Kultura
FESTIVALI

Nagrade 65. Pulskog filmskog festivala

objavljeno prije 25 dana i 8 sati

1. NAGRADA OCJENJIVAČKOG SUDA FEDERACIJE FILMSKIH KRITIČARA EUROPE I MEDITERANA - FEDEORA Ocjenjivački sud u sastavu: Duško Dimitrovski, novinar i filmski kritičar, James Evans,… više »

FESTIVALI

Otvoren 16. Seasplash festival

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Nastupima reggae i dub legendi iz Velike Britanije i s Jamajke; Mad Professora, U-Roya i Channel Onea, na tvrđavi Punta Christo pored Pule otvoren je 16. Seasplash… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

Hrvoje Marko Peruzović, Aakademski slikar iz Zagreba, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, istaknuti pripadnik aktualne produkcije, izlagao na brojnim samostalnim izložbama u domovini i… više »

NAJAVE

3 člana Monster Magneta sviraju u Vintage Industrialu kao TAB

objavljeno prije 26 dana i 8 sati

U četvrtak 26. srpnja u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend - The Atomic Bitchwax - doomy rock trio s fokusom na groovy riffove. Super vijest je da će na ovom… više »

POGLEDAJTE

Za vikend završava OKOLO – sada je prava prilika da pogledate sve intervencije odjednom

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Crveni tepih, kumica na Dolcu, biljke koje sviraju na dodir, novi zanimljivi i humoristični likovi po gradskim ulicama, riječi poezije u prolazu, zeleni plafoni i podovi, književna fotelja,… više »

OSVRT

Fragmenti sjećanja Darije Dolanski Majdak

objavljeno prije 26 dana i 13 sati

Darija Dolanski Majdak, akademska slikarica iz Zagreba, u nizu cjelovitih i složenih ciklusa realizirala je seriju raznovrsnih kvadrata, 30 x 30 cm, u tehnici pastela na platnu, koje slobodno… više »

NAJAVE

Gin garden u petak i subotu - Vintage ljetni vrt

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Pripremamo vam dva dana GIN akcijskih cijena i likvidnih edicija u našem vrtu dobra i zla. Uz akcijske cijene kojima ćemo napuniti Gin Garden u petak 20. i subotu 21. srpnja, spremili… više »

RECENZIJA KNJIGE

Ti i ja, zauvijek – pravo štivo za ljetne dane

objavljeno prije 27 dana i 12 sati

Petljati se s poznatim osobama zna biti vrlo škakljiva stvar, a protagonistica romana 'Ti i ja, zauvijek', Lily, iskusila je to na vlastitoj koži. Ova knjiga savršeno je… više »

NAJAVE

Počinje festival Orgulje Zagrebačke katedrale

objavljeno prije 27 dana i 13 sati

Koncertom austrijskog orguljaša Johannesa Ebenbauera večeras počinje deveto izdanje festivala Orgulje Zagrebačke katedrale koji će do 20. rujna predstaviti vodeće hrvatske,… više »

FESTIVALI

Pula je ponovno u znaku filma

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Pula film festival jedna jeod manifestacija po kojoj je poznat najveći grad u Istri. Ovogodišnji jubilarni 65. zbog nogometa je imao kratku pauzu no film se vratio u Arenu, grad… više »

NAJAVE

Vrtlarenje u četvrtak u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

objavljeno prije 28 dana i 10 sati

U četvrtak 19. srpnja u Ljetni vrt Savske 160 vraćaju se art vrtlari na novo izdanje druženja s umjetnicima. Program u srpnju, osim razgovora s umjetnicima kojeg će moderirati Tena Razumović… više »

NAJAVE

Public Service Broadcasting ponovno u Zagrebu

objavljeno prije 28 dana i 13 sati

Londonski trojac Public Service Broadcasting vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u ponedjeljak 19. studenog u sklopu turneje koja prati hvaljeni album «Every Valley». PSB -… više »

NAJAVE

Putopisi u Ljetnom vrtu - život u Sahari i narod Saharawi

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Nakon odličnog putopisa iz Sjeverne Koreje, u četvrtak 19. srpnja vas vodimo u Saharu., tj. vodi vas Damir Vujnovec. Budite u Savskoj 160 od 19:00h. Najveća pješčana pustinja na Zemlji… više »

NAJAVE

Motovun Film Festival i Zagreb Film Festival stižu na Ljetnu pozornicu Tuškanac

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

Od utorka do četvrtka (17. - 19. srpnja) na Ljetnoj pozornici Tuškanac traje zagrijavanje za skorašnje izdanje Motovun Film Festivala, dok se od petka, 20. srpnja sve do… više »

OSVRT

Novi niz tekućih akrila na velikom formatu slikara Mladena Žunjića

objavljeno prije 29 dana i 15 sati

Mladen Žunjić, slikar, već duže vrijeme prakticira paralelni kontinuirani rad na više ciklusa, kojima je istaknuta zajednička crta, određena pripadnost, veliki format, čije su stranice… više »