Kultura
DOĐITE!

Moderne društvene igre (board games) - nedjelja 7.1. Vintage Industrial

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Dosadio vam je Monopoly, Čovječe ne ljuti se ili Cluedo? Dođite u Vintage Industrial u nedjelju 7. siječnja i probajte nove moderne drustvene igre. U suorganizaciji s udrugom 'Talus' te… više »

KVIZ

Nabavili smo olovke, opljačkali Plodine, zaigrajte prvu KOZu godine

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Dragi kvizoljupci, u petak, 12. siječnja u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) organiziramo prvu KOZu, kviz općeg znanja, u 2018. godini. Pod vodstvom… više »

OSVRT

Novi ciklus slika akademskog slikara Stipe Ivaniševića

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Stipe Ivanišević, akademski slikar iz Splita, istaknuto je ime suvremene hrvatske likovne produkcije. Iako samozatajan s tek rijetkim pojavljivanjima u javnosti, ostavio je dubok trag… više »

NAJAVE

Creedence Clearwater Revival Tribute kao sveti kraljevi stižu 6. siječnja u Vintage Industrial

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Za prvi vikend u novoj 2018. godini, u subotu 6. siječnja dovodovimo odličan Creedence Clearwater Revival Tribute iz susjedne Mađarske, koji slove za ponajbolji europski CCReborn Tribute.… više »

NAJAVE

15 filmova koje ne smijete propustiti u 2018.

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

PUTNIK / THE COMMUTER - 11.1.2018.          Michael je obiteljski čovjek i prodavač osiguranja koji svakodnevno s posla kući putuje vlakom. Jednog… više »

NOVOSTI

Krešo Bengalka otkrio detalje novog albuma „Split ZOO“

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Sve popularniji splitski reper Krešo Bengalka predstavio je singl i spot "Uvij zakolji" koji je snimio skupa s Vukom Orebom i Žuvijem, a kojim najavljuje album "Split ZOO". Glazbu… više »

PROBLEMI

Spotify popio tužbu od 1.6 milijardi dolara!

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Spotify, poznati internetski servis za streaming glazbe prošlog tjedna je zaprimio tužbu izdavačke kuće Wixen Music Publishing zbog navodnog korištenja tisuća pjesama,… više »

NAJAVE

Igor Geržina s tri sjajne gošće večeras u Koktel-baru

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

Igor Geržina gostuje večeras u glazbenoj emisiji Koktel-bar, a u goste mu dolaze i tri sjajne pjevačice: Meri Cetinić, Ivana Kindl i Željka Veverec. Emisija "Koktel-bar" urednice i… više »

OSVRT

Ferdinand Pađen, portretist grada

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Ferdinad Pađen, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar, a u posljednje vrijeme i skulptor, istaknuti je stvaralac, samostalni izlagač na brojnim samostalnim izložbama, autor impozantnog… više »

WOW!

Posljednji Jedi do milijarde za manje od tri tjedna

objavljeno prije 20 dana i 1 sat

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi je u manje od tri tjedna prikazivanja zaradio više od milijardu dolara.  Taj uradak Disneya i Lucasfilma za novogodišnji je vikend u… više »

OSVRT

Dominantni kolor Mladena Žunjića

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

Mladen Žunjić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, stvaratelj iznimnog potencijala, kreator je već sada se može reći složenog i bogatog višeznačnog opusa, koga čini niz ciklusa… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Danko Merin

objavljeno prije 21 dan i 5 sati

Danko Merin, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar, rođen je u Sarajevu 1962.godine. Poslije završene Likovne Akademije u Sarajevu bavi se grafikom, slikanjem,… više »

OSVRT

Motiv mora u opusu Josipa Konte

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Josip Konta, akademski kipar, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor vrlo značajnog i vrlo specifičnog kiparskog ali i slikarskog opusa u aktualnoj produkciji, izlagao je na… više »

NOVO!!

Film & TV Superkviz u Metropolisu 7. siječnja

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Nova godina, novi projekti! 2018. smo odlučili započeti s jednom sasvim novom vrstom kviza. U nedjelju, 7. siječnja, s početkom u 19 sati u zagrebačkom… više »

COOL!

Energična glazbena večer uz Igora Geržinu i Zdenku Kovačiček

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

U sklopu zagrebačkog Adventa sinoć je na Europskom trgu naš najpoznatiji saksofonist Igor Geržina u sklopu koncertnog serijala prigodnog naziva "Saxmas Fairytale" ugostio glazbenu divu… više »