Kultura
GROZNO!

Žene su strašno diskriminirane u filmskoj industriji

objavljeno prije 8 dana i 1 sat

Samo jedanaest posto filmskih hitova u Americi prošle godine režirale su žene. Pokazala je to studija koju je provelo sveučilište u San Diegu i koja je u obzir… više »

INTERVJU

Susret u atelijeru – slikar Peter Weisz

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Peter Weisz, suvremeni hrvatski i izraelski likovni umjetnik, slikar, autor iznimnog i složenog opusa, izlagao je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama diljem svijeta, osoba živopisne i… više »

RASPORED

Samo u CeKaTeu predstave hrvatske kazališne scene

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata u razdoblju od 14. do 28. siječnja kazališnoj sceni Virovitica, Slavonski Brod, Čakovec, Pula i Zadar. Na sceni CeKaTe teatra… više »

NAJAVE

King's birthday - VIB slavi Elvisov 83. rođendan - subota 13.1. Vintage Industrial

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

U subotu 13. siječnja stiže nam odličan Elvis Tribute by Johnny and his Rockin' Tunes. Od prve rockabilly pjesme "That's All Right Mama" iz 54e godine, koja je po prvi puta spojila crnu i… više »

NAJAVE

Sassja promovira novi album 9. ožujka u Vintage Industrialu

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Energična tuzlanska reperica Sassja 9. ožujka u Vintage Industrial Baru održat će zagrebačku koncertnu promociju svog novog albuma 'No problemo'. Izdan krajem prošle godine, njen drugi… više »

INTERVJU

Susret u atelijeru – akademski kipar Mata CROata-Mate Turić

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

U posljednje vrijeme u domaćoj aktualnoj umjetničkoj produkciji, nitko se toliko ne ističe, kao akademski kipar Mata CROata-Mate Turić, koji je u prvi plan zanimanja javnosti došao… više »

SUPER

Vintage Industrial predstavlja besplatan studentski program - Žujin Kampus

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Studentski program s hrpetinom pogodnosti 'Žujin Kampus' otvara svoja vrata 31. siječnja u prostorima Vintage Industriala, a na preliminarno predstavljanje u Savsku 160 su pozvani svi… više »

NAJAVE

Oridano Gypsy Jazz Band promovira novi album u Saxu!

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Gotovo godinu dana nakon fantastičnog koncerta u Saxu, Oridano Gypsy Jazz Band vraća se na „mjesto zločina" u subotu, 20. siječnja, a tom prilikom predstavit će svoj četvrti album… više »

PREMIJERA

Pedeset nijansi slobodniji u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog

objavljeno prije 10 dana i 1 sat

Velika dvorana Vatroslava Lisinskog  pružit će savršen ugođaj za glamurozni vrhunac intrigantne trilogije. Pedeset nijansi slobodniji mogao bi ugodno iznenaditi i… više »

NAJAVE

Ultimativna techno postava za novu eru Exitove Dance Arene

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Prošlog ljeta sve oči globalne elektronske glazbene scene bile su usmjerene ka novom, spektakularnom izgledu mts Dance Arene. Nadaleko poznata scena EXIT festivala tako je proslavila… više »

NOVOSTI

Dubioza Kolektiv u Rijeci nakon više od četiri godine

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Dubioza Kolektiv vraća se u riječku Dvoranu Mladosti nakon više od četiri godine. U dvorani na Trsatu najveći bend naše regije nastupit će u petak, 6. travnja. Posljednji… više »

NAJAVE

Bliži se treća Brijačnica!

objavljeno prije 11 dana i 1 sat

Treće izdanje Brijačnice, već tradicionalno prvog većeg festivala u godini, održat će se 19. i 20. siječnja u zagrebačkom Boćarskom domu. Pripreme za događaj su u punom jeku, a oko… više »

OSVRT

Magični kolorizam Josipa Trostmanna

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Dubrovački umjetnik, akademski slikar Josip Trostmann, autor je osobitog rukopisa, kreator iznimnog opusa ulja, neumorni pregalac kroz niz proteklih godina i desetljeća, pripadnik malobrojnog… više »

NAJAVE

Tús Nua se čuje do SAD-a

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Tús Nua nakon uspješnog albuma prvijenca "Horizons" još uspješnije ulaze u novu godinu. Njihova pjesma "Fight!" odabrana je kao pjesma dana na američkom radiju… više »

NAJAVE

Ovog četvrtka General Woo s bendom stiže u Vintage Industrial 11.1.2018

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

General Woo se vraća u Vintage Industrial 11. siječnja 2018. te sa sobom dovodi svoj bend Funkstere! Ne propustite najbolje od hrvatskog hip hopa u izvedbi Wooa & Funkstera! Ovo nije samo… više »