Kazalište
ČESTITAMO

Montažstroj osvojio specijalnu nagradu na BITEF-u

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Nova kazališna produkcija Montažstroja "A gdje je revolucija, stoko?" 20. rujna 2014. godine u Domu omladine u Beogradu dobila je čast otvaranja 48. izdanja festivala Bitef.… više »

MONTAŽSTROJ

A gdje je revolucija, stoko? otvara BITEF

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Nova kazališna premijera Montažstroja A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? redatelja Boruta Šeparovića otvorit će 48. izdanje Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala… više »

GANZ

De facto otvara Ganz novi festival

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Zagrebačka produkcija predstave Gradnja Isabelle Schad i Saše Božića, čija je berlinska verzija svoju premijeru doživjela u veljači ove godine u Uferstudios u Berlinu, premijerno će se… više »

AMADEO

Program Scene Amadeo za rujan 2014.

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Nastupom japanske plesne skupine MuDA iz Kyota, koja na svojoj prvoj europskoj turneji predstavlja senzacionalni vanžanrovski performans koristeći razne oblike umjetnosti, poput plesa,… više »

DLJI

Dundo Maroje premijerno na Držićevoj poljani 9. kolovoza

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

Druga dramska premijera 65. Igara, Držićev Dundo Maroje u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, bit će izvedena u subotu, 9. kolovoza u 21:30 sati… više »

DLJI

Ekvinocijo Ive Vojnovića na Igrama

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

Legendarni „Ekvinocijo" Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića bit će izveden u sklopu dramskog programa 65. Igara 1., 2. i 3. kolovoza na otoku Lokrumu s početkom u 21:30 sati,… više »

DAJI

Program „Pisci na Igrama“ otvorio Baricco i „Ocean more“

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

U sklopu programa „Pisci na Igrama" kojeg drugu godinu za redom ostvaruju Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko društvo pisaca, „Nekoliko zamišljenih prizora prema… više »

DLJI

Premijera Romea i Giuliette na Dubrovačkim ljetnim igrama

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

Dubrovačke ljetne igre premijerom Romea i Giuliette ujedno obilježavaju 450. godišnjicu Shakespeareova rođenja, pokušavajući istražiti teme vrijednosti ljubavi i… više »

DLJI

Shakespearovi „Romeo i Giulietta“ premijerno u Skočibuhi

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

Prva dramska premijera 65. Dubrovačkih ljetnih igara, Romeo i Giulietta Williama Shakespearea u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, održat će se u… više »

LIBERTAS

Svečano otvorene 65. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci

Otvorene su 65. Dubrovačke ljetne igre ceremonijom pred crkvom sv. Vlaha, a ovogodišnju ceremoniju, kao i lanjsku, režirao je Krešimir Dolenčić, koreografiju je osmislila Larisa… više »

KEREMPUH

Brešanov Hamlet najbolja predstava Dana satire

objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci

Najbolja predstava u cjelini 38. Dana satire Fadila Hadžića je Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja Ive Brešana u režiji Vinka Brešana i izvedbi dramskog… više »

MEĐUIGRE 0-24

Zijah Sokolović zatvara INteatar 2014

objavljeno prije 5 godina

U sklopu kulturne platforme INmusic festivala na jarunskom Otoku mladosti postavljene su daske koje život znače. U malenom kazalištu s velikim predstavama i još većim glumcima,… više »

NOVA LOKACIJA

Čiribu Čiriba i vesela zanimanja predstavlja speleologa

objavljeno prije 5 godina

Nakon više od godinu dana provedenih u Kulturno informativnom centru u Preradovićevoj ulici, Čiribu Čiriba i vesela zanimanja s Lukom Vidovićem, 24. svibnja seli na novu… više »

PREDSTAVE

Premijera dječje predstave Dinosauri u Vidri

objavljeno prije 5 godina

Premijera dječje predstave Dinosauri, autorice i redateljice Petre Radin, u produkciji i izvedbi kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, održat će se 17. svibnja u… više »

KEREMPUH

Stižu 38. Dani satire Fadila Hadžića

objavljeno prije 5 godina

Dani satire Fadila Hadžića, jedan od najvećih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra ove godine u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝ započinju 3. lipnja.… više »