Glazba

Klasični glazbenici prije nastupa uzimaju ‘doping’

objavljeno prije 11 godina

Doping nije rezerviran samo za bicikliste koji pokušavaju osvojiti Tour de France, ili za plivače koji žele olimpijsko zlato, nego i za glazbenike u frakovima koji izvode djela Brahmsa… više »

Tiësto u Papayu pa na Olimpijske igre

objavljeno prije 11 godina

DJ Tiësto 16. srpnja 07.2008. otvara najveći hrvatski ljetni festival - Papaya Motomusic 2008. Nakon Zrća i po svemu sudeći Ibize Tiësto ide u Kinu po svoj drugi nastup na… više »

DJ Pero Full House: ‘Split je poseljačen’

objavljeno prije 11 godina

Još uvijek vladaju stereotipi i predrasude kao u devedesetima, kad se u Splitu i Dalmaciji tek počela formirati scena elektronske glazbe, kaže nam Pero Full House, poznati DJ i jedini… više »

Minival

Finalna večer demo festivala

objavljeno prije 11 godina

Nakon gotovo tri mjeseca, točnije jedanaest petaka, predstavljanja ponajboljih hrvatskih demo bendova u zagrebačkoj Tvornici kulture, prvo izdanje Minivala primaklo se kraju. Proteklog petka,… više »

Čikeš nastupa u Samsonu i Dalili

objavljeno prije 11 godina

Pjevač Opere splitskoga HNK i nacionalni operni prvak Ivica Čikeš nastupit će na premijeri opere ‘Samson i Dalila’ Camillea Saint-Saënsa sutra u Teatru Comunale di… više »

Slavne fotografije iz male sobe

objavljeno prije 11 godina

Neki od rukovoditelja tvrtke Sony vjeruju kako se ispod njihova sjedišta na njujorškoj Madison aveniji nalazi pravi rudnik zlata. Iako je riječ tek o sobici, na njenim se… više »

ekskluzivno - usher

‘Kada mi je Michael Jackson rekao da sam dobar, znao sam da ću postati legenda’

objavljeno prije 11 godina

Život R&B atrakcije Ushera u posljednjih je nekoliko godina bio sve samo ne dosadan. Pogotovo kada je riječ o privatnim stvarima. Naime, nakon što su mediji s velikim zanimanjem… više »

Intervju

Štuke u raljama demokracije

objavljeno prije 11 godina

Letu štuke su se prije tri godine na ovdašnjoj sceni pojavile gotovo niotkuda. Njihov istoimeni debitantski album skrivao je u sebi nekoliko pop-dragulja koji su samo čekali da… više »

I klasičari se drogiraju

objavljeno prije 11 godina

Violinistička zvijezda Nigel Kennedy osvrnuo se na drogu u svijetu klasične glazbe. Za  njemački je magazin Focus rekao da glazbenici u orkestru često uzimaju drogu kako bi odagnali… više »

Clubbing

Chris Dis ili: Čudo u Splitu

objavljeno prije 11 godina

Splitu se dogodilo neprocjenjivo čudo glazbe, freska povratka u jednu ispisanu legendu elektronske prošlosti. Mnogi junaci Pavlove ulice na party način, odlučili su se na povratak na… više »

Clubbing

David rasturio The Best

objavljeno prije 11 godina

David Morales protekle je subote dupkom napunio klub The Best, a svoje obožavatelje u višesatnom partyju držao je u visokom ritmu plesa i zabave. David obožava dolaziti u Hrvatsku… više »

Hranjivi album Štuka

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Velika koncertna promocija albuma ‘Proteini i ugljikohidrati’, koja se održala u zagrebačkom Aquariusu, označila je novi diskografski život sarajevske grupe Letu štuke,… više »

Mjesto iz snova za Suzanu Horvat

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Suzana Horvat, koja je prije tri godine, po izlasku njezinog debija ‘Na kraju dana’, jednoglasno proglašena hrvatskim odgovorom na Norah Jones, ovih je dana objavila… više »

Glazbena Europa pleše po bizarnim ritmovima

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Eurovizija, ta skupocjena, spektakularna dvoranska ‘utrka’ za najbolju europsku glazbenu kompoziciju, ove je godine vjerojatno dosegla vrhunac svoje čudnovatosti. Lakonotne i… više »

EKSKLUZIVNO

Paul Stanley: Opstali smo jer se nikada nismo drogirali

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Kada je novinarka Metroa Talia Soghomonian došla u ured na Sunsetu u Kaliforniji kako bi odradila intervju s Paulom Stanleyem, gitaristom i pjevačem poznate rock grupe Kiss, ostala je… više »