Hrvatska
NOVI ZAKON

Uber uveo velike promjene

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Uber je uveo mnoge, velike promjene u svoj rad zbog usklađivanja s novim Zakonom o cestovnom prometu. Naime, iz kompanije javljaju da su njihovi vozači prošli kroz proces prilagodbe te… više »

SITUACIJA

Ribarstvo u mreži proturječnih interesa

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Nedavno obnovljeni projekt Hrvatske gospodarske komore (HGK) „Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi" pokazao je kako industrija ribarstva u RH pri svom razvoju sama nema mnogo izbora… više »

DOĐITE

Predavanje o zaraznim i nametničkim bolestima

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

U četvrtak, 24.svibnja u večernjim satima Kinološka Udruga Malinoisa iz Zadra organizira predavanje "Prevencija zaraznih i nametničkih bolesti" na prostorima kluba u Privlaci.… više »

BRAVO

Kaufland donira namirnice i sprječava bacanje hrane

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Količina hrane koja se danas proizvodi, a istovremeno i baca, vrlo je visoka. Prema podatcima koji su 15. svibnja 2017. objavljeni na stranicama Europskog parlamenta, svake se godine baci 1,3… više »

KOMENTAR

Hrvati znaju raditi u Njemačkoj, ne znaju u Hrvatskoj?

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

S dolaskom toplijeg dijela godine u Hrvatskoj se iznova sve više aktualizira problem nedostatka radne snage u određenim djelatnostima. Prvenstveno je riječ o turizmu, građevinarstvu i… više »

PROGNOZA VREMENA

Vrijeme za vikend - ćudljivo

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Prognoza vremena za vikend nije baš pretjerano naklonjena ljubiteljima svježeg zraka, jer kako kaže Vakula - tijekom vikenda će biti dosta sunčanog vremena, ali još i povremenih… više »

SVAĐE

Nepriznavanje diploma iz Srbije i BiH: Puno vike nizašto?

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Informacija da se diplome stečene u Srbiji i BiH više neće moći nostrificirati u Hrvatskoj, jer ne udovoljavaju traženim kriterijima, potekla je iz jedne zagrebačke… više »

PRODUŽENI VIKEND

Pakao na cestama i naplatnim kućicama

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Stanje u prometu na početku produženog vikenda je očekivano - gužve i cirkus na naplatnim kućicama i dionicama autocesta na kojima se obavljaju radovi. Pred naplatnim postajama Lučko iz… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za produženi prvomajski vikend

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Prognoza vremena za produženi vikend i više je nego povoljna za sve one koji ga planiraju provesti uglavnom na otvorenom, a naročito za one koji se uspiju dokopati obale. Premda… više »

NARAVNO!

Sloboda medija u Hrvatskoj i dalje problem

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Sloboda medija u Hrvatskoj i dalje je prilično loša, pokazalo je redovito godišnje izvješće Reportera bez granica. Hrvatska se u izvješću RSF-a za 2018. o… više »

STANJE - LOŠE

Hrvatska demokracija nazaduje, ali tako je i u ostalim tranzicijskim zemljama

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Institut Freedom House ovih je dana u svom redovitom godišnjem istraživanju "Nacije u tranziciji", kojim je obuhvaćeno 29 postkomunističkih zemalja, ocijenio da je stanje demokracije u… više »

TAKO TREBA

Održan drugi Marš za znanost u Splitu i Zagrebu

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Marš za znanost održan je u Splitu i Zagrebu po drugi put, a organizatori kao glavne razloge za prosvjed ističu nedovoljno ulaganje u znanost te medijsko promicanje pseudoznanosti i… više »

PITANJA

Kriza vlade je prevladana, no što će biti s kurikularnom reformom?

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Kriza izazvana obijanjem ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da prihvati svog državnog tajnika Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne… više »

PROGNOZA VREMENA

Proljeće je tu, ali i kiše

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

Početkom tjedna u unutrašnjosti oblačnije, uz južinu, a u ponedjeljak će, i to uglavnom poslijepodne i navečer, te u prvome dijelu utorka biti i povremene kiše,… više »

COOL

U roku odmah - PAN dijeli nagrade svakih sat vremena, ukupno 3.615 nagrada u pet mjeseci

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

Velika nagradna igra Pan piva, naziva U roku odmah omogućuje svim ljubiteljima Pan piva da u sljedećih pet mjeseci kontinuirano osvajaju atraktivne nagrade. Nagradu tako potrošači mogu… više »