Kultura
NAJAVE

Dani piva Karlovac postaju vrhunski glazbeni festival

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Tradicionalni karlovački Dani piva bi u 2019. godini trebali imati potpuno novi koncept, a organizaciju preuzima Grad Karlovac. Dani piva će trajati pet dana na pet lokacija - tri u centru i… više »

TULUMI

Vintage Industrial slavi 6 rođendan 12-16. prosinca

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve ljubitelje glazbe da nam se od 12. do 16. prosinca priključe rođendanskoj proslavi u Savskoj 160 za koju smo pripremili koncertni program koji će… više »

NAJAVE

Vlatko Stefanovski Trio 21. prosinca u Tvornici kulture

objavljeno prije 11 dana i 22 sata

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima, veliki Vlatko Stefanovski, vraća se u Tvornicu kulture u petak 21. prosinca 2018. sa svojim triom. Već četiri desetljeća gitara je… više »

NAJAVE

Them Moose Rush dovode Sv. Nikolu u Vintage Industrial

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

Ako Djed Mraz ima sobove, Sveti Nikola ima losove, zato 6. prosinca u Vintage Industrial stiže space/prog/rock karavana Them Moose Rush koja će vas obasipati zvučnim krampusnim… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe - Crne zastave (Izmještanja)- umjetnice Neli Ružić u Galeriji SC

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Otvorenje izložbe Crne zastave (Izmještanja) umjetnice Neli Ružić održat će se 8.12. u Galeriji SC u 20 sati. Izložba je otvorena do 22. 12, radnim danom od 12 do… više »

NAJAVE

Pipsi za Novu godinu u Vintage Industrialu

objavljeno prije 12 dana i 21 sat

Pipsi se vraćaju u Vintage Industrial i to na finalni koncertni datum 2018. Nakon prošlogodišnjeg trodnevnog božićnog koncerta, upravo u Savskoj 160, ne propusti 31. prosinca… više »

PREDSTAVE

Surface u AKC Medika

objavljeno prije 12 dana i 23 sata

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave „Surface" , 08. prosinca 2018. u 20.00 sati u prostoru DZIU Medika (Pierottijeva 11,… više »

NAJAVE

Svemirko u Tvornici kulture 1. veljače

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili, a imate priliku poslušati ih live i to u Tvornici kulture 1. veljače sljedeće godine. U jednom trenutku emo-macho,… više »

TJEDNI PROGRAM

Opus legendarnog redatelja, montypythonovca Terryja Gilliama

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Ovotjedni program kino Kinoteka posvećuje kultnom redatelju fantastike i avanturističinih filmova prepoznatljive estetike - Terryju Gilliamu, a na kino-repertoar s njegovim redateljskim… više »

TJEDNI PROGRAM

Prognoza za Studio Smijeha: šareno, crno i grešno

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Možete li zamisliti da prvi tjedan u prosincu svaku večer provedete u dobrom društvu i smijete se do suza? Ekipa iz Studija Smijeha to svakako može zamisliti pa ako vam zatreba pomoć u… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - Vitold Košir

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

CRY BABIES dobitnici su ovogodišnje Fenderove nagrade za najbolji klupski bend koju dodjeljuje Mega muzika. Razgovaramo s Vitoldom Koširom članom CRY BABIES. Što je tajna… više »

SJAJNO!

Staging a Play showcase - ciklus radova Matije Ferlina u Ljubljani

objavljeno prije 14 dana i 20 sati

U susjednoj Sloveniji, u tijeku je ciklus hrvatskog autora, koreografa i plesača Matije Ferlina. U organizaciji Emanata, Instituta za razvoj i afirmaciju plesa i suvremene umjetnosti, Ferlin… više »

HRFF

Počinje Human Rights Film Festival - gošće Pussy Riot

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

U Zagrebu večeras počinje i 16. Human Rights Film Festival. Glavna tema festivala je "Pobunjene želje", što se odnosi na povijesne, ali i suvremene emancipatorske pokrete za ljudska… više »

NAJAVE

Elemental na Akustici u Rockmarku 4. prosinca

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

U fazi priprema za dvodnevni koncertni spektakl u zagrebačkoj Tvornici kulture, skupina Elemental priredit će još jedno glazbeno iznenađenje - naime, u utorak 4. prosinca u glazbenoj… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski kipar Mata CROata

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

Mata CROata (Mate Turić), akademski kipar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, istaknuti je pripadnik mlađe generacije, autor je respektabilnog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim… više »