Kultura
NAJAVE

Ischariotzcky na Akustici 19. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Grupa Ischariotzcky će u Rockmarku u utorak 19. veljače predstaviti prvi album i najaviti samostalni zagrebački koncert planiran 23. istog mjeseca u Tvornici kulture. Program Akustika ugostit… više »

INMUSIC 2019

Suede novo veliko ime INmusic festivala #14

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Suede, ključno ime britanske "velike četvorke" i jedan od predvodnika Brit pop revolucije, po prvi put u Hrvatskoj u sklopu impresivnog line-upa INmusic festivala #14! Suede su se službeno… više »

ZAGREBDOX

Predstavljen natjecateljski program 15. ZagrebDoxa

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Na 15. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati u kinu Kaptol Boutique Cinema od nedjelje, 24. veljače do nedjelje, 3. ožujka, gledatelje… više »

RAZMIŠLJANJA

Ex-yu kinematografija: koprodukcijama do Berlinala

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Još jedan Berlinale, 69. po redu, se zahuktava. Od četvrtka, 7. veljače, kada je festival otvoren filmom danske redateljice Lone Scherfig „Ljubaznost stranca" pa do 17.2. kada… više »

NAGRADE

The Favourite favorit za BAFTA-u

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Film "The Favourite" redatelja Yorgosa Lanthimosa u nedjelju bi na dodjeli najprestižnije britanske nagrade BAFTA-e mogao osvojiti najviše nagrada, a ima i najviše… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Nježno i oštro" u CeKaTe-u

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U četvrtak, 14. veljače 2019. u 19 sati u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka bit će otvorena izložba Nježno i oštro autorice Maje Cipek. Izložbu,… više »

NAJAVE

EXIT Dance Arena jača nego ikad!

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Nakon što je svoj povratak na jednu od najvećih svjetskih elektronskih pozornica prvi potvrdio veliki Carl Cox, i ostali najtraženiji headlineri današnjice redom su upisali… više »

ZAGREBDOX

Stanje stvari: filmovi o hrabrim ženama, kapitalizmu i pustinjacima iz sibirske šume

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Službeni program Stanje stvari gledateljima daje uvid u poznate ili manje poznate događaje, nudi zanimljive i nove poglede na brojne društvene fenomene, a njegove dokumentarne priče… više »

OSVRT

Simboli Maya u novom ciklusu Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Naravno da u kontinuiranom slikanju, svaki autor katkad doživljava zastoje, kako zbog potrošenosti motiva tako i zbog i nedostatka mogućnosti otkrivanja novih slikarskih prostora. Kako… više »

KINO PROGRAM

Kino Kinoteka do kraja veljače ugošćuje kandidate za nagradu Oscar

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ciklus kandidata za nagradu Oscar počinje u subotu, 9. veljače projekcijom filma s deset nominacija za Oscara, Miljenica Yorgosa Lanthimosa, koji nas vraća u život jedne od… više »

NAJAVE

DJ Yella, član legendarne rap grupe N.W.A, u The Garden Brewery 6. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

DJ Yella, originalni član N.W.A legendarne i najbrutalnije rap grupe, premijerno dolazi u zagrebačku The Garden Brewery u srijedu, 6. ožujka, u sklopu proslave 25. obljetnice Blackouta.… više »

NAJAVE

SRCE 3000 - Queer Valentinovo uz House of Flamingo

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

House of Flamingo i ovog Valentinova, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa 'S.R.C.E. 3000' u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20 sati. Show 'S.R.C.E.'… više »

OSVRT

Niz malih formata Anite Kunić

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Čest je slučaj da je vrlo zanimljivo i za svoje vrijeme važno djelo, ostvario autor, koji se u životu bavio sasvim drugim stvarima ili je pak riječ o slikarstvu kome je pojedinac prilazio i… više »

FESTIVALI

4. KinoKino otvara hrvatski znanstveno-fantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino održat će se u zagrebačkom kinu Europa od 20. do 24. veljače. Festivalski program na konferenciji za… više »

SJAJNO!

Attackov poligon radi punom parom

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

„Poligon" je specifičan edukativni program koji obuhvaća razne segmente ​kulturne produkcije i menadžmenta. Projekt se bazira na diskurzivnom i praktičnom dijelu uz mogućnost… više »