Knjiga
1932. - 2014.

Umro Zvonimir Balog

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Zvonimir Balog, najnagrađivaniji hrvatski dječji pisac, umro je u Zagrebu u 83. godini. Pjesnik, prozaik, slikar, kipar i ilustrator, Zvonimir Balog stvorio je impozantan opus od sedamdesetak… više »

BRAVO!

Bogata književna jesen hrvatskih nakladnika

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Novca za knjigu sve je manje - Ministarstvo kulture ove je godine za potporu knjizi izdvojilo ukupno 5,056 milijuna kuna raspoređenih na 569 programa, uključivo autorska izdanja i prijevode,… više »

ZA FANOVE

Harry Potter pojavit će se u novoj priči za Halloween

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Sadržaj pripovijetke fokusirat će se na okrutnu profesoricu Hogwartsa Dolores Umbridge, vješticu koja se prvi put u sagi o mladom čarobnjaku pojavila u knjizi 'Harry Potter i red… više »

NOVA STRANICA

Oda lutalici - predstavljanje ljubavi prema putovanjima

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige (tema :ljubav) Udruga Nova stranica Zagreb organizira dana 30.listopada s početkom u 20h u caffe galeriji „Lav", Opatička 2, kulturno-zabavno druženje… više »

VELESAJAM

INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila 11. – 16. 11.

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila održava se na Zagrebačkom velesajmu od 11. do 16. studenog. Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, pregršt novih naslova,… više »

KNJIZ

Drugo kolo KNJIZA - veselog natjecanja u poznavanju književnosti

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Književni brk i ovoga je puta pripremio pitanja koja će vam natjerati moždane vijuge na prekovremeni rad. Možete li im odoljeti? Okušajte se i ovoga puta u znanju iz književnosti u… više »

BRAVO

Richard Flanagan dobitnik nagrade Man Booker

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Richard Flanagan, australski književnik dobitnik je ovogodišnje Man Booker nagrade za svoj šesti roman, "The Narrow Road to the Deep North". Roman je ljubavna priča koja se bavi… više »

2014

Mjesec hrvatske knjige posvećen ljubavi

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Mjesec hrvatske knjige ove godine traje od 15. listopada do 15. studenoga, a svečano otvaranje bit će u Splitu, rekla je na tiskovnoj konferenciji ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Davorka… više »

ODLIČNO

Frankfurtski sajam knjiga: Papirnata knjiga je još živa!

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Je li vam poznata korejanska marka automobila Hyundai? Većini ljudi u Njemačkoj jest. Na njemačkim cestama ima raznih modela Hyundaija. Može li Hyundai ugroziti Volkswagen, Audi, Mercedes i… više »

FRANCUSKI ROMANOPISAC

Nobelovu nagradu za književnost dobio Patrick Modiano

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Vrlo neočekivano, šezdesetdevetogodišnji francuski pisac Patrick Modiano dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. "Patrik Modijano je izuzetno poznat u… više »

KNJIZ

KNJIZ - veselo natjecanje u znanju iz književnosti

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

U organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH u Hrvatskoj se u sezoni 2014./2015. održava književni kviz zgodnog naziva… više »

SUD

Legalizirana digitalizacija knjiga

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Redovni korisnici knjižnica dobro poznaju problem: baš knjiga koju bi čovjek želio posuditi trenutno nije tu, drugog primjerka nema. Dosada je jedino rješenje bilo: čekati.… više »

MAN BOOKER

U finalu izbora za Man Booker autori iz cijelog svijeta

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

"Kako nagrada Man Booker širi svoje granice, tih izvanrednih šestero autora čitatelja vode na put oko svijeta, od Velike Britanije, preko New Yorka i Tajlanda do Italije i… više »

DOMINACIJA

Tko može zaustaviti 'Amazon'?

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

S američkog portala Amazon stižu sve čudnije i nove ideje. Sad su se dosjetili ponuditi flat rate za elektroničke knjige: svi američki korisnici koji mjesečno plate 9,99 dolara (oko… više »

ŽALOSNO

Knjige se sve manje kupuju kao pokloni

objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci

Knjige se sve više povlače pred gadgetima kao pokloni, pokazala je analiza tržišta knjiga u Velikoj Britaniji gdje je pad prodaje knjiga bio 4 posto, dok je zarada od prodaje… više »