Kultura
FESTIVALI

Psihomodo Pop pred splitskom publikom u čast Dinu Dvorniku na “AJ CHA” festivalu

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Na pomno izabranim lokacijama u Splitu, mjestima koje grad povezuju s Dinom Dvornikom, drugu godinu zaredom održava se "AJ CHA" festival u spomen na splitsku glazbenu legendu. Uz već… više »

FESTIVALI

X-ica fest u Tvornici kulture 13. listopada

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

Portal X-ica.com, jedan od najčitanijih studentskih online medija u Hrvatskoj, organizira u subotu 13. listopada 2018. večer pod nazivom X-ica Fest - Veliki party… više »

IZLOŽBE

Dubrovnik iz Sv.Jakova s dvije palme Josipa Trostmanna

objavljeno prije 20 dana i 15 sati

Josip Trostmann, akademski slikar iz Dubrovnika, umjetnik izuzetna ugleda, predstavio se sredinom srpnja s novom samostalnom izložbom „Dubrovnik iz Sv.Jakova s dvije palme" u Atriju… više »

NAJAVE

Opaki posljednji ovosrpanjski vikend u Vintage Industrialu

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Za kraj srpnja spremamo vam ultimativno rastakanje cuge za malu lovu! U petak 27. i u subotu 28. srpnja obavezno dođi u Savsku 160 jer do ranih jutarnjih sati, cijele noći naša apoteka… više »

PREDSTAVE

'Bakhe' u tvrđavi Minor na Malom Brijunu

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Mali Brijun i tvrđava Minor domaćini su nove predstave u subotu, 28. travnja - održat će se premijera predstava Bakhe, u režiji Lenke Udovički. Predstava je to u kojoj glume isključivo… više »

21. MFF

Otvoren je 21. Motovun Film Festival

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Na prepunom Trgu Andrea Antica počeo je 21. Motovun Film Festival, koji i ove godine u srce Istre donosi stotinu nezavisnih naslova iz cijelog svijeta. Na početku večeri prikazan je kratki… više »

INTERVJU

Zoran Kiro Stoilov izlaže u Muzeju grada Splita

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Zoran Kiro Stoilov, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik nedavno se predstavio fascinantnom samostalnom izložbom u Muzeju grada Splita. Gospodine Stoilov, godinama vrijedno slikate i… više »

NAJAVE

Death/trash metalci GOATWHORE iz New Orelansa premijerno sviraju Zagreb ove subote

objavljeno prije 22 dana i 7 sati

U subotu 28.7.2018. premijerno u Hrvatsku, točnije u Vintage Industrial stiže black/death/trash metal čudo iz New Orleansa - GOATWHORE. Iza sebe imaju 7 studijskih albuma, a Zagrebu će… više »

OSVRT

Crteži bojom u velikom formatu Krešimira Ivića

objavljeno prije 22 dana i 15 sati

Krešimir Ivić, akademski slikar, uvremeni hrvatski likovni umjetnik cijenjeno je i poznato ime, autor opsežnog i slojevitog opusa s nizom ciklusa uljenih slika i crteža. U posljednje… više »

FESTIVALI

Počinje Graffiti na Gradele 2018.!

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Ako posljednjih 6 godina niste pohodili Graffiti na Gradele u Bolu na Braču, a upravo ste ove godine odlučili posjetiti ovaj mnogima omiljeni ljetni festival, pred vama su tri dana puna… više »

FESTIVALI

Dubioza Kolektiv ususret Aj Cha festivalu

objavljeno prije 23 dana i 10 sati

Drugo izdanje Aj Cha festivala posvećenog Dinu Dvorniku održat će se za manje od mjesec dana, od 16. do 18. kolovoza ove godine. Već je najavljeno kako će Dubioza Kolektiv nastupati na Starom… više »

KINO PROGRAM

Odabrani filmovi Zagreb Film Festivala i ovaj tjedan u gostima na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Ususret nadolazećem izdanju Zagreb Film Festivala, na Ljetnoj pozornici Tuškanac do subote, 28. srpnja gledamo ZFF-ove naslove: Isabellino sunce, Julien u sredini, Ciambra, Ivan, Žaba… više »

FESTIVALI

RockLive Festival #8 - još nekoliko dana

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

RockLive #8, festival koji se smjestio na koprivničkom jezeru Šoderica u danima koji dolaze, od 26. do 28. srpnja, na tri festivalske pozornice ugostit će najjača imena domaće scene!… više »

FESTIVALI

Napad panike otvara 21. MFF

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Napad panike, prvi film  poljskog redatelja Paweła Maślone u utorak, 24. srpnja otvara 21. Motovun Film Festival (MFF) na kojemu će biti prikazano 113 filmova iz cijeloga svijeta te… više »

OSVRT

Trolist novih ulja Mladena Žunjića

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Mladen Žunjić, slikar iz Zagreba, poznat je po svom predanom i kontinuiranom radu, svakodnevnom slikanju, koje se često odvija u dvije, tri različite ili slične, ali gotovo istodobne autorske… više »