Fun
VIC DANA

Mujo i isprika

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Mujo i Fata se posvađali, pa bi se on pomirio, ali Fata bježi od njega i ogorčeno mu kaže: - Ma bjež', bolan, nikad se ni ne ispričaš kad napraviš neko sranje... Mujo uzdahne: -… više »

HE HE

Glavolomka za malo zabave

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Glavolomka za popodnevnu razbibrigu U nastavku je zagonetka koja dolazi u nekoliko varijanti i vrlo je popularna već godinama, a bez obzira što na prvu djeluje nerješivo,… više »

VIC DANA

Mali Mujica i bunar

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Mali Mujica sjedi tužno na avliji, pa ga komšija Haso u prolazu upita: - Muj'ce, bolan, kako ti je babo? Mujica tiho odgovori: - Pao je u bunar ima tri dana... Haso zabrinuto nastavi:… više »

VIC DANA

Mujo i taksi

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Mujo i Fata se gadno posvađali, lete psovke i tanjuri na sve strane, pa u jednom trenutku Fata potpuno raspamećena zaurla: - Rec' još samo jednu riječ i idem kuć' materi, ne'š… više »

VIC DANA

Mujina dijagnoza

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Mujo otišao kod doktora jer mu već neko vrijeme nije dobro, pa nakon nekoliko dugih pregleda sjedne za stol i upita: - Š'a m' je, doktore? Ovaj uzdahne i upita: - Mujo, bolan,… više »

VIC DANA

Mujo, Fata i sjećanja

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Mujo i Fata uvalili se u krevet za spavanje kad vani krene grmljavina i pljusak. Fata se stisne uz Muju i mazno ga upita: - Mujo, bolan, sjećaš l' se, baš je… više »

VIC DANA

Pijani Mujo i lukava Fata

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Mujo se vratio kući u sitne sate pijan k'o letva, uvalio se u krevet kraj Fate i uzdahne: - Fato, bona, baš nam je pravo dobro... Fata nervozno odgovori: - Teb' možda jest, al' men' je… više »

VIC DANA

Fata udaje kćer

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Fata sprema kćer za udaju noć prije, pa kad su sve pripremile, mala Habiba je upita: - Mamo, mamo, 'o'š li plakat' sutra kad me budu odvod'li od kuće? Fata uzdahne: - Šta ć' ja… više »

VIC DANA

Fata mađioničar

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Mujo se pohvali Hasi: - Moja t' Fata već par godina radi kod jednog čuvenog mađion'čara i mislim da je pokupila par fora. Haso znatiželjno upita: - Kak'ih fora, bolan? Mujo nastavi: - Dođem… više »

VIC DANA

Mujo i posjete u zatvoru

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Mujo zaglavio u zatvoru, pa ga Fata posjeti nakon tjedan dana da mu donese neke stvari i uvjeri se da je dobro: - Mujo, bolan, jel' t' dobro ovdje? Imaš li sve? Mujo klimne: - Fato,… više »

VIC DANA

Mujo i nova beba

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Mujo dotrčao pred bolnicu u kojoj je Fata rodila i dovikuje se s njom preko balkona: - Fato, bona, na koga liči mali? Fata odmahne rukom, a Mujo će opet: - Pa de rec', na koga liči? Fata opet… više »

VIC DANA

Mali Mujica i zoološki vrt

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Mali Mujica se sav zajapurio od sreće kad mu je Fata rekla da ga vodi u zoološki vrt pa je uzbuđeno upita: - Mamo, mamo, 'oć'mo l' vidit' rodu? Fata klimne, a Mujica se široko… više »

VIC DANA

Mujo i medicinska sestra

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Mujo završio u bolnici i svaki ga dan njeguje prekrasna medicinska sestra, pa joj on nakon tjedan dana kaže: - Ja najrad'je ne b' nikad ozdravio, samo da te mogu gledat' svaki dan...… više »

VIC DANA

Mujo i odricanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Mujo i Haso lagano rakijaju u kafani, pa se Haso nečeg sjeti i upita Muju: - Mujo, bolan, ti ono voliš pit' vino? Mujo klimne, a Haso nastavi: - A kol'ko znam, voliš i žene?… više »

VIC DANA

Fata i kilogrami

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Fata zasjela na kavu s jaranicama i nakon nekog vremena tema se prebaci na dijete i kilograme, pa je Habiba upita: - Jel', bona, a kol'ko ti imaš kila? Fata uzdahne: - S naočalama… više »