Fun
VIC DANA

Mujo i Fata nakon svadbe

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Mujo se oženio Fatom, a ona nakon vjenčanja postala drugačija - samo sjedi u kuhinji, lakira nokte, puši, trga ljute jednu za drugom i naređuje: - De ba, Mujo, dok si na nogama skuvaj… više »

VIC DANA

Fata i daltonizam

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Fata nakon svadbe povuče muža na stranu i, crveneći se, krene govoriti: - Sl'šaj, dragi... moram t' ovo reć', ne b' si mogla oprostit'.. Muž je zagrli, a Fata nastavi: - Ja t' ne… više »

VIC DANA

Mujo i nasljedstvo

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Mujo se teško razbolio i nakon svih doktora stanje se ne popravlja. Legao on na samrtnu postelju, pozove cijelu obitelj, pa svakom govori što će mu ostaviti. Dođe tako red i na… više »

VIC DANA

Mujo i novo odijelo

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Mujo ulazi u kafanu uzignute glave i svi se okrenu prema njemu i razrogače oči. Haso mu priđe i upita ga: - Auu, jarane, o'klen t' to odijelo, pravo je dobro! Mujo pogladi rukave i ponosno… više »

VIC DANA

Mujo i kupanje na bazenu

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Mujo ulazi ljut u kafanu i naruči duplu ljutu, sune je u sebe, uzme još jednu i sjedne za stol, sve mrmljajući sebi nešto u bradu. Sjedne Haso do njega i upita: - Š'a je,… više »

VIC DANA

Mali Mujica i zanimanja

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Mali Mujica sjedi u školi i dosađuje se, kao i ostali, pa učiteljica odluči malo opuštenije raditi i upita djecu: - Djeco, šta b' vi rado bili kad odrastete? Mali Ibro… više »

VIC DANA

Plavuša i novi dečko

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Plavuša srela frendicu u gradu i sjele one na kavu, pa je frendica upita: - Čula sam da imaš novog frajera? Plavuša ponosno klimne: - Ahaa, super je bogat i ima auto!… više »

VIC DANA

Mujo i brakorazvodna parnica

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Mujo pokrenuo razvod od Fate i nakon dužeg natezanja pojave se oni pred sucem. Sudac gleda papire, vrti glavom i upita Muju: - Pa dobro, bolan, što se vi 'oćete razvest' od Fate? Mujo… više »

VIC DANA

Mujo i test krvi

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Mujo se došao doktoru požaliti da se loše osjeća, pa ga ovaj pregleda i pošalje sestri da mu izvadi krv za analizu. Sestra upikne u prst, a krvi niotkud. Počne ona… više »

VIC DANA

Mujo i zimska oprema

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Mujo krenuo na put Golfom, pa ga uhvati vijavica i zaustave ga panduri: - Dobar dan, gdje ste krenuli? Mujo uzdahne: - Ja do Zen'ce... Pandur zagleda auto: - Sl'šaj, pravo je zapadalo,… više »

VIC DANA

Mujo i lovačke priče

objavljeno prije 6 mjeseci

Mujo svratio u kafanu na piće s jaranima, pa se odluči pohvaliti svojim lovačkim uspjesima: - Čučim ti ja u grmlju, proš'o sat, proš'o drugi, kad napokon - srna. Naciljam,… više »

VIC DANA

Mujo u pustinji

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Mujo danima luta pustinjom i napokon naleti na jednog beduina na devi. Uspije ga zaustaviti mahanjem, pa mu priđe i upita ga: - Jarane, kako da dođem do najbliže oaze? Beduin se zamisli, pa… više »

VIC DANA

Najbolji vicevi za Valentinovo

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Mujo naleti na Hasu na čaršiji i zgrabi ga panično za kaput: - Haso, bolan, pomagaj! Danas je Valentinovo,  ne znam Fati šta bi uz'o, ima para, ima svega... Haso… više »

VIC DANA

Mujo, Fata i pornići

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Mujo napokon nagovorio Fatu da zajedno pogledaju pornić, pa nađe neki na internetu i pusti ga. Gleda Fata, oči joj se lagano šire, a kad se pojavi posebno obdareni glavni glumac, skoro… više »

VIC DANA

Plavuša i višak kilograma

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Plavuša se našla s frendicama na kavi i kad im je konobar donio narudžbu, ona se veselo i glasno pohvali: - Cureee, jučer sam zgubila tri kile u samo sat vremena!!! Frendice se… više »