Kultura
INTERVJU

Razgovor s povodom: Josip Botteri Dini – VOLIM HRVATSKU

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Josip Botteri Dini, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i donedavni redoviti profesor na splitskoj ALU, autor je iznimnog opusa, izlagao na brojnim samostalnim izložbama u… više »

INMUSIC #13

Frank Carter & The Rattlesnakes premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Frank Carter je miljenicima žestokog punk zvuka najpoznatiji kao frontman britanskog hardcore punk benda Gallows na čijem čelu je bio od osnutka benda 2005. godine do svog odlaska 2011… više »

IZLOŽBE

Izložba Vande Jurković u CeKaTeu

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Centar za kulturu Trešnjevka i Galerija Modulor otvara svoja vrata Vandi Jurković, akademskoj kiparici i docentici Grafičkog fakulteta u Zagrebu (Katedra za dizajn i slikovne… više »

NOVOSTI

Side Project objavili dugoočekivani album "Lonely Boys"

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Side Project, sve popularniji dark-pop duo objavio je dugoočekivani drugi album "Lonely Boys" najavljen istoimenim singlom prije nekoliko mjeseci. Naslovni singl govori o njima kao ljudima… više »

NAJAVE

Simbioza inovativnih umjetničkih praksi za kraj godine u Studentskom centru

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Nakon jesenskoga festivalskoga izdanja, koji je zagrebačkoj publici predstavio više od 100 ganz novih umjetnika/ica, Ganz novi festival od 8. do 10. prosinca udružuje snage s… više »

DOĐITE!

Igor Geržina gost Valjka na današnjem koncertu u Areni

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Iako iznimno zapažene solističke karijere kao instrumentalist i autor, Igor Geržina poznat je i po dugogodišnjim suradnjama s najvećim hrvatskim izvođačima kao što su Parni… više »

FESTIVALI

Prvo izdanje Filmofeel Festa otvara 'Loving Vincent: Van Goghov misterij'

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Prvo izdanje Filmofeel Festa - revije nezavisnog filma u petak, 1. prosinca u 20 sati otvara jedinstveni i iščekivani filmski uradak Loving Vincent: Van Goghov misterij - riječ je o… više »

NAJAVE

Ervin Baučić i Rock Masters su LED ZEPPELIN TRIBUTE

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

U subotu 2. prosinca u Savsku 160 vraćaju se Rock Masters & Ervin Baučić, opet vas izuti iz cipela sa uvijek odličnom izvedbom Led Zeppelin opusa. Operni, ali prije svega i rock pjevač te… više »

FESTIVALI

EXIT šalje globalnu poruku sa svih pet festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Nakon najobimnije godine u svojoj povijesti, u idućoj EXIT sprema još veći festivalski poduhvat! Festivalska obitelj sad broji pet članova u isto toliko zemalja regije, a u planu je… više »

TRIBINA

Seks u glazbi i glazba u seksu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

U četvrtak, 30. studenog u klubu Sax! održat će se tribina za podizanje svijesti o zdravoj komunikaciji o seksualnosti preko glazbe te o kvalitetnoj glazbi koja je začinjena… više »

KRATKE SLIKE

Nuklearne obitelji i Hana Jušić u MM centru

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Nuklearna je obitelj bila i ostala jezgra našega društva i primarni poligon pripreme za stupanje u svekolike socijalne interakcije. 4 domaća kratkometražna filma koje… više »

DOĐITE!

KOZa ususret Ratovima zvijezda: SF & Fantasy kviz u Metropolisu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

U nedjelju, 10. prosinca, s početkom u 19 sati u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) održat ćemo veselo specijalno izdanje KOZe, kviza općeg znanja, posvećeno… više »

NAJAVE

Objavljeno svih 5 dana 5. rođendana Vintage Industriala 12.-16. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Finalni dan rođendanske proslave, ujedno će biti i najposebniji za klub. Pozivamo vas sve da u subotu 16.12. svratite na besplatni party u Vintage Industrial Bar gdje će nastupiti naš… više »

OSVRT

Krajobrazi Denisa Kujundžića

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Denis Kujundžić hrvatski je suvremeni umjetnik, slikar, odan ulju i platnu, vjeran neiscrpnim motivima podneblja u kojem živi i u kojem je rođen, kraja izrazite ljepote,čarobne prirode u… više »

IZLOŽBE

CeKaTe i Mapiranje Trešnjevke u Muzeju grada Zagreba

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke sudjeluju na izložbi posvećenoj Trešnjevci u okviru projekta Zagrebački kvartovi. Početkom godine najavljena suradnja Centra za kulturu… više »