Fun
VIC DANA

Mujo i upucavanje Fati

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Mujo se u kafani nalakti na šank i gleda cure, pa mu zapne Fata za oko. Skuplja on hrabrost, drmne jednu duplu i odluči oprobati sreću. Dođe on do Fate, nasmije se i upita: - Jel',… više »

VIC DANA

Mujo, Fata i kućanski poslovi

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo sjedi u dnevnoj s pivom u ruci i gleda televiziju, dok Fata u kuhinji marljivo kuha ručak i pere suđe, pa se Mujo odjednom oglasi: - Fato, bona, pravo mi je teško gledat' te kako… više »

VIC DANA

Fata i ružni snovi

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Fata se probudila usred noći u panici, sva u hladnom znoju i strese Muju: - Mujo, bolan, ružno sam sanjala! Mujo samo odmahne rukom, a Fata nastavi: - Kad sam bila mala, mater bi me zagrlila,… više »

VIC DANA

Mujo i jarani

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mujo se vraća kući svake noći pred jutro, pijan k' majka... Fata već luda od brige, ali mu ne smije ništa reći da ne dobije po glavi.  Jedne noći Mujo se stropošta u krevet… više »

VIC DANA

Mujo i nova strina

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Mujo dolazi u kafanu, sjedne za šank i krene po rakijama, niže jednu za drugom s tužnom facom, pa ga Haso upita: - Š'a je bilo, bolan, š'a s' tako pokis'o? Mujo uzdahne:… više »

Mijau

U Dublinu vam se nudi posao: da se mazite s mačkama

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Ako još uvijek niste pronašli svoju karijeru iz snova, možda tražite na krivim mjestima. Na internetu se mogu pronaći mnoge nevjerojatne prilike, poput besplatnih putovanja u… više »

VIC DANA

Mujo i Fatin poklon za rođendan

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Mujo dolazi u kafanu dobro raspoložen s paketom pod rukom, pa naruči rakijicu. Haso ga pogleda ispod oka: - Š'a s' tako dobre volje, jarane? Mujo se nasmije: - He he, nabavio sam… više »

Zanimljivo!

Dečki, žao nam je, ali psi se bolje razumiju sa ženama

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Ako vaš pas laje na vas, vjerojatno ga poznajete dovoljno dobro da možete pretpostaviti razlog. To osobito vrijedi ako jedete, a on pokraj stoji i promatra ili ako stoji kraj vrata i… više »

VIC DANA

Mujo i novi sin

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Mujo uletio u kafanu i pozvao rundu za cijelu ekipu, pa ga pita konobar: - Jel', Mujo, šta slav'mo? Mujo sune rakiju i ponosno se nasmije: - Rodio se sin, bolan! Haso se progura do… više »

VIC DANA

Mujo u staračkom domu

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Mujo spremio svog starog babu Ibru u starački dom i posjećuje ga svaki tjedan, pa se tako spremi u nedelju poslije ručka i prošeta do doma. Ibro sjedi s jaranima u dnevnom boravku i… više »

VIC DANA

Mujo i mala beba

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Mujo zasjeo pred televizor uz pivo, kad se iz dječje sobe začuje plač malog Mujice. Mujo ne trza, ali ne trza ni Fata u kuhinji...  Nakon par minuta slušanja, Mujo živčano ispali:… više »

VIC DANA

Mujo i medeni mjesec

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Mujo šeće Parizom kad pred njega odjednom izleti Haso. Izljube se oni, pa Haso kaže: - Đe's, bolan, Mujo, ja doš'o poslom, a ti? Mujo se nasmije: - Jarane, ja sam ti na medenom… više »

VIC DANA

Mali Mujica i pitanja

objavljeno prije 5 mjeseci

Mali Mujica uleti u dnevnu sobu i upita Muju, koji sjedi pred televizorom i nateže pivo: - Babo, bolan, mogu l' te pitat' nešto? Mujo klimne, a Mujica nastavi: - Kak'a je razlika… više »

VIC DANA

Mujo i ženidba

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Mujo došao u kafanu, naručio rundu za sve i objavi: - U srijedu se ženim, raja, svi ste pozvani! Svi mu čestitaju i nazdravljaju, jedino ga Haso zbunjeno pogleda i upita: - Pa… više »

COOL!

10 znakova da ste pametniji od prosjeka

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Govorite nekoliko stranih jezika ili pamtite cijele Shakespearove drame ili osvajate sto postotne rezultate na ispitima?  Inteligencija nije nešto što se vidi na… više »