Hrvatska
STANJE U PROMETU

HAK-ova upozorenja za vozače na A1 i A3

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom zbog izvlačenja cisterne i pretakanja goriva, javlja HAK. Opreznije treba voziti autocestom A3… više »

STANJE U PROMETU

Kilometarske kolone na naplatama i granicama

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Promet je pojačan, povremeno vrlo gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, od graničnog… više »

PROGNOZA VREMENA

Vikend kiše, oluja i nižih temperatura

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Prognoza vremena za vikend ne ide na ruku onima koji su ga odlučili provesti na otvorenom - kiše stižu već danas popodne i navečer, a nećemo ih se riješiti sve do ponedjeljka,… više »

PROBLEMI

Hrvatska ogorčena arbitražnom presudom

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Malo tko u Hrvatskoj nije poslijepodne proveo pred TV-ekranom prateći dvosatni prijenos čitanja presude Stalnog arbitražnog suda u Hagu pred kojim su Hrvatska i Slovenija, reći će mnogi pod… više »

PLJAČKA

Cestarine poskupljuju u subotu

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

U subotu 1. srpnja poskupljuju cestarine zbog ljetnje tarife i to na cestama Hrvatskih autocesta i Autocesti Rijeka -Zagreb. Cestarine će do 30. rujna biti 10% skuplje u odnosu na… više »

PODACI

Čime se Hrvati vole drogirati

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Ravnatelj Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Željko Petković izjavio je kako je marihuana droga koja se u Hrvatskoj najčešće zlorabi, prodaje i plijeni. 70% svih policijskih… više »

UPISI.HR

Počele prijave za upise u srednje škole

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Počinju upisi u srednje škole putem stranice upisi.hr, a ovo je već peta generacija koja se upisuje elektroničkim putem. Demografska katastrofa već se jasno vidi - mjesta u srednjim… više »

NAJAVE?

Novi Ovršni zakon ide na ruku ovršenicima

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Ovršni zakon definitivno se mijenja i mora biti izglasan prije 14. srpnja, tj. ljetne stanke u Saboru, a ovo su četiri ključne promjene: Jedina nekretnina u kojoj ovršenik… više »

PROGNOZA VREMENA

Toplinski val je opasan za zdravlje, evo prognoze

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Toplinski val u kojem se nalazimo do kraja će tjedna dodatno dobiti na intenzitetu i može biti vrlo opasan po zdravlje ljudi, upozorava državna služba. Temperature bi u dijelovima zemlje… više »

EH, DA ...

Počelo je dugo, vrelo ljeto

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Ljeto je, astronomski, počelo danas u 6:24 sati. Ušli smo u to godišnje doba u punom zamahu, s temperaturama preko 30°C. Hoće li nam biti dugo i toplo te zašto se… više »

NE BAŠ...

Koliko stvarno piju Hrvati?

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Alkoholna pića su svugdje oko nas, dostupna u svakoj trgovini ili proizvedena u dvorištu prvog susjeda, pa ne čudi da se o Hrvatima misli kao o narodu sklonom piću... no izgleda da to… više »

UFF

Slovenci uveli olakšanu kontrolu granica

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Slovenija je Europskoj komisiji posredovala obavijest o mogućem odstupanju od sistematske granične kontrole u razdoblju do 30. rujna, te odredila granične prijelaze, gdje se takav nadzor, uz… više »

EH, DA ...

Zašto se vara na ispitima?

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena… više »

STANJE U PROMETU

Bura i nesreće ometaju promet

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Zbog najavljene bure, na autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog manje protočnosti prometa na obilaznim cestama… više »

SAVJETI

Zaštitite svoj dom od provalnika

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo izvan svoga doma i uživamo u prirodi. No, jesmo li svjesni da nismo jedini koji naše izbivanje od kuće smatraju korisnim?… više »