Ekosfera
NAPOKON

Pariški sporazum stupio na snagu u Hrvatskoj

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Pariški sporazum kojim su se sve države članice Europske unije obvezale do 2030. smanjiti emisije stakleničkih plinova za najmanje 40 posto kako bi se ublažile posljedice globalnog… više »

SPAŠAVANJE

Najveća selidba životinja u afričkoj divljini

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Aktivisti za zaštitu prirode započeli su trogodišnji transfer 7.500 životinja u nacionalni park u Mozambiku, koji je gotovo potpuno uništen u građanskom ratu… više »

NAPREDAK?!

Brane bi mogle uništiti ekosustav Amazone

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Bazen rijeke Amazone mogao bi pretrpjeti značajnu i nepopravljivu štetu ako se nastavi pretjerana gradnja brana na toj rijeci, tvrde znanstvenici. Trenutno se planira izgradnja 428… više »

POZDRAV SUNCU

Pozdrav suncu pretvoren u grafikon o solarnoj energiji

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Greenpeaceovi aktivisti jučer su u Zadru nakratko pretvorili instalaciju „Pozdrav suncu" u grafikon koji prikazuje da Hrvatska koristi daleko manje od 1% svog solarnog potencijala. U… više »

STRAŠNO

Plastika u Sredozemlju truje kitove

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Na Svjetski dan oceana i povodom prve UN-ove konferencije o oceanima koja je održana u New Yorku (SAD), WWF otkriva nove dokaze o kontaminaciji plastikom kitova na Mediteranu. Ova svjetska… više »

ZAPAMTITE :)

Svjetski dan oceana - što znače za nas i buduće generacije?

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Svjetski dan oceana obilježava se svake godine 8. lipnja, radi isticanja važnosti oceana za život na Zemlji te upozoravanja na posljedice koje bi mogle imati nebriga i pretjerano… više »

SRETAN...

Svjetski dan zaštite okoliša - 5. lipnja

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Svake se godine diljem svijeta 5. lipnja obilježava kao Svjetski dan zaštite okoliša. Na taj je dan 1972. godine u Stockholmu održana Konferencija Ujedinjenih naroda posvećena… više »

CO2

Ekonomisti za novu cijenu ugljičnog dioksida

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

U Berlinu su nastale mnoge poduzetničke revolucije. Ne treba se čuditi što je u ovaj grad doputovalo 13 vrhunskih ekonomista iz cijelog svijeta da bi baš u ovom gradu… više »

KAMPANJA

Veslajmo za naše rijeke

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Na pješačkom mostu rijeke Save uoči Međunarodnog dana zaštite okoliša (5. lipnja), svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature)… više »

UFFF

Veliki gradovi mogli bi imati i 8 stupnjeva više temperature

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Zahvaljujući globalnom zagrijavanju i betonizaciji, temperatura bi u velikim gradovima do kraja stoljeća mogla porasti za sedam do osam stupnjeva Celzija, tvrde znanstvenici. Ove projekcije… više »

FREEWA

Hrvatska aplikacija za svježu vodu

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Startup Freewa 29. svibnja krenuo u Indiegogo kampanju kojom prikuplja sredstva za razvoj projekta i poziva građane da prijave poznate im izvore pitke vode.  Čak dva… više »

IPAK!

Ljubimci ne ulaze u cijenu odvoza otpada

objavljeno prije 8 mjeseci

Nakon službenog dopisa Prijatelja životinja i mnogo komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo… više »

WWF

Zatvoren Maksimir jer priroda nema vremena za nas

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Jutros su na glavnom ulazu u park Maksimir osvanule signalizacijske trake s natpisom da je park zatvoren, iako se u njega moglo ući. Rezultat je to WWF-ove akcije povodom Europskog dana… više »

UPOZORENJE

Plastika pretvara Jadran u odlagalište otpada

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Postavljanjem šestmetarske instalacije „Plastični val" na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu Greenpeace u Hrvatskoj danas je predstavio europsku kampanju protiv plastike za… više »

POMOZITE

Rijeka Krupa treba našu pomoć!

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Kako planovi za gradnju hidroelektrana ne prestaju i postaju svakidašnja prijetnja, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je povodom Dana biološke raznolikosti i… više »