Kultura
KINO PROGRAM

Opus: Spike Lee i reprize ljetnih uspješnica na početku nove sezone kina Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nakon ljetnog predaha Kino Kinoteka ponovno otvara svoja vrata u petak, 14 rujna. Početak jesensko-zimske filmske sezone obilježit će niz atraktivnih naslova iz programa Propustili ste na… više »

KIC

Otvorenje izložbe fotografija i razgovor s umjetnicom - Marie-Françoise Plissart / Aqua Arbor

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Belgijska umjetnica Marie-Françoise Plissart izlaže svoj ciklus crno bijelih fotografija Aqua arbor u kojemu istražuje promjenljivost oblika mora i stabala iz raznih dijelova svijeta.… više »

NAJAVE

Bebe Na Vole - promocija albuma u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

U četvrtak 20. rujna ne propusti otvaranje nove koncertne sezone u Savskoj 160 uz odličnog Bebe Na Vole, koji će predstaviti novi album ''Hate Is A Wonderful Thing', koji od prije neki dan… više »

CEKATE

Snimi svoj film – postani Hitchcock u CeKaTeu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteresirane za filmsku umjetnost da se prijave na filmsku i video radionicu. Upisi traju do 12. listopada svakim radnim danom… više »

INTERVJU

Ivor Zidarić, promotor kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Razgovaramo s gospodinom Ivorom Zidarićem, najpoznatijim hrvatskim promotorom kulture. Gospodine Zidarić, idemo od početka, Vi ste kreirali, osmislili LEGEND FEST, koji se uspješno… više »

NAJAVE

Telefon Blues Band na free koncertu u Ljetnom vrtu

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

U srijedu 12. rujna ulovite novo izdanje City Bluesa - koncertnog programa okrenutog blues-rock izvođačima, a ovog puta na Ljetnu pozornicu vraćamo jedan od najpoznatijih hrvatskih rock… više »

NAJAVE

Dođite na Posljednji Ganz novi festival u SC-u!

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Osmo i posljednje Ganz novo izdanje ponovo je udružilo umjetničke snage s Dance_Inn Autumn festivalom koji se fokusira na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art, a spajamo se i s… više »

NAJAVE

Rapsodija vrhunskih instrumentalista i ove godine u Rijeci

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Na samom otvorenju 27. rujna predstavit će se tri dame, tri majstorice svog instrumenta koje su nedavno u sklopu Večeri na Griču oduševile zagrebačku publiku. Beethoven i… više »

NAJAVE

Prvi LegendFest u dvorcu Veliki Tabor 15. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Festival kao i do sada organizira zagrebačka udruga Val kulture uz potporu Krapinsko - zagorske županije i Turističke zajednice županije te uz podršku Muzeja Hrv. Zagorja i… više »

NAJAVE

Klub Sax! svoja vrata otvara 20. put

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Poznati zagrebački klub SAX! s već 19 godina dugom tradicijom live koncerata jedan je od najdugovječnijih zagrebačkih klubova. I za nadolazeću sezonu klub najavljuje nastupe sjajnih… više »

FESTIVALI

Završio 13. Trash film festival, podijeljene motorke

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Dodjelom Zlatnih motorki u subotu je u varaždinskom kinu Gaj završio 13. Trash film festival na kojem je u službenoj konkurenciji prikazano 55 filmova iz 20 zemalja. Stručni žiri… više »

KVIZ

Svjetlost dana sve je kraća, KOZa se konačno doma vraća!

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U petak, 21. rujna u prostoru Metropolis kluba (Avenija Dubrovnik 10, Zagreb) održat ćemo 53. po redu KOZu. Naš dugotrajni i sad već tradicionalni kviz općeg znanja sastojat će se od… više »

IZLOŽBE

Helena Klakočar - MOHA U TRITONU

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U srijedu, 12. rujna 2018. u 20.00h, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba multimedijalne umjetnice Helene Klakočar. Izložba Moha u Tritonu… više »

NAJAVE

Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki" donose međimurski zvuk u centar Zagreba

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom povezao je rad na albumu MURA. Andreja je izabrala 12… više »

FESTIVALI

Zlatni lav Alfonsu Cuaronu za film Roma

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Film "Roma" meksičkog redatelja Alfonsa Cuarona osvojio je Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji u subotu, donoseći Netfixu prvu veliku festivalsku pobjedu. "Roma" nazvana po četvrti… više »