Kultura
15. ZAGREBDOX

Veliki pečati 15. ZagrebDoxa filmovima “Na planini” i “Una Primavera”

objavljeno prije 18 dana i 3 sata

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana u subotu navečer u dvorani 3 kina Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol dodijeljene su nagrade pobjedničkim filmovima 15. izdanja ZagrebDoxa. U… više »

OSVRT

Nove slike u Ciklusu vozila dubrovačkog umjetnika, akademskog slikara Josipa Ivanovića

objavljeno prije 18 dana i 5 sati

Josip Ivanović, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika, autor osebujnog i složenog opusa i danas kontinuirano radi na novim slikama iz ciklusa vozila, ciklusa… više »

SJAJNO!

5. Ženijalni dani u Kino mreži

objavljeno prije 19 dana

5. izdanje Ženijalnih dana, filmske manifestacije u povodu 8. marta ‒ Međunarodnog dana žena održat će se ove godine od 7. do 10. ožujka u 29 kina u 26… više »

30. MBZ

"Ispod fontana" - Vožnja za sonični bicikl i novi doživljaj Zagreba na 30. MBZ-u

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

Britanska multimedijalna umjetnica, skladateljica i performerica Kaffe Matthews, stiže u Zagreb u sklopu 30. muzičkog biennala! Sa svojim projektom "bicrophonics"- interaktivne… više »

IZLOŽBE

Futurizam, dinamizam i boja u MSU

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu izložbom "Futurizam, dinamizam i boja" prvi put hrvatskoj publici predstavlja stotinjak originalnih radova futurističkih slikara, ali i skulptura te… više »

NAJAVE

Laibach u Pogonu kulture 11. svibnja

objavljeno prije 19 dana i 22 sata

Najveći slovenski bend svih vremena, veliki Laibach, vraćaju se nakon dugih devet godina u Rijeku, u čijem će Pogonu kulture 11. svibnja predstaviti svoj aktualni koncertni program The Sound… više »

FESTIVALI

Drito u lagunu

objavljeno prije 20 dana i 2 sata

U suradnji s Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom, Sea Star predstavlja svoj drugi val zvijezda, opasnu postavu koja stiže u Stella Maris, a čiji hype melje i… više »

SJAJNO!

Kultura SC-a najavila program za ovu godinu

objavljeno prije 20 dana i 4 sata

Kultura Studentskog centra u 2019. godini najavljuje pet kazališnih premijera i bogat izložbeni i filmski program u svim kulturnim prostorima pod upravom Studentskoga centra, uz brojna… više »

NAJAVE

Afro Cuban All-Stars za tjedan dana u Tvornici kulture

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

Afro-Cuban All Stars 8. ožujka stižu u zagrebačku Tvornicu kulture u organizaciji INmusic festivala, a ovo je jedinstvena prilika za uživo poslušati jednog od najboljih kubanskih… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Ranko Ajdinović

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

Rajko Ajdinović, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik iz Karlovca autor je vrlo osebujnog i kompleksnog opusa, izlagao je na brojnim izložbama. Najprije nekoliko riječi o novom… više »

NAJAVE

King Dude stiže u svibnju u Zagreb

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

U četvrtak 30. svibnja, u Zagreb se vraća KING DUDE - plavooki vrag Mefisto s akustičnom gutarom, odjeven kao Johnny Cash s atmosferičnim glasom. Kao da je pretekao Roberta Johnsona na… više »

FESTIVALI

XII. Gumbekovi dani u Histrionskom domu

objavljeno prije 21 dan i 5 sati

XII. Gumbekove dane otvorit ćemo u subotu 16. ožujka s predstavom LJUBAVNICI II. DIO Kazališta Prizor iz Beograda, a svečano zatvaranje i dodjela nagrada XII. Gumbekovih dana će biti u… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska kiparica Georgette Yvette Ponte

objavljeno prije 21 dan i 5 sati

Georgette Ponte, suvremena hrvatsko francuska umjetnica, akademska kiparica istaknuta je pripadnica mlađe generacije umjetnika, vrijedno i kontinuirano doprinoseći svojim opusom aktualnim… više »

EXIT 2019

Groznicu subotnje večeri na Sea Dance donose svjetske zvijezde Robin Shulz i Ofenbach

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Vodeći njemački DJ i producent Robin Schulz pridružit će se Davidu Guetti u pokretanju nove ere za Sea Dance festival. Robin Schulz iza sebe ima više od 15 milijuna prodanih albuma i… više »

DOĐITE

Projekcija filma “Straight Outta Compton” prije DJ Yelle iz N.W.A u The Garden Brewery

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Originalni član najbrutalnije rap grupe N.W.A, DJ Yella, dolazi u zagrebačku The Garden Brewery u srijedu, 6. ožujka, u sklopu proslave 25. obljetnice Blackouta, prije čega će biti prikazan… više »