Kultura
NAJAVE

Moderne društvene igre u Vintage Industrialu

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

NEDJELJA 13.01.2019. I Moderne društvene igre I Početak 18:00h  Ne postoji ugodnije mjesto za boardgejmere u Zagrebu od igranja Modernih društvenih igara u Savskoj 160,… više »

BLOK.HR

Dosta je rezova!

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

Ministarstvu kulture su puna usta «interesa za Republiku Hrvatsku» te «osiguravanja uvjeta za razvoj kulturnog i umjetničkog stvaralaštva te sudjelovanja u… više »

INMUSIC 2019

Garbage premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #14

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

Američki rock bend predvođen legendarnim Butch Vigom i nezamjenjivom Shirley Manson na sceni je već više od 20 godina, a ove godine prvi put stižu na pozornicu INmusic festivala #14!… više »

NAJAVE

Tom Odell - zadnjih 200 ulaznica u prodaji

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Tom Odell, mladi britanski kantautor, premijerno dolazi u Hrvatsku, u zagrebačku Tvornicu kulture u nedjelju, 10. veljače, za što se u prodaji nalazi posljednjih 200 ulaznica. Velika… više »

NOVOSTI

Koreospektar u Zagrebačkom plesnom centru

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

Zagrebački plesni centar će, kao i prošle godine, siječanj posvetiti programu "Koreospektar", koji okuplja predstave mlađih plesnih umjetnika kako bi afirmirao i skrenuo pozornost na… više »

NAGRADE

Objavljene nominacije za Rock&Off nagradu

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V  zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri… više »

EUROKAZ

A gdje su bodovanja i evaluacije, gospođo ministrice i cijenjeni članovi vijeća?

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Eurokaz se, prema svim relevantnim mišljenjima, već godinama neopravdano gura u zapećak, pa evo i njihove reakcije na ovogodišnju dodjelu sredstava za kulturu. Objavu prenosimo… više »

NAJAVE

Natali Dizdar priprema intimni koncert u Vintage Industrialu za Valentinovo

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Nakon odlične koncertne 2018. godine, a zbog interesa fanova za novim koncertom, Natali Dizdar vraća se u Zagreb na svoje prvo koncertno Valentinovo u intimnijoj atmosferi Vintage… više »

PREDSTAVE

Jedan mrtav čovjek otvara Siječanjsku akciju u Teatru &TD

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

Šestu godinu zaredom Teatar &TD tradicionalno otvara novu kalendarsku godinu sniženjem cijena ulaznica za predstave koje će se održati od 10. do 31. siječnja. … više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Duško Šibl

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

U povodu nove samostalne izložbe u Zagrebu razgovaramo sa suvremenim hrvatskim likovnim umjetnikom, akademskim slikarom Duškom Šiblom. Izložba je otvorena 10. siječnja.… više »

SRAMOTA

Ministarstvo kulture nastavlja udar na Queer Zagreb i Perforacije

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Queer Zagreb kao najdugovječniji i najveći LGBTQ umjetnički program u Republici Hrvatskoj u protekle je tri godine srezan za 120.000 kuna ili 70%, što je ujedno i najveći pad potpore… više »

NAJAVE

Monarchy u Tvornici kulture 12. veljače

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Britanski electro pop duo Monarchy stižu u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 12. veljače gdje će koncertno predstaviti svoje novo izdanje „Mid: Night". Monarchy feat Dita Von Teese… više »

NAJAVE

Mario Rašić i Nebojša Buhin promoviraju zajednički album u Saxu

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Stalan član postave banda je trubač Marko Prepelić, dok se na promociji očekuju razni gosti. Nakon koncerata u Varaždinu, Bjelovaru i Šibeniku ovo će biti prvo live predstavljanje u… više »

NAJAVE

SC časti besplatnim filmovima u Kinu Forum i MM centru

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Od 11. siječnja ove godine Studentski centar ponovno kreće s filmskim programom u Kinu Forum (SD Stjepan Radić), a novi fimski program moći ćete pratiti i u MM centru (Multimedijalni centar,… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Proces bez subjekta" autora Igora Eškinje u Galeriji SC

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Otvorenje izložbe Proces bez subjekta umjetnika Igora Eškinje održat će se u petak, 11. siječnja u Galeriji SC u 20 sati. Izložba je otvorena do 26.… više »