Film
ČESTITAMO

Nadarević i Šerbedžija nagrađeni u Motovunu

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Najstarija motovunska nagrada, ove godine odlazi u ruke dvojice bardova hrvatskog glumišta i kinematografije ‒ Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije za pola stoljeća… više »

27. DHF

Kratki i srednjometražni filmovi na DHF-u

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

U ovoj prestižnoj i publici omiljenoj kategoriji natjecateljskog programa DHF-a možemo svjedočiti eksploziji filmske forme koja je u posljednjih nekoliko godina hrvatsku umjetnost proslavila… više »

KINO PROGRAM

Počinje nova filmska sezona u najljepšem kinu na otvorenom

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Ljetne zagrebačke večeri ponovno su rezervirane za izlazak u najljepše gradsko kino pod vedrim nebom. Ljetna pozornica Tuškanac, u subotu 9. lipnja u 22 sata započinje… više »

KINO PROGRAM

Animafest u Kinoteci

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Od utorka, 5. lipnja do subote, 9. lipnja kino Kinoteka ugostit će aktualno izdanje Animafesta. Svakodnevno u jutarnjim satima publika će moći uživati u odabranim naslovima iz Natjecanja… više »

27. DHF

Animirani filmovi na 27. Danima hrvatskog filma

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

U konkurenciji animiranog filma 27. DHF-a, koja broji deset vrhunskih djela, ističu se novi radovi Veljka Popovića (Biciklisti), Igora Grubića (Kako se kalio čelik), Darka Vidačkovića (Samo… više »

KINO PROGRAM

Od glazbenih filmova do najnovijih naslova iz aktualne kinodistribucije

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Zadnji dani svibnja donose nastavak Opusa glazbenih filmova i filmova na temu glazbe. Utorak, 29. svibnja, rezerviran je za reprizu Potrage za Sugarmanom, dok u srijedu, 30.… više »

NAJAVE

Zadrži dah - novi blockbuster od četvrtka u kinima

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Snažni potres iznenada pogađa Pariz. Ulice francuske prijestolnice naglo preplavljuje gusta magla, a s njome se širi se i opća panika. Nekolicina preživjelih pronalazi utočište… više »

25 GODINA

Premijerno prikazan Jurski svijet: pad kraljevstva

objavljeno prije 10 mjeseci

Ovog je tjedna, u ponedjeljak 21. Svibnja, u Madridu održana međunarodna premijera filma JURSKI SVIJET: PAD KRALJEVSTVA.  U čast cijenjenom redatelju Juanu Antoniu Bayonau,… više »

KINO PROGRAM

Tjedan suvremenog brazilskog filma + FonoKinoteka posvećena Miri Mance

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Od 22. do 26. svibnja kino Kinoteka će ugostiti 9. izdanje Tjedna suvremenog brazilskog filma u organizaciji Veleposlanstva Brazila u Zagrebu.  U utorak 22. svibnja Tjedan otvara… više »

CANNES 2018

Zlatna palma japanskom filmu Shoplifter

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Shoplifters, film japanskog redatelja Hirokazu Kore-Eda dobitnik je ovogodišnje Zlatne palme dodijeljene mu na 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu, objavio je žiri kojim je… više »

FESTIVALI

Vrlo bogat program Subversive festivala narednih dana

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

11. Subversive festival i ove godine kao jedna od najvažnijih međunarodnih ljevičarskih manifestacija, s brojnim renomiranim sudionicima/cama, teoretičarima/kama, aktivistima/kinjama iz… više »

PREMIJERA

Osjećam se lijepa - dakle jesam

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Jučer je u šik ambijentu zagrebačkog Kaptol Boutique Cinema premijerno prikazana nova komedija Amy Schumer. Uz Campari i Jana Vitamin Happy, slavila se ideja ljepote koja dolazi… više »

KRATKE SLIKE

Poezija i revolucija, film o studentskim nemirima 1971.

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Prvih pola stoljeća „divnog maja"  Kratke slike obilježit će 17. svibnja uz projekciju filma Poezija i revolucija Branka Ivande uz gostovanje samog autora. U… više »

KINO PROGRAM

U Kinoteci vas ovaj tjedan čekaju filmsko-glazbeni klasici

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka na redu je Opus glazbenih filmova i filmova na temu glazbe koji uključuje filmsko-glazbene uspješnice i klasike: Bird Clinta Eastwooda o velikanu… više »

OBLJETNICE

Kultni film 2001: odiseja u svemiru slavi 50 godina

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Epski film '2001: Odiseja u svemiru' koji je iz temelja promijenio znanstvenu fantastiku, već 50 godina fascinira filmoljupce i znanstvenike, a u nedjelju je na filmskom festivalu u Cannesu… više »