Hi-tech
POSLOVANJE

Xiaomi širi se Europom, Huawei trebao bi se zabrinuti

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Xiaomi je zasjeo na četvrto mjesto globalnog proizvođača pametnih telefona u prvom tromjesečju 2018 godine. Također ima istu poziciju u gotovo pet glavnih tržišta u Europi. Naravno, to… više »

RECENZIJA

Huawei P20 Lite - recenzija

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

S Lite verzijama P8, P9 i P10 Huawei je imao uspjeha zbog dobrog omjera cijene i kvalitete. Zadržavajući tradiciju, plasiranjem P20 serije, tvrtka je uključila u ponudu pristupačniji model… više »

NAJAVE

Stiže najnovija nadogradnja za Google News - agregator vijesti

objavljeno prije 12 dana i 23 sata

Koristite li Google News? Ako da, imamo dobre vijesti. Google je počeo značajnu nadogradnju usluge koja se od sada potpuno s temelji na umjetnoj inteligenciji. Google News usluga, u novom… više »

POSLOVANJE

Ako je HTC već bio na rubu poslovanja, gdje je sada?

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Da HTC ne posluje najbolje, odavno znamo. Svako financijsko izvješće izgleda sve lošije. HTC-ovi prihodi u veljači bili su najniži u 13 godina. U rujnu prošle godine… više »

SJAJNO!

STEM Gamesi 2018. počinju

objavljeno prije 15 dana i 15 sati

Poreč će od sutra, 8. svibnja do 13. svibnja 2018. godine biti dom prvih STEM Gamesa - međunarodnoga natjecanja koje okuplja više od tisuću najboljih europskih studenata iz STEM… više »

NOVOSTI

Novi Samsung Galaxy A6 i A6 + (2018) bezobrazno su skupi

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Samsung je obogatio ovogodišnju A seriju s još dva modela pametnih telefona: Galaxy A6 i A6 +. Srednje su klase, ali pomaknute na nižu razinu. Samsung Galaxy A6 i A6 + dolaze s… više »

NAJAVE

LG Q Note mogao bi bit opasan konkurent Galaxy Note 9

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

LG ove godine planira objavit osim G7 ThinQ modela i još jedan premium pametan telefon najviše razine LG Q Note, koji bi mogao bit opasan konkurent Samsung Galaxy Note 9. LG Q… više »

UPOZORENJE

Twitter poziva da promijenite lozinku

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Twitter je pozvao svojih više od 330 milijuna korisnika da promijene svoje zaporke nakon što je kvar doveo do toga da su neke od njih bile pohranjene kao običan tekst na njegovu… više »

PODACI

Svima pada prodaja, samo raste Xiaomiju

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Usprkos preplavljenosti beskrajnim marketinškim kampanjama na globalnoj razini, prodaja pametnih telefona pala je za 2,9 posto u prvom tromjesečju. U Kini je najlošija od 2013.… više »

NOVOSTI

LG pokazao top model pametnog telefona G7 ThinQ

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

I LG napokon ima svog konja za utrku među ovogodišnjim top modelima s operativnim sustavom Android Oreo! Otkriveni su svi detalji o tehničkoj opremljenosti i značajkama LG G7 ThinQ… više »

INFO

iPhone 2018 pogonit će A12 čip na 7nm procesu

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Novi iPhone modeli (iPhone 9, iPhone Xs i iPhone Xs Plus) bit će prvi na svijetu koje će pogoniti ovaj procesor napravljen s 7nm FinFET tehnologijom. Tvrtka TSMC je počela razvijati procesor… više »

NOVOSTI

Microsoft Office 2019 dostupan za pregled

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Microsoft je objavio prvi javni pregled verzije sustava Office 2019, uredskog paketa za tvrtke i/ili korisnike koji još nisu spremni za prelazak na cloud servis. Office 2019, bit će… više »

NAJAVE

Motorola najavila G6, G6 Plus i G6 Play 2018 line up

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Ovogodišnja Moto G serija niže srednje klase, odnosno Moto G6, Moto G6 Plus i Moto G6 Play donose zanimljive značajke u svom cjenovnom rangu. Moto G6, Moto G6 Plus i Moto G6… više »

5 MINUTA ZA UČENJE

Što su Android Go, Android One i projekt Treble

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Problem fragmentacije Android sustava nastavlja se dalje. Google ga pokušava riješiti kroz program Android One, Android Go i projekt Treble. Potonji je primjenjiv samo za one… više »

USPOREDBA

Koji je bolji SoC? Snapdragon 450 vs HiSilicon Kirin 659

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Snapdragon 450 ili Huawei HiSilicon Kirin 659 sustavi na čipu već se nalaze u mnogobrojnim cjenovno prihvatljivim pametnim telefonima. Ako se pitate koji je SoC bolji, možda pomogne… više »