Hi-tech
NOVOSTI

Vivo V9 stvoren za selfije ima zaslon koji pokriva 90 % prednje strane

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Posljednje vrijeme Vivo, kineski proizvođač pametnih telefona među top 5 na svijetu, vrlo je aktivan u predstavljanju svojih noviteta i inovacija za 2018. godinu. Nekoliko dana nakon… više »

PARTY

HT-ova Magenta 1 slavi drugi rođendan uz glazbeni spektakl

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Hrvatski Telekom najavio je spektakularan koncert Tonyja Cetinskog u povodu drugog rođendana Magente 1, jedinstvene kombinacije pogodnosti koja objedinjuje internetske, mobilne i TV usluge na… više »

SAZNAJEMO

Novi Philips QHD 27-inčni monitor za poslovne korisnike

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brand licencirani partner Philips monitorsa predstavlja novi 27-inčni Philips QHD monitor dizajniran za poslovne korisnike. Novi 272B8QJEB je jedan od… više »

SJEĆATE SE?

Skandali s kojima se Facebook susreo tijekom godina

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Facebook trese novi skandal zbog otkrivanja korisničkih informacije od 50 milijuna klijenata, no to nije prvi te vrste za ovu društvenu mrežu. U 14 godina rada i razvoja Facebooka,… više »

NOVOSTI

Xiaomi Mi MIX 2S napokon s odličnim kamerama

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Kao što je objavljeno prije nekoliko tjedana, Xiaomi je službeno predstavio Mi MIX 2S na događaju u Šangaju. Pokretan je MIUI 9 sustavom koji se temelji na Androidu 8.0. i prvi… više »

NOVOSTI

Sony IMX519 najnovija generacija senzora slike u OPPO R15

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

OPPO R15 i R15 Dream Mirror Edition su prvi modeli pametnih telefona koji nosi novu generaciju Sony IMX519 senzora slike (CMOS). Gledajući specifikacije, mogli bi reći da senzor bi mogao… više »

COOL

Samsung Galaxy S9 i S9 + (ne) mjere krvni tlak

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Samsung zadnjih pet godina instalira optičke senzore u Galaxy S i Note seriju koji mogu mjeriti brzinu otkucaja srca. U Galaxy S9 i s9 + senzor je napredniji i zahvaljujući posebnom softveru… više »

NOVOSTI

Lenovo S5 - sjajan model s blockchain podrškom

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Lenovo Mobile vraća brend na tržište nakon godine dana šutnje. Upravo su predstavili tri pametna telefona: Lenovo S5 s blockchain podrškom, Lenovo K5 i K5 Play - od kojih… više »

WOW!

IBM ima računalo manje od zrna soli

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Na IBM Think 2018 konferenciji imalo je svjetsku premijeru računalo koje je doslovno manje od zrna soli. Zvuči kao utopija, ali nije! IBM računalo ima nekoliko stotina tisuća tranzistora na… više »

INFOGRAFIKA

Samsung - 18 godina rada na poboljšavanju kamera

objavljeno prije 4 mjeseca

Samsung je objavio sažetak 18-godišnjeg procesa poboljšanja kamera na mobilnim telefonima. Prvi integrirani mobitel s kamerom SCH-V200 je pokrenut u Koreji 2000. godine.… više »

NOVOSTI

LG želi webOS-a promovirati kao globalnu platformu

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

LG je najavio open source verziju za webOS (OSE) namijenjenu daljnjem usvajanju izvan LG televizora, pametnih hladnjaka, satova itd. To ne znači da su otvorili izvorni kod. Samo žele pružiti… više »

MONITORI

Veća produktivnost s manje ekološkog utjecaja

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Kako tehnologija napreduje, svakim danom zahtjeva veću kvalitetu i više performansi koje često vode ka velikoj potrošnji energije. Srećom, kada je u pitanju izbor monitora,… više »

NOVOSTI

Xiaomi Redmi Note 5 za kinesko (vjerojatno i europsko) tržište

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Upravo predstavljeni Xiaomi Redmi Note 5, za kinesko tržište i vjerojatno europsko, alternativna je verzija pametnog telefona indijskog Redmi Note 5 Pro. Po nekim specifikacijama… više »

SJAJNO!

Predstavljena NVIDIA RTX tehnologija

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Danas je na GDC-u tvrtka NVIDIA predstavila NVIDIA RTXTM,  ray-tracing tehnologiju koja omogućava rendering u realnom vremenu i filmskom kvalitetu svim stvaraocima i developerima… više »

GOOGLE

Android je siguran poput iOS-a, ako ne i sigurniji

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

U ovoj Android i iOS eri pametnih telefona, općenito se vjeruje u visoku sigurnost Appleovog mobilnog sustava zbog zatvorenosti. Googleov glavni tajnik za Android, David Kleidermacher,… više »