Film
KINO PROGRAM

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka ne propustite Dan neovisnih kina i Dokumentarni vikend

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Kino Kinoteka ovaj tjedan nudi besplatne projekcije kratkometražnih klasika te kultnih filmova Ponoćni ekspres i Karate Kid, dok će ljubitelji dokumentaraca doći na svoje s Dokumentarnim… više »

SECRET ARTS CINEMA

Tko je smjestio Kaktusiću? - međunarodna premijera filma

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Drugo izdanje Secret Arts Cinema približava se kraju. Najbolje stvari uvijek dolaze na kraju, pa je tako vrijeme i za jednu međunarodnu premijeru. One su uvijek znak prestiža na našoj… više »

SJAJNO!

U prvih 10 dana samoborsko kino posjetilo preko 4.000 posjetitelja

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Nakon gotovo godinu dana čekanja, Samoborci su jedva dočekali zaviriti u potpuno preuređenu kino dvoranu zgrade Hrvatskog doma, u koju je ukupno uloženo više od 7 milijuna kuna. Preko… više »

NAJAVE

Kino za sve: Senzorne projekcije za djecu s teškoćama u razvoju

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

U kinu Tuškanac 7. i 8. studenog od 11 sati održat će se senzorne projekcije filma Snoopy i Charlie Brown: Peanuts film, Snoopy, Lucy, Charlie Brown i ostatak voljene Peanuts ekipe… više »

OBLJETNICE

Tuškanac slavi rođendan velikog Martina Scorsesea

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Ususret skorašnjem 76. rođendanu velikog Martina Scorsesea, kino Tuškanac od 02. do 07. studenog 2018. donosi pregled devet najznačajnijih ostvarenja tijekom prvih četvrt… više »

ZFF

Radionica virtualne stvarnosti i videoigara za mlade

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Zagreb Film Festival (ZFF), koji se održava od 11. do 18. studenog, otvorio je prijave za svoj program radionica virtualne stvarnosti i videoigara za mlade, Virtualni Alep i Moja prva… više »

12. PSSST

Izabrani filmovi za natjecateljski program 12. PSSST! Festivala nijemog filma

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Nakon što je 15. listopada završen natječaj za natjecateljski dio Festivala, selekcijska komisija u sastavu Petra Belc, Krunoslav Lučić i Juraj Kukoč odabrala je 24 filma s… više »

NAJAVE

Filmski klasici na Svjetskom danu audiovizualne baštine u 28 kina diljem Hrvatske

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Svjetski dan audiovizualne baštine osmišljen je kao polazište za jačanje svijesti o važnosti očuvanja audiovizualne baštine kao zajedničkog naslijeđa svih ljudi… više »

NAJAVE

Secret Arts Cinema predstavlja film Ljudskiji od ljudi u Rijeci, Zagrebu i Splitu

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Secret Arts Cinema, filmski tematski program u organizaciji udruge Pari Pikule, otvara novu stranicu svog djelovanja nizom iznimno zanimljivih projekcija u tri hrvatska grada. Četiri filma u… više »

NAJAVE

António Reis i Margarida Cordeiro, portugalski filmski vizionari u MM centru

objavljeno prije 5 mjeseci

U četvrtak, 25. listopada u 19:30 u kultnom MM centru prikazuje se film Trás-os-Montes svojevrsnog oca suvremene portugalske kinematografije Antónia Reisa,… više »

KINO PROGRAM

Tjedan Ingmara Bergmana u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci

Od 23. listopada, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj na repertoar stiže Opus: Ingmar Bergman - 100 godina.  U relativno kratkoj filmskoj… više »

MA DA?

Tom i Jerry stižu u kina?

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Studio Hanna-Barbera nam je podario klasik o mačku i mišu koji se tuku do iznemoglosti, a Warner Bros sada želi da Tom i Jerry ožive i na velikom platnu. Variety javlja da bi hibrid… više »

NAJAVE

7. Fil(m)harmonija: Tri velikana nijemog filma

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Sedmu sezonu zaredom Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija na platno zagrebačkog kina Europa donose najveće klasike iz ere nijemoga filma! Uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke… više »

KINO PROGRAM

Opusi Bergmana i Chazzelea u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Dva vanserijska filmska opusa stižu u kino Kinoteka u drugoj polovici listopada. Od 16. listopada gledamo filmove američkog wunderkinda Damiena Chazellea, a od 23. listopada, u suradnji s… više »

NAPOKON!

Samoborci od 20. listopada u novo – staro kino

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Nakon gotovo godine dana čekanja, Samoborci će od 20. listopada ponovno uživati u kulturnim programima u kino dvorani zgrade Hrvatskog doma.„Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je… više »