Hrvatska
PRIPAZITE

Jučer oluja, danas crveni alarm

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Danas će prevladavati sunčano te vruće i vrlo vruće vrijeme. Kako javlja DHMZ, u poslijepodnevnim satima, ponajprije u gorju, postoji vrlo mala mogućnost za lokalne nestabilnosti uz poneki… više »

OPREZ!

Kobne temperature u zaleđu Šibenika

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Za sljedećih su nekoliko dana najavljeni novi temperaturni rekordi. Šibenik i zaleđe bit će najtopliji u Hrvatskoj, a živa na termometrima, meteorolozi predviđaju, popest će se i do 41… više »

PROGNOZA VREMENA

Pakleni tjedan pred nama

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Pred nama je najvrući tjedan ovog ljeta i temperature koje će rasti preko 40 Celzijevih stupnjeva. U Hrvatskoj će danas biti pretežno ili djelomice sunčano te vrlo toplo i vruće, s… više »

STANJE U PROMETU

Kolone u pokretu na autocestama

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

Pojačan je promet na većini cesta iz smjera unutrašnjosti prema moru. Na ulasku na autocestu A1 u Lučkom nema zastoja, ali se u koloni u pokretu vozi na cijeloj dionici između Zagreba… više »

PRESUDA

Hrvatska je ipak bila nadležna za "svoje" izbjeglice

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Ma koliki kaos vladao za vrijeme navale izbjeglica prema Europi, on nije smio uzrokovati promjenu u temeljnim europskim sporazumima, mišljenje je Europskog suda u Luksemburgu… više »

Porazne brojke

Broj žrtava utapanja u prvoj polovici godine viši nego lani

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Ljetne vrućine mame nas u vodu, ali često pritom zaboravljamo da za vrijeme kupanja moramo biti oprezniji nego inače. Prema podacima MUP-a broj žrtava utapanja u Hrvatskoj je ove godine… više »

WOW!

Samo 57 posto Hrvata vjeruje u - evoluciju?

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

Kreacionizam bi se uskoro mogao prozvati novim baukom koji kruži Hrvatskom, jer podaci agencije Ipsos puls pokazuju prilično nevjerojatnu istinu - tek 57 posto Hrvata vjeruje u teoriju… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, sudari i nesnosne gužve na cestama

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

Na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju promet je pojačan. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su… više »

KOMENTAR

Treba li hrvatski turizam obraniti od – turista?

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Glavna ekonomska aktivnost Hrvatske u 21. stoljeću je nedvojbeno turizam, no to nažalost podrazumijeva i neke poprilično nekritički postavljene odnose. U prvom redu je posrijedi činjenica da… više »

STANJE U PROMETU

HAK upozorava na gužve koje kreću već danas

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

S početkom predstojećeg vikenda počinju ljetni praznici u dijelu Njemačke i Nizozemske, a mnogi su na put krenuli već u četvrtak navečer te se značajan priljev vozila prema Hrvatskoj očekuje… više »

Čije su plaže?

Vječni sukob kupača i koncesionara na hrvatskim plažama nastavlja se i ovog ljeta

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Mogi su kupači na svojoj koži iskusili neugodnosti zbog krivo odabranog komadička plaže na kojem su se usudili prostrti svoju ležaljku. Nedavno je donesen novi Zakon o koncesijama s kojim… više »

KOMENTAR

Požari su pokazali odvojenost političkih elita od stvarnog života

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Požari uz obalu su većinom stavljeni pod kontrolu, ali ono što je nakon vatre ostalo jest artikulirana srdžba građana prema političkim elitama. "Je li vas sram?", pitanje je koje su… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, gužve i vrućina na cestama

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa vozačima… više »

dalekovod struja
PROBLEMI

Poskupljenja za hrvatske građane - bez opravdanja

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Poskupljenja usluga velikog opsega u Hrvatskoj se uobičajeno događaju ili najavljuju pojedinačno, ali ponekad biva očito da je ipak posrijedi obuhvatniji val ili trend. Tako se nešto… više »

UNESCO

Sv. Nikola i zadarski bedemi zaštićena svjetska baština

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Šibenska tvrđava sv. Nikole te fortifikacijski obrambeni sustav Zadra, u nedjelju su službeno upisani na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine na 41.… više »