Kultura
SURADNJA

Autohtonost, izvornost i tradicija - najavljena suradnja ansambla MÁNE i LADO u Lisinskom

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Mađarski državni narodni ansambl MÁNE i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, 29. će svibnja podijeliti pozornicu Lisinskog te zagrebačkoj publici predstaviti najbolje od… više »

INMUSIC #13

INmusic festival drugu godinu zaredom u društvu 12 najboljih svjetskih festivala po odabiru uglednog NMEa!

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jedan od najprestižnijih svjetskih glazbenih časopisa, institucija glazbenog novinarstva, britanski NME (New Musical Express), naš najveći glazbeni open air festival drugu godinu za… više »

Projekt Ilica: Q’ART

Kvartovska knjižara

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U sklopu festivala Ilica: Q'ART  -  udruga Knjižni blok organizira niz zanimljivih događanja vezanih uz knjigu i čitanje pod nazivom: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim… više »

OSVRT

Kamena jedra Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U nekoliko posljednjih godina opus suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog kipara Mate CROate (Mate Turića) s vrlo karakterističnim motivom jedra (mada njegovi razni ciklusi… više »

NAJAVE

Pantera tribute u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Proljetno metal čišćenje rezervirano je za petak 18. svibnja u Savskoj 160, a za predljetnu detoksikaciju pobrinut će se uvijek odličan Pantera Tribute by Strength. Dođi i svjesno budi… više »

NAJAVE

Piknik Park ovaj petak u klubu Sax!

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Nakon dva spektakla koje su priredili u krcatom Boogaloou, Piknik Park vraća se za ovu prigodu s posebnim akustičnim setom najvećih hitova Linkin Parka, benda koji je obilježio život cijele… više »

PREMIJERA

Osjećam se lijepa - dakle jesam

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Jučer je u šik ambijentu zagrebačkog Kaptol Boutique Cinema premijerno prikazana nova komedija Amy Schumer. Uz Campari i Jana Vitamin Happy, slavila se ideja ljepote koja dolazi… više »

JOY DIVISION NIGHT

Twilight Party u čast Iana Curtisa

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U subotu 19. svibnja, će se u sklopu programa kojim se obilježava 19. rođendan Močvare, a koji traje od 30. travnja do 19. svibnja, održati novi Twilight party. Twilight party se nakon… više »

PREDSTAVE

Cold Cuts Alice Masprone u Filmskom studiju Medika

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave Cold Cuts, autorice Alice Masprone u izvedbi Compagnia Oxymoron, u subotu 19. svibnja od… više »

OSVRT

Ciklus Vremenskih intervala Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Mladen Žunjić spada u red najaktivnih, najagilnijih suvremenih hrvatskih umjetnika, kontinuirano slika u ulju i akrilu, radeći na većim i velikim formatima platna, izmjenjujući i stalno… više »

NAJAVE

Progressive se vraća na Zagrebački Velesajam

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Za svoje premijerno izdanje na Zagrebačkom Velesajmu, 18. svibnja, Frequent C predstavlja i u Zagreb dovodi iznimno cijenjeni svjetski DJ trojac: Eelke Kleijn, Guy J i Chaim, kojima support… više »

Ang Gey Pin

Istražite fizičke i vokalne sposobnosti na radionici "Pronalazeći iznutra"

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Radni seminar za umjetnike Sourcing within / Pronalazeći iznutra  s umjetnicom Ang Gey Pin održat će se od 7. do 11. lipnja u &TD-u. kotizacija za polaznike iz… više »

FESTIVALI

Drugi Zagreb Beer Fest počinje u četvrtak, objavljena satnica festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Sve je spremno za drugi Zagreb Beer Fest koji počinje za točno dva dana! Festival će se održati od 17. do 20. svibnja na već poznatoj lokaciji na Trgu Francuske Republike/Parku dr. Franje… više »

OSVRT

Motiv križa u opusu Stipe Ivaniševića

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Stipe Ivanišević, akademski slikar iz Splita istaknuti je pripadnik suvremene, aktualne hrvatske likovne umjetnosti, kontinuirano joj doprinoseći svojim specifičnim i umjetničkim, vrlo… više »

NAJAVE

Frajerski rokenroleri The Atomic Bitchwax stižu u Zagreb

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U četvrtak 26. srpnja u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend - The Atomic Bitchwax - doomy rock trio s fokusom na groovy riffove, a kako i ne bi kad su basist i… više »