Ekosfera
POSADITE

Živice bolje čiste gradski zrak od stabala

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Živice su često bolje rješenje od stabala u velikim gradovima s visokim zgradama kada je posrijedi upijanje ugljičnog dioksida i drugih onečišćivača iz zraka, jer su… više »

EH, DA ...

Suša ubija šume

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Stablima i okolišu u kojem se razvijaju za obnovu su nakon sušnog razdoblja u nekim dijelovima svijeta potrebne i više od dvije godine, a ako u međuvremenu nastupi… više »

UKLJUČITE SE

Zaštita okoliša u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Iz dana u dan, kao društvo, postajemo svjesniji okolišnih problema, važnosti našeg okoliša i nužnosti njegova očuvanja. Na primjer, zrak i voda, preduvjeti su… više »

INNOENERGY

Investment Round 2017 - prilika da proizvod stigne do tržišta u roku od 5 godina

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Pored PowerUp! natjecanja, kreiranog za startupove koji već mogu prijaviti svoje projekte iz područja održive energije, InnoEnergy predstavlja još jedan program, ovog puta za… više »

WTF?!

SAD izašle iz Pariškog sporazuma

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Američki State Department službeno je u petak obavijestio UN da će se povući iz Pariškog sporazuma o klimi, ali je ostavio otvorenom mogućnost da mu se ponovno pridruži ako… više »

SJAJNO!

Češka zabranila uzgoj životinja radi krzna!

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Ovoga tjedna češki predsjednik Miloš Zeman potpisao je amandman na češki Zakon o zaštiti životinja kojim se zabranjuje uzgoj životinja radi krzna u Češkoj… više »

STRAŠNO

Južna Azija postaje prevruća za život

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Ako se klimatske promjene nastave svojim sadašnjim tempom, smrtonosni valovi vrućina koji će početi u sljedećim desetljećima pogodit će dijelove Indije, Pakistana i Bangladeša,… više »

COOL

Haljina od povrća na plakatima

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Uoči 10. ZeGeVege festivala, koji će se održati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna 2017., osvanut će atraktivni jumbo plakati koji nikako ne mogu proći nezapaženo. I… više »

DAN EKOLOŠKOG DUGA

Od danas živimo na dug!

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Danas, 2. kolovoza, najranije otkako se vrše mjerenja, zakoračili smo u ekološki dug. Iskoristili smo godišnje resurse prirode, ponajviše zbog emisija ugljika koje… više »

STRAŠNO

Temperature rastu gotovo 5 stupnjeva do kraja stoljeća?

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Svjetske temperature vjerojatno će porasti za više od 2 stupnja Celzijeva još ovo stoljeće te premašiti gornju granicu zatopljenja predviđenu ciljevima globalnog… više »

STRAHOTA

Zoovrt u Zatonu Obrovačkom treba zatvoriti!

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Kao i u slučaju restorana „Macola" u Korenici, gdje nesretni zatočeni medvjedi služe vlasniku restorana kao turistička atrakcija za privlačenje gostiju, tako i improvizirani… više »

EKOLOGIJA

Postani i ti brand koji štiti okoliš - EU Ecolabel

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Mnogo je načina na koje možemo doprinijeti održivosti našeg planeta, države ili grada pa se tako i industrija sve više okreće ekološkim proizvodima koji čuvaju… više »

KOMENTAR

Bajka o čistim e-autima

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Zločesti dečki, ti proizvođači automobila! Otkako se sumnja u kartel takozvane "uzorne" njemačke branše u svijetu, Wolfsburg, Stuttgart i München su meta brojnih zlobnih… više »

WWF

Smrtonosne zamke ugrožavaju desetljeća napora za očuvanje tigrova

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Na Svjetski dan tigrova, koji obilježavamo danas, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva vlade država u kojima žive tigrovi, da pojačaju napore protiv krivolova te da… više »

INICIJATIVA

Svjetski akvariji protiv otpada u moru

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Javna ustanova Aquatika priključila se kampanji za očuvanje mora, oceana, rijeka i jezera pod nazivom "Svjetski akvariji protiv otpada u moru" koju je inicirala Europska komisija zbog… više »