Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

3 člana Monster Magneta sviraju u Vintage Industrialu kao TAB

objavljeno prije 14 sati i 48 minuta

U četvrtak 26. srpnja u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend - The Atomic Bitchwax - doomy rock trio s fokusom na groovy riffove. Super vijest je da će na ovom… više »

POGLEDAJTE

Za vikend završava OKOLO – sada je prava prilika da pogledate sve intervencije odjednom

objavljeno prije 17 sati i 48 minuta

Crveni tepih, kumica na Dolcu, biljke koje sviraju na dodir, novi zanimljivi i humoristični likovi po gradskim ulicama, riječi poezije u prolazu, zeleni plafoni i podovi, književna fotelja,… više »

OSVRT

Fragmenti sjećanja Darije Dolanski Majdak

objavljeno prije 19 sati i 48 minuta

Darija Dolanski Majdak, akademska slikarica iz Zagreba, u nizu cjelovitih i složenih ciklusa realizirala je seriju raznovrsnih kvadrata, 30 x 30 cm, u tehnici pastela na platnu, koje slobodno… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 23 sata i 19 minuta

Razne lokacije (17h) 5. Dvorišta Opatovina (17h) Opatovina Beer Fest Vidikovac (19h) Luftanje Swanky Monkey Garden (20h) Rum The World Ljeto na Zrinjevcu (20h) Sultans of Swing -… više »

NAJAVE

Gin garden u petak i subotu - Vintage ljetni vrt

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Pripremamo vam dva dana GIN akcijskih cijena i likvidnih edicija u našem vrtu dobra i zla. Uz akcijske cijene kojima ćemo napuniti Gin Garden u petak 20. i subotu 21. srpnja, spremili… više »

RECENZIJA KNJIGE

Ti i ja, zauvijek – pravo štivo za ljetne dane

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Petljati se s poznatim osobama zna biti vrlo škakljiva stvar, a protagonistica romana 'Ti i ja, zauvijek', Lily, iskusila je to na vlastitoj koži. Ova knjiga savršeno je… više »

NAJAVE

Počinje festival Orgulje Zagrebačke katedrale

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Koncertom austrijskog orguljaša Johannesa Ebenbauera večeras počinje deveto izdanje festivala Orgulje Zagrebačke katedrale koji će do 20. rujna predstaviti vodeće hrvatske,… više »

FESTIVALI

Pula je ponovno u znaku filma

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Pula film festival jedna jeod manifestacija po kojoj je poznat najveći grad u Istri. Ovogodišnji jubilarni 65. zbog nogometa je imao kratku pauzu no film se vratio u Arenu, grad… više »

NAJAVE

Vrtlarenje u četvrtak u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

U četvrtak 19. srpnja u Ljetni vrt Savske 160 vraćaju se art vrtlari na novo izdanje druženja s umjetnicima. Program u srpnju, osim razgovora s umjetnicima kojeg će moderirati Tena Razumović… više »

NAJAVE

Public Service Broadcasting ponovno u Zagrebu

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Londonski trojac Public Service Broadcasting vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u ponedjeljak 19. studenog u sklopu turneje koja prati hvaljeni album «Every Valley». PSB -… više »

NAJAVE

Putopisi u Ljetnom vrtu - život u Sahari i narod Saharawi

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Nakon odličnog putopisa iz Sjeverne Koreje, u četvrtak 19. srpnja vas vodimo u Saharu., tj. vodi vas Damir Vujnovec. Budite u Savskoj 160 od 19:00h. Najveća pješčana pustinja na Zemlji… više »

NAJAVE

Motovun Film Festival i Zagreb Film Festival stižu na Ljetnu pozornicu Tuškanac

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Od utorka do četvrtka (17. - 19. srpnja) na Ljetnoj pozornici Tuškanac traje zagrijavanje za skorašnje izdanje Motovun Film Festivala, dok se od petka, 20. srpnja sve do… više »

OSVRT

Novi niz tekućih akrila na velikom formatu slikara Mladena Žunjića

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Mladen Žunjić, slikar, već duže vrijeme prakticira paralelni kontinuirani rad na više ciklusa, kojima je istaknuta zajednička crta, određena pripadnost, veliki format, čije su stranice… više »

RECENZIJA KNJIGE

Kako smo napisali erotski ljubić - savršena knjiga za ljeto

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Naklada Neptun ima još jedan hit - Smut iliti Kako smo napisali erotski ljubić, a krasnu recenziju napisala je poznata blogerica Rose Strong na Ključu za knjigu koju prenosimo u… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - Vitold Košir, kipar, glazbenik, sokolar

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

Vitold Košir, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar, također je i akademski glazbenik i strastveni sokolar, doista je nesvakidašnja i iznimno specifična pojava u… više »