Kultura
NAJAVE

Glazbionice tj. priča o stoner sceni i potom vinilna slušaona

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

Stoner rock ovdašnjoj publici nije stran. Svira se još od kraja 90-tih, a nekoć mladi bendovi koji su početkom nultih godina nove ere tek stvarali rifove danas u Zagrebu… više »

PRIJAVITE SE!

Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. u Zagrebu, u… više »

NAJAVE

Nina Romić najavila koncertni povratak s novim bendom

objavljeno prije 8 dana i 4 sata

Koncertni svibanj Vintage Industriala otvorit će jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica - Nina Romić, koja će u četvrtak 02.05. nastupiti nakon dugo vremena po prvi put sa bendom… više »

CEKATE

Natječaj za dječje literarne radove

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Centar za kulturu Trešnjevka je u sklopu 12. Festivala dječje knjige raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom Knjiga nije… više »

OSVRT

Zoran Šimunović izlaže u zagrebačkoj galeriji „Vladimir Filakovac“

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Zoran Šimunović, akademski slikar iz Vukovara istaknuti je predstavnik mlađe, agilne generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, autor niza zapaženih izložbi. Ovih se dana… više »

NME

INmusic festival je najbolji festival u Europi

objavljeno prije 8 dana i 21 sat

„Najbolji - i najisplatljiviji - festival u Europi" krasi "antologijski lineup pun glazbenih divova", ističe NME u posljednjem opisu INmusic festivala na svojim stranicama. Ovaj… više »

DOĐITE

Panel-diskusija "Koprodukcije ne padaju s Marsa"

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Dugoočekivani hrvatski znanstveno fantastični film "Moj dida je pao s Marsa" svečanu će premijeru imati 18. ožujka u 19 sati u Kaptol Boutique Cinema, a ususret njoj istog će dana u… više »

NAJAVE

Maestro Aleksandar Marković i virtuoz Denis Goldfeld uz Simfonijski orkestar HRT-a

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa održat će se 14. ožujka u 19,30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon tri sezone,… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe Lonac: Gerascophobia

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe ''Gerascophobia''zagrebačkog umjetnika koji stvara pod pseudonimom Lonac. Otvorenje izložbe predviđeno je… više »

ČESTITAMO

Predrag Raos dobitnik Držićeve nagrade za 2018.

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Predrag Raos dobitnik je Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu za dramski tekst 'Raj pa kraj', objavilo je Ministarstvo kulture. Drugu nagradu ravnopravno dijele Sanja… više »

NAJAVE

Orkestar Dobre Vibracije, Zagrebačka filharmonija i Modest Musorgski

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Zagrebačka filharmonija i NVO Klub Dobre Vibracije pozivaju Vas na koncert MUSORGSKI ROCKS koji će se održati u petak, 15. ožujka 2019.g. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom… više »

FESTIVALI

10th Zagreb International Blues Festival

objavljeno prije 10 dana

Uvod u veliku „invaziju" bluesa kreće u petak, 5. travnja s live svirkama na Z1 televiziji te na Radio Studentu, koji su dugogodišnji vjerni partneri… više »

KINO PROGRAM

Osam filmova Clinta Eastwooda koje ne smijete propustiti pogledati

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Do 22. ožujka u kinu Kinoteka traje Opus Clinta Eastwooda, velikog američkog glumca i redatelja koji više od pedeset godina dominira Hollywoodom ispred i iza kamere. Eastwoodov opus u… više »

NAJAVE

Zagreb Beer Fest zaključio lineup

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Jonathan, Antenat, J.R. August, Rezerve, Headoneast, Clone Age, Deni & Robin i Grapevine Babies su nova glazbena imena trećeg Zagreb Beer Festa te se na pozornici u centru Zagreba… više »

TJEDNI PROGRAM

Tjedni program Vinyla od 11. do 17. ožujka

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

UTORKOM | od 18h #vinyli Gospodari uspomena - prodajna izložba ploča Svakog utorka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s… više »