Kultura
INTERVJU

Ante Barišić - likovna umjetnost i moda

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Ante Barišić, dubrovački slikar, autor značajnog i obimnog slikarskog opusa jake međunarodne reputacije, povremeno ostvaruje kontakt s modnim dizajnerima. Gospodine Barišić, dio… više »

NAJAVE

2ManyDJs u Tvornici kulture 18. svibnja

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

David i Stephen Dewaele dvojica su braće iz Belgije koji su, osim po djelovanju kao 2ManyDJs, svjetski poznati i pod imenom Soulwax, a ovi kreatori beatova, zvučnih kolaža i revolucionari… više »

OSVRT

Slikarski svemir Mladena Žunjića

objavljeno prije 7 dana i 23 sata

Mladen Žunjić, slikar,  vrlo je aktivni pripadnik suvremene hrvatske likovne scene, posebice se istaknuo sa svojim nefigurativnim ciklusima na velikim formatima u ulju i akrilu, koji se… više »

FESTIVALI

Poznata su tri nova izvođača 5. SuperUho Festivala

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Nakon prvog paketa izvođača u kojem su najavljeni jedan od najvažnijih norveških i skandinavskih rock bendova Turbonegro, njujorški dance punk genijalci Chk Chk Chk koji su… više »

PREDSTAVE

Uskoro Zemlja čudesa Kazališta Škrabe

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

Nakon što je prošli mjesec premijernim izvedbama predstave "Oko jedne hiže" ugledni hrvatski književnik i dramatičar Nino Škrabe u svom rodnom gradu započeo proslavu 50… više »

NAJAVE

11. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

Ovogodišnji Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim program za najmlađe pod nazivom Uberi priču u Parku Stara Trešnjevka, 17. travnja s početkom u 11 sati. Svako… više »

FESTIVALI

Sea Star objavio raspored po danima

objavljeno prije 8 dana i 18 sati

Za manje od dva mjeseca kreće nova Sea Star avantura koja će službeno započeti ljetnu festivalsku sezonu. Ponuda ulaznica i paketa proširena je i na dnevne, limitirane ulaznice koje će… više »

FESTIVALI

Zagreb Beer Fest zaključio glazbeni dio programa!

objavljeno prije 8 dana i 21 sat

Drugo izdanje najvećeg open-air festivala u Zagrebu posvećenog glazbi i pivu održat će se od 17. do 20. svibnja ove godine na Trgu Francuske Republike/Parku dr. Franje Tuđmana, a festival je… više »

RECENZIJA KNJIGE

Stephanie Danler - Slatko gorko

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Roman „Slatko-gorko" priča je koja govori o svim slatkim i gorkim okolnostima s kojima se pojedinac susreće u procesu osamostaljivanja i usvajanje životnih mudrosti koje nas u konačnici… više »

OSVRT

Čudesni svijet krajobraza Marije Puzak

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Marija Puzak, slikarica, istaknuta je pripadnica suvremene hrvatske likovne scene, kreatorica je nekoliko slojevitih ciklusa, ponajprije krajobraza, ovih dana izlaže niz svojih uspjelih djela… više »

NAJAVE

Darko Vrabac stiže na TechROOM u Boogaloo 13. travnja

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

TechROOM u petak, 13. travnja dovodi u Boogaloo par imena koja garantiraju vrhunsku zabavu i sjajnu glazbu tijekom cijele noći - E-base, Diogen i After E će vas rasplesati uz pomoć poznatog… više »

AMATERI

Završen 22. FZKA u Knapu

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Festivalu su prethodili Susreti na kojima je odigrano 35 predstava te su izabrane predstave za Festival. Stručno povjerenstvo u sastavu Mira Muhoberec - dramaturginja, Ivana Peroš -… više »

NAJAVE

This Town Needs Guns i From Another Mother u subotu u Močvari

objavljeno prije 9 dana i 18 sati

Poznati britanski math/indie rockeri TTNG dobili su pojačanje za nastup na Good Vibrationsu u subotu u Močvari, a to je nezgodni zagrebački trio From Another Mother. Ulaznice po pretprodajnoj… više »

NAJAVE

Predstavljen program 28. Animafesta

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

U Muzeju za umjetnost i obrt održana je konferencija za medije u povodu skorašnjeg 28. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb 2018. čiji raznovrstan i bogat program s… više »

SJAJNO!

Yusif Eyvazov i Maria Guleghina za spektakularan završetak ciklusa Lisinski arioso

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Popularan, ali istovremeno veoma ozbiljan i zahtjevan dramski repertoar pravi je izazov za svakog pjevača u interpretacijskom smislu, a publika je u Lisinskom još jednom imala priliku… više »