Kultura
OSVRT

Ishodište slikara Denisa Kujundžića

objavljeno prije 11 dana i 22 sata

Denis Kujundžić, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, zapažen ponajprije po snažnom kolorističkom opusu, u kojem je uspješno portretirao mnoge gradove i krajeve na… više »

USKORO

Smut – ljubavni roman koji će obilježiti ovo ljeto

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Mislite da ovo ljeto ne može biti toplije? Prevarili ste se, jer s nakon što pročitate ovaj roman, postat će vam vruće. Naklada Neptun u svoju lepezu plodnih, svjetski poznatih… više »

IZLOŽBE

Predrag Pavić: Succeeding Dangerously/ Galerija SC

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Ootvorenje izložbe Succeeding Dangerously umjetnika Predraga Pavića održat će se u srijedu, 13. lipnja u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do… više »

NAJAVE

Mars Red Sky 13.6. stižu premijerno u Vintage Industrial

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

U srijedu 13. lipnja ne propusti psihodelične Francuze Mars Red Sky koji premijerno stižu u Vintage Industrial u sklopu 'Go East!' turneje. Podršku će im pružiti peteročlani groove… više »

ANIMAFEST

Pad i Kakav veličanstveni kolač nagrađeni na Animafestu

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Dodjelom nagrada sinoć je u Zagrebu završio 28. Animafest. Najboljim kratkometražnim filmom proglašen je "Pad" francuskog autora Borisa Labea, a grand-prix u dugometražnoj… više »

OSVRT

Novi ciklus kombiniranih tehnika sa zlatnim i srebrnim listićima Stjepka Mamića

objavljeno prije 12 dana i 21 sat

Stjepko Mamić, dubrovački umjetnik, slikar i kapetan u posljednje je vrijeme iznimno snažno skrenuo pozornost javnosti na svoj opus , poebice motiva mora u širokoj lepezi raznolikosti,… više »

ČESTITAMO

Nadarević i Šerbedžija nagrađeni u Motovunu

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Najstarija motovunska nagrada, ove godine odlazi u ruke dvojice bardova hrvatskog glumišta i kinematografije ‒ Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije za pola stoljeća… više »

NAJAVE

Body Count - turneja je krenula!

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Dugoočekivana europska turneja grupe Body Count započela je 1. lipnja i već u prvih nekoliko nastupa oduševila desetke tisuća fanova diljem kontinenta. Prve set liste otkrivaju da su… više »

INTERVJU

Vlado Martek izlaže u galeriji Vladimir Filakovac u zagrebačkoj Dubravi

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Vlado Martek, suvremeni hrvatski umjetnik na samom početku lipnja predstavlja se samostalnom izložbom u galeriji Vladimir Filakovac u zagrebačkoj Dubravi. Molio bih nekoliko uvodnih riječi o… više »

27. DHF

Kratki i srednjometražni filmovi na DHF-u

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

U ovoj prestižnoj i publici omiljenoj kategoriji natjecateljskog programa DHF-a možemo svjedočiti eksploziji filmske forme koja je u posljednjih nekoliko godina hrvatsku umjetnost proslavila… više »

NAJAVE

Vintage Ljetni vrt juri u vikend - petak 8.6

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Službeni početak drugog lipanjskog vikenda, u petak 8. odredit će naš Ljetni vrt. Nakon radnog tjedna, pozivamo vas da dođete u Savsku 160, zavalite se u neku u kul pozicija za… više »

INMUSIC #13

Pivska i gastro ponuda INmusica #13 zadovoljit će i najizbeerljivije!

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Na INmusic festivalu #13 točit će se isključivo craft piva Crafter's, novog pivskog partnera festivala, a ove godine na festivalu prvi put gostuje i zagrebački Cheese Bar. Osim spektakularnog… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Krešimir Ivić

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Krešimir Ivić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar, istaknuto je ime aktualne umjetničke produkcije, također je i uspješni glazbenik koji i dalje marljivo… više »

NAJAVE

Joseph Capriati stiže na EXIT!

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Ovogodišnje finale EXIT festivala, ne prestaje rasti u svojim, sad već izvjesno povijesnim dimenzijama, pa je program završne noći upravo postao još veći! Na mts Dance… više »

Premijera "Katalonac" zatvara &TD-ovu sezonu

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Premijerom predstave Katalonac autora i redatelja Ivana Penovića, u četvrtak, 14. lipnja,  Teatar &TD zatvara kazališnu sezonu. Riječ je o novoj… više »