Ekosfera
COOL!

Sniježni leopardi snimljeni u Tibetu

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Sniježni leopardi prvi su put u povijesti snimljeni kamerom u istočnom Tibetu, objavili su kineski mediji.  Snimili smo male leoparde s majkom, što pokazuje da u toj regiji… više »

STRAŠNO

Brazil uništava pluća svijeta

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Brazil je na prvom mjestu liste inicijative "Places to Watch" američke organizacije Global Forest Watch (GFW), koja na tjednoj bazi uz pomoć satelita u realnom vremenu prati i… više »

ŠTO SE ZBIVA?

Arktički snježni pokrov topi se brže no ikad

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Prema izjavi američke vlade, temperatura mora u arkričkom moru raste, arktički permaftost topi se najbrže u zadnjih 1.500 godina. Godišnje izvješće koje je u utorak… više »

STVARNO?

Kosti pingvina ljudske veličine pronađene na Novom Zelandu

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Prahistorijske kosti pingvina pronađene su u sedimentrnim stijenama formiranim prije 55 do 60 milijuna godina na mjestu danas poznatome kao plaža… više »

ZADNJI ČAS!

Najgora predviđanja o globalnom zatopljenju vjerojatno su i najtočnija

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Trenutna predviđanja klimatskih promjena znatno su precjenila brzinu i ozbiljnost globalnog zatopljenja, pokazuju najnovija mjerenja. Rezultati najnovijih ispitivanja ukazuju na to da je… više »

STRAŠNO

Riba i otpadne plastike u Sredozemlju će uskoro biti - jednako!

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Sredozemlje je već dugo jedno od najzagađenijih mora na svijetu, no problem bi mogao postati i veći jer bi se omjer ribe i plastike u njemu mogao izjednačiti, upozorili su europski… više »

STVARNO?!

Čili papričice spašavaju slonove?

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Paljenje opeka od smjese sušenih čili papričica i balege moglo bi spriječiti ugrožene slonove da uništavaju usjeve u Africi i Aziji i smanjiti mogućnost sukoba tih životinja s… više »

GLOBALNO

Greenpeace u borbi protiv konzumerizma

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Ovog vikenda građani su imali priliku sudjelovati u kreativnim, besplatnim radionicama u organizaciji volontera Greenpeacea koje su se održale 2. i 3. prosinca 2017. od 11-18h u Zagrebu na… više »

COOL!

Najstarije životinje na Zemlji su - spužve

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Morske spužve najstarije su u rodoslovnom stablu među svim neizumrlim životinjskim vrstama na planetu, zaključili su britanski znanstvenici, okončavši dugogodišnje žučne… više »

MAKE SMTHNG

Poziv na radionice: Umjesto kupnje, izradimo ukrase i poklone!

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Pozivamo građane da nam se pridruže i sudjeluju na kreativnim, besplatnim radionicama u organizaciji volontera Greenpeacea koje će se održati 2. i 3. prosinca 2017. od 11-18h u Zagrebu na… više »

DOĐITE!

Marš za prava životinja 9. prosinca

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

U subotu 9. prosinca 2017. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja, mnogi prijatelji životinja okupit će se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu kako bi marširali za… više »

ZAŠTO?

Glifosat će se koristiti još 5 godina

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Zemlje članice EU-a pristale su u ponedjeljak na žalbenom odboru produljiti na 5 godina dozvolu za uporabu glifosata, što je naljutilo protivnike tog spornog herbicida. Ovo je veliko… više »

NAJAVE

Sedmi Supeus Case Study

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Supeus Case Study projekt je osmišljen za studente primarno tehničkih struka, a pokrenut u svrhu promicanja energetske učinkovitosti te povezivanja studenata s tvrtkama koje… više »

POLITIKA

Nova borba za sirovine - zbog ekologije?

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

„Kod sirovina, pretežito su to metali i polumetali koji su potrebni za baterije u električnim automobilima je njemačko gospodarstvo potpuno upućeno na uvoz", kaže Torsten Brandenburg iz… više »

EH, DA...

Umjetna svjetlost onečišćava Zemlju

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Zemlja je sve više onečišćena umjetnom svjetlosti a taj fenomen pogoršava nova tehnologija proizvodnje žarulja sa svijetlećom diodom (LED), pokazuje analiza satelitskog… više »