Kultura
FESTIVALI

Krešo Bengalka, Ogenj i Svemirko nova imena Regius festivala!

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

Šibenski Regius festival na ovogodišnji lineup dodaje još tri sjajna imena - Krešu Bengalku, Ogenj i Svemirka! Na jednom od najpopularnijih festivala u srcu… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Vlado Tuđa

objavljeno prije 26 dana i 21 sat

Vlado Tuđa, suvremeni hrvatski likovni umjetnik ovih je dana u serioznim pripremama za dvije nove samostalne izložbe, koje ga uskoro očekuju u Trstu ( svaka s po nekoliko stotina recentnih… više »

KNAP

Završni performerski maraton ovogodišnje 10. Kustoske platforme

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

U svakodnevici suvremenog čovjeka, po svemu, izgleda, homo universalisa, svijest o posvemašnjoj izloženosti nekada skrivenom Promatraču veća je no ikada. Sve je svima otkriveno, pa… više »

FESTIVALI

Svemirski brod se spustio u Umag

objavljeno prije 27 dana i 20 sati

Sinoć je proključala umaška laguna Stella Maris, kako uz temperature koje su prelazile i 30 stupnjeva, tako i uz partijanje na šest krcatih pozornica i još deset drugih… više »

OSVRT

Tekući akrili Mladena Žunjića

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

Svaki se put iskreno iznenadim, kada vidim atelier suvremenog hrvatskoga umjetnika, slikara Mladena Žunjića prepun novih slika, najčešće u velikom i ponešto u srednjem formatu.… više »

INMUSIC #13

INmusic #13 bogatiji za sjajne glumačke izvedbe u sklopu INteatra!

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Posjetitelji INmusica #13 i ove će godine imati priliku uz sjajni glazbeni program uživati u tri odlične kazališne predstave na zagrebačkom Jarunu! "Muškarci su s Marsa, a žene… više »

POČELO

Večeras u Umagu puna Sea Star ludnica

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

EXIT, službeno najbolji europski festival, ovoga se vikenda preselio u Istru gdje je u toku drugo izdanje Sea Stara, hrvatskog člana velike regionalne festivalske obitelji! U Umag su… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Vlado Martek

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Vlado Martek istaknuti je suvremeni hrvatski umjetnik, osobiti trag je ostavio svojim istupima s grupom šestorice umjetnika . Gospodine Martek, Vi ste najzastupljeniji autor u fundusu… više »

OSVRT

Europske skitnje - Ana Marija Botteri Peruzović

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Ana Marija Botteri Peruzović, akademska slikarica iz Splita ugledno je ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autorica je niza zapaženih samostalnih izložbi i značajnog, osebujnog opusa.… više »

FESTIVALI

Sutra počinje Sea Star Festival

objavljeno prije 1 mjesec

Sea Star Festival kao prvi u nizu festivala kojima će Exit obitelj vladati ovog ljeta počinje sutra u Umagu. Vrata raskošne Stella Maris lagune otvaraju se u četvrtak 24. svibnja u 19… više »

SJAJNO!

Lisinski i Filharmonija predstavili nove sezone

objavljeno prije 1 mjesec

Na konferenciji za medije koja se održala u srijedu, 23. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ravnatelj Dvorane g. Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije,… više »

25 GODINA

Premijerno prikazan Jurski svijet: pad kraljevstva

objavljeno prije 1 mjesec

Ovog je tjedna, u ponedjeljak 21. Svibnja, u Madridu održana međunarodna premijera filma JURSKI SVIJET: PAD KRALJEVSTVA.  U čast cijenjenom redatelju Juanu Antoniu Bayonau,… više »

CEKATE

Proglašenje pobjednika natječaja "Knjiga nije hrana, ali je poslastica"

objavljeno prije 1 mjesec

Proglašenje pobjednika natječaja „Knjiga nije hrana, ali je poslastica" koji je organiziran u sklopu 11. Festivala dječje knjige održat će se u petak ,… više »

OSVRT

Dnevnik o moru i oblacima Ive Kličinovića

objavljeno prije 1 mjesec

Ivo Kličinović, suvremeni hrvatski slikar s otoka Brača temeljit je i osjećajni kroničar svoga suživota s morem i oblacima, obala i otočja, na kojima živi i gdje danonoćno upija svoje… više »

NAJAVE

Sunce, visoke temperature i toplo more za ovogodišnji Sea Star

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Sunce, temperature do 30 stupnjeva i izrazito toplo more dočekat će sve goste drugog Sea Stara u umaškoj laguni Stella Maris koja je već jučer bila puna kupača. Nadprosječne… više »