Kultura
KRATKE SLIKE

Poetski dokumentarac o tursko-kurdskim sukobima u MM centru

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Najveća vojna akcija u Istočnoj Anatoliji u kojoj je turska vojska napala pripadnike Kurdske Radničke stranke (PPK) prošla je u potpunosti nezapaženo u svjetskim medijima. Jedina su… više »

NAJAVE

Nered i Stoka 6. listopada u Domu sportova

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Najopasniji zagrebački hip hop tandem iz podzemlja Nered i Stoka nakon 15 godina spremaju prvi veliki zajednički koncert. Naoružani starim hitovima i novim materijalima na kojima trenutno… više »

INMUSIC #13

General Elektriks donose funk na INmusic festival #13!

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Povratak eklektičnih Francuza, General Elektriks, na naš najveći open-air festival u sklopu projekta Europavox! Hervé 'RV' Salters, predvodnik i „mozak" iza sastava… više »

KINO PROGRAM

Još jedan tjedan u Kinoteci u društvu najboljih filmova iz prošle godine

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Ako ste propustili pogledati neke od ovogodišnjih Oskarovaca, od utorka do subote kino Kinoteka prikazuje reprize filmova Tri plakata izvan grada, Projekt Florida i Fantomska nit, a za… više »

NOVE KNJIGE

Književnica Vlatka Planina objavila je novi fantastični roman Okno

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Okno je roman o dječaku Oriju koji istražuje tajnu zloglasnog elitnog internata u kojem se prije mnogo stoljeća dogodila nezapamćena tragedija. Ori u internatu pronalazi četiri stoljeća star… više »

OSVRT

Kolorističke protuberance Mladena Žunjića

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

Mladen Žunjić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, uspješni slikar, autor je nekoliko složenih ciklusa nabijenih slojevitom simbolikom, sve izvedeno u kolorističkim, naizgled… više »

NAJAVE

Grunge spektakl u čast Cobainu i Staleyju u četvrtak u Saxu

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

Vjerojatno najtužniji datum za svakog ljubitelja grungea je 5. travnja. Na taj dan su nas u razmaku od 8 godina napustili istinski velikani žanra Kurt Cobain i Layne Staley. Njima u čast u… više »

NAJAVE

Fuckup Comedy iliti što pet komičara ima za reći o neuspjesima u "fuckapanu" srijedu

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

Što se događa u Studiju smijeha 4.04.2018 u 20h? Nakon dvije iznimno uspješne i pomalo neuspješne noći neuspjeha u ovoj godini, iduća postaja za Fuckup Nights Zagreb je… više »

OSVRT

Ivana Jovanović Trostmann izlaže u Dubrovniku

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Ivana Jovanović Trostmann, suvremena dubrovačka likovna umjetnica, izložila je dvadesetoga ožujka ove godine četrdesetak radova u tehnici akrila na kartonu i lesonitu motivom Raspeća. U… više »

NAJAVE

Bolesna braća 11. svibnja u Vintage Industrialu

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

Zvjezdani hip hop dvojac Bolesna braća ponovno skupa staju na pozornicu. U petak, 11. svibnja u Vintage Industrial Baru održat će prvi samostalni zagrebački koncert od 2016. godine. Kreatori… više »

STVARNO?

Religija je ponovno popularna u hollywoodskim filmovima

objavljeno prije 19 dana i 21 sat

Filmovi s vjerskom tematikom snimaju se više nego ikada u povijesti. Iz zapećka u kojem su proboravili veći dio prošlog stoljeća prerasli su u višemilijunski… više »

RECENZIJA KNJIGE

Pravne zavrzlame u novom romanu sjajnog Johna Grishama

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Mnogi se susretnu s gubitkom posla, pa čak i onda kada misle da su pronašli onaj posao kojim se žele baviti cijeli život. Mlada Samantha Kofer našla se u istom problemu. Kao… više »

OSVRT

Terra incognita Lukše Peke u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Lukša Peko, akademsi slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik iz Dubrovnika, u drugoj polovici trećega mjeseca ove godine, nakon dvadeset i dvije godine ponovno izlaže, ovoga puta… više »

NAJAVE

Queen Symphony Show 17. svibnja u Lisinskom

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Zadivljujući Queen Real Tribute bend zajedno uz Muzikon simfonijski orkestar i zbor stiže 17. svibnja u Lisinski. Ovaj najveći europski Queen tribute bend donosi spektakularan show od čak 60… više »

LOOL

Program Studija smijeha od 2. - 9. travnja

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

PONEDJELJAK, 02.04. u 20:30h "I hate Mondays - Open mic kvalifikacije" Tražimo novog mladog/u komičara/ku koji će nastupati s našim rezidentima/cama i trebamo TVOJU pomoć u tome! Večer… više »