Kultura
NAJAVE

Perforacije nastavljaju turneju!

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Perforacije nastavljaju svoju turneju! Nakon Dubrovnika, Splita, Rijeke, Koprivnice i Zagreba, program Perforacija stigao je i u Zadar.  Ovoga petka 10.8.2018. u 21 sat u crkvi… više »

NAJAVE

Live jazz na Starčeviću cijelog kolovoza i rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Tijekom kolovoza i rujna na Starčevićevom trgu u Zagrebu svakog petka i subote održavat će se program Live jazz na Starčeviću na kojem će posjetitelji moći uživati u zvucima jazz, gipsy,… više »

NAJAVE

Risha u Tvornici kulture 6. studenog

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt «Risha» u Tvornicu kulture u utorak, 6.… više »

IZLOŽBE

Josip Trostmann izlaže u dubrovačkoj galeriji Sebastianart

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Josip Pino Trostmann, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika 2. 8. 2018. predstavio se je s novom samostalnom izložbom „Radost ljeta" u dubrovačkoj galeriji… više »

NAJAVE

Promjena u šest koraka: Prošećite Šibenikom i budite dio Changera

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Ljeto je u punom jeku, a dugi, topli dani najbolji su za donošenje dobrih odluka! Ovoga kolovoza najbolja odluka je - promjena - a promjena vas čeka na Changeru u srcu Šibenika… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Snježno sljepilo“ će vas oduševiti usred ljeta

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

"Snježno sljepilo" je ona vrsta krimi romana koja će vas, skromno rečeno, oduševiti! Kao i sa svim islandskim krimićima s ovim jednako tako nećete pogriješiti. Ovaj roman je… više »

OSVRT

Metropolis Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Mladen Žunjić, zagrebački slikar u svom kontinuiranom traganju, ustrajnom ali mirnom, odlučnom ali i opreznom, plovi u susret novim ciklusima koji se logično nastavljaju, posve prirodno se… više »

BFF

Oscarovac i filmaši debitanti stižu na Brač Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Brač Film Festival jest mladi festival (ne samo svojim godinama - ovo je četvrti BFF - već i činjenicom da ga organizira i realizira internacionalna ekipa mladih filmaša i… više »

20. ŠPANCIRFEST

Kultni bendovi vode vas na put kroz vrijeme

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Ovogodišnji glazbeni program odvijat će se na tri glazbene pozornice - glavnoj festivalskoj PAN pozornici ispod zidina varaždinskog Starog grada, Croatia osiguranje pozornici kod vile… više »

KINO PROGRAM

Marvelov filmski univerzum na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

I ovaj tjedan potražite filmsko osvježenje u najljepšem kinu na otvorenom uz niz akcijskih avantura i veliku turneju Marvelovim filmskim univerzumom. Prvi red do mora filmova, novi… više »

OSVRT

Putovanje Krešimira Ivića

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Krešimir Ivić, akademski slikar, istaknuto je ime suvremene likovne produkcije , izlagao je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama, autor je niza slojevitih ciklusa vrlo… više »

FESTIVALI

12. DORF u Primoštenu

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Primošten će ovaj vikend postati glazbeno-filmski centar! Ovogodišnji festival Dokumentarnog rock-filma -popularni DORF - program otvara najprije u subotu 4. kolovoza u… više »

FESTIVALI

Velikim tulumom na Splitskoj Rivi u čast Dinu Dvorniku 16. kolovoza počinje drugi Aj Cha festival!

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Drugi Aj Cha festival posvećen Dinu Dvorniku dosad je već najavio velike koncerte Psihomodo Popa na Bedemu Cornaro 17. kolovoza i koncert Dubioze Kolektiv na Starom Hajdukovom… više »

OSVRT

Ciklus velikih formata ulja i akrila Petera Weisza

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Peter Weisz suvremeni je hrvatski i izraelski likovni umjetnik, slikar koji je uspješno izlagao u mnogim uglednim i prestižnim galerijama i muzejima diljem svijeta, autor je vrlo… više »

BRAVO

ZKM-u najviše nagrada ove sezone

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Zagrebačko kazalište mladih, popularni ZKM, kazališnu sezonu 2017/2018., na svoju 70. obljetnicu, završava s čak 18 nagrada! U ovoj sezoni bilo je šest novih… više »