Hrvatska
I OPET...

Zimsko računanje vremena počinje ove nedjelje

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju, 29. listopada, pomicanjem kazaljke na satu za jedan sat unazad. U nedjelju u 3.00 sata, satove treba pomaknuti jedan sat unatrag. Zimsko računanje… više »

ANALIZE

Čovjek po mjeri otoka ili otoci po mjeri investitora?

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Hrvatska sa 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena (prema podacima hrvatske vlade) ima jednu od najrazvedenijih morskih obala u Europi, ali je uz Finsku i jedina europska zemlja koja ima… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže kiša, niske temperature, bura i - snijeg

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Prognoza vremena za tjedan pred nama govori o pogoršanju i padu temperature koje će nastupiti već u nedjelju navečer i protegnuti se sve do polovice tjedna. Lagani pad tlaka i sve… više »

ZAPAMTITE

Europska noć bez nesreća je - noćas!

objavljeno prije 1 godinu

U noći sa subote na nedjelju u sedam hrvatskih gradova bit će održana međunarodna akcija Europska noć bez nesreća. Volonteri u odabranim noćnim klubovima će tražiti vozače koji će… više »

TRAKAVICA

Ivica Todorić mora u istražni zatvor, menadžeri na slobodi

objavljeno prije 1 godinu

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i ranije pritvoreni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica… više »

PRIPAZITE!

Vatrogasci poručuju - oprez u sezoni grijanja

objavljeno prije 1 godinu

Dolaskom hladnijeg vremena započela je i sezona grijanja koja sa sobom nosi i niz opasnosti za građane. Zbog nestručnog rukovanja s pećima na kruta goriva ili s električnim grijalicama, zimi… više »

AGROKOR

Spektakl za narod sa nikakvim posljedicama?

objavljeno prije 1 godinu

Spektakularno je počeo drugi čin drame zvane Agrokor. Od ranog jutra su u ponedjeljak u Zagrebu tri stotine policajaca i istražitelja vršili pretrese i uhićivale dojučerašnje… više »

SLAŽETE SE?

Sigurnost djece na internetu trebao bi biti prioritet modernog društva

objavljeno prije 1 godinu

Na današnjem okruglom stolu, (O)siguran online, na temu sigurnosti djece na internetu, znanja i iskustva razmijenili su hrvatski stručnjaci te direktorica švedske vladine… više »

TEK SAD?

Uhićenja i pretresi kuća Agrokorovih moćnika

objavljeno prije 1 godinu

Akcija Agrokor krenula je rano jutros - policija je ušla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića i obitelji, kao i u kuću Ivana Crnjca, bivšeg člana Agrokorove uprave i… više »

BRAVO

Djelatnici Tele2 volonterskim radom obnovili prostore Centra za odgoj i obrazovanje Lug

objavljeno prije 1 godinu

Jedna od najvrjednijih stvari koju možemo drugima pokloniti je vrijeme. Već tradicionalno djelatnici Tele2 slave rođendan nesebično darujući svoje vrijeme, ali i trud pomažući drugima… više »

OBLJETNICA

Sretan vam Dan neovisnosti, dragi naši

objavljeno prije 1 godinu

Hrvatski Sabor je 8.listopada 1991. jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da… više »

SUSJEDI...

Hrvatska - "sa svima u svađi"

objavljeno prije 1 godinu

"S Italijom i Mađarskom Hrvatska nema otvorenih graničnih konflikata, ali ima sa svim drugim susjednim državama", konstatira Frankfurter Allgemeine Zeitung. Najviše prostora posvećuje… više »

PROGNOZA VREMENA

Stigla kiša, vikend ipak lijep

objavljeno prije 1 godinu

Prognoza vremena za vikend iz trenutne perspektive ne izgleda baš kao nešto dobro i zanimljivo, no ova promjena trajat će, kažu meteorolozi, vrlo kratko. Naime, kiša,… više »

INICIJATIVA

Domaći glumci o problemu nasilja nad starijim osobama - 1.10. Međunarodni dan starijih osoba

objavljeno prije 1 godinu

Domaći glumci Boris Miholjević i Nina Erak Svrtan te mlada stipendistica HNK u Zagrebu Petra Svrtan stali su uz projekt namijenjen osobama starije životne dobi,… više »

ČITAJTE!

Hrvatska rasprava o rodu - sa nepoznatim brojem u krivom padežu

objavljeno prije 1 godinu

Istanbulska konvencija, međunarodni ugovor donesen u okviru Vijeća Europe koji predstavlja sveobuhvatni pravni okvir za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, u… više »