Kultura
INTERVJU

Razgovor u povodu - slikar Sašo Petroševski Novak

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Sašo Petroševski Novak, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je kompleksnog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Autor ste vrlo… više »

IZDANJA

Digitalno izdanje kompilacije 'Mladež bez Boga – Vol. 1' je vani

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Nakon uspješno održane tribine Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija 01. veljače, te premijere kazališne predstave Mladež bez boga 22. veljače na… više »

MILIJUNI

Izgubljeni Caravaggio na dražbi

objavljeno prije 11 dana

Izgubljeno ulje na platnu talijanskoga baroknog umjetnika Michelangela Merisija da Caravaggia (1571. - 1610.) što su je lopovi ostavili u kući u koju su provalili jer im se učinila… više »

BRAVO

Članice WHW kolektiva nove direktorice Kunsthalle Wien

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Odjel za kulturu Grada Beča imenovao je članice zagrebačkog kolektiva Što, kako i za koga/WHW, u kojemu su Ivet Ćurlin, Nataša Ilić i Sabina Sabolović za nove direktorice… više »

FESTIVALI

Ako ste mislili zaobići Hoomstock 2019. - "Ne može"!

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

Festivalska sezona ove godine započet će u Humu na Sutli 14. izdanjem Hoomstocka, festivala koji će se prvi puta u svojoj povijesti održati prvog srpanjskog vikenda, točnije 5. i 6. srpnja.… više »

TRIBUTE

Par godina za nas - koncert u spomen Ekatarini Velikoj

objavljeno prije 13 dana i 1 sat

Sa svojim  najvećim hitom i simboličnim nazivom koncerata  „Par godina za nas" nisu ni slutili da pred njima otvorila muzička vječnost. Ekatarina Velika ostavila je snažan… više »

PREDSTAVE

43. SKAZ u KNAP-u

objavljeno prije 13 dana i 3 sata

Već dugi niz godina Centar Knap u suradnji sa Zagrebačkom scenom kazališnih amatera organizira Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festival zagrebačkih kazališnih… više »

POHVALNO

Knjižničari unaprjeđuju komunikaciju

objavljeno prije 13 dana i 4 sata

Svijest o važnosti dobre komunikacije raste u svim strukama, pa i onima koje su dugo smatrale da im je dovoljno dobro raditi svoj temeljni posao. Zato je drugi Forum Zagrebačkoga… više »

OSVRT

Glazbeni motivi u opusu slikara Mladena Žunjića

objavljeno prije 13 dana i 5 sati

Rekao bih da nema motiva ili njegova dijela koga se u svom opusu nije dotakao iznimno plodni suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, kontinuirano proširujući i… više »

NAGRADE

Dobitnici Porina za životno djelo i posebna dostignuća u glazbi su…

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji dobitnici su kantautor i legendarni šansonijer Ibrica… više »

FESTIVALI

Outlook festival objavio nova imena

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Tradicionalnoj uvertiri u najveće slavlje bass glazbe u Europi, koncertu otvorenja u Areni 4. rujna, uz Andy C-a, Loyle Carnera, Shy FX-a pridružuju se Mala & The… više »

FILMOVI

Laureat DOK Leipziga Na vodi Gorana Devića stiže u kina 15. ožujka

objavljeno prije 14 dana i 3 sata

Novi dokumentarni film našeg poznatog dokumentarista Gorana Devića Na vodi stiže u hrvatska kina 15. ožujka, u distribuciji Restart Labela. Univerzalnost tople priče o… više »

INMUSIC 2019

Mangroove novo domaće pojačanje INmusic festivala #14!

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Mangroove, jedan od najkvalitetnijih domaćih pop bendova na krilima posljednjeg albuma "Srce" i sjajnih kritika stiže na pozornicu našeg najvećeg open air festivala! Mangroove su… više »

NAJAVE

Screaming Females ove subote u Močvari

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Osam godina nakon drugog i zadnjeg nastupa u Hrvatskoj, trio iz New Jerseya, predvođen karizmatičnom pjevačicom i gitaristicom Marissom Paternoster, ovu subotu, 9.3., dolaze u zagrebačku u… više »

CEKATE

Popravak života - koncertno čitanje dramskog teksta

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Polaznici Kazališne radionice pisanja dramskog teksta koja je u sklopu projekta U potrazi za istinom organiziraju u Centru za kulturu Trešnjevka, 12. ožujka… više »