, jedina alternativa fosilnim gorivima koja je stvarno zaživjela, ipak pridonose klimatskim promjenama zbog načina na koji preraspoređuju toplinu i vlagu u atmosferi, prema… više »

ODSTREL

Krvava basna za milijun kuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Milijun kuna dodijelilo je Ministarstvo poljoprivrede lovcima prošli tjedan, e da se intenzivnije posvete izlovu lisice i čaglja diljem Hrvatske. Potonja zvijer, srodnik šakala… više »

SJETITE SE

Danas je Međunarodni dan zaštite životinja

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada s naglaskom na jedinstven odnos ljudi i životinja i važnost životinja u našem životu. Prvi je put taj… više »

AKCIJA

Akcija "Boranka": Greenpeace o požarima i klimatskim promjenama

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Ovu subotu, 29.rujna započinje prva u nizu akcija pošumljavanja u sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane „Boranka".… više »

TUŽNO

Antarktika ponovno na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Bujna zelena mahovina istočne Antarktike, koja izlazi iz leda tijekom kratke sezone rasta svakog antarktičkog ljeta, podlegla je klimatskim promjenama, pokazala je studija. U studiji, čiji su… više »

EH, DA...

Bogataši proizvode najviše smeća

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Ionako ogromna količina otpada u svijetu mogla bi se povećati za 70 posto do 2050. zbog urbanizacije i rasta populacije, a najviše u južnoj Aziji i subsaharskoj Africi, objavila je… više »

WOW!

Pelene postaju lonci za cvijeće

objavljeno prije 4 mjeseca

Tone dječjih pelena velik su onečišćivač okoliša u svijetu, pa tako i u Nizozemskoj gdje je počela gradnja prve tvornice za recikliranje pelena u plastične proizvode. Poduzeće… više »