Kultura
NAJAVE

Najbolji europski Rage Against The Machine tribute ovog petka u Savskoj 160

objavljeno prije 22 dana i 2 sata

U petak 1. ožujka u Vintage Industrial vraća se vjerojatno najbolji europski RATM Tribute - Chiapas. Osim što zvuče kao Zack, Tom, Tim i Brad, scenski se te vizualno trude osigurati… više »

IZLOŽBE

POLUGODIŠTE – otvorenje prve izložbe polaznika WHW Akademije u Galeriji Nova

objavljeno prije 22 dana i 3 sata

Nakon četiri mjeseca intenzivnog rada WHW Akademija, međunarodni edukativni program za umjetnike i umjetnice, predstavlja rezultate vježbe koju su kroz niz razgovora, suradnji te kolektivnih… više »

INMUSIC 2019

Edi East Trance Blues prvo domaće ime INmusic festivala #14

objavljeno prije 22 dana i 4 sata

Jedan od najprepoznatljivijih glasova na domaćoj rock sceni, frontmen Gustafa Edi Maružin, krajem prošle godine odlučio je okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri te je predstavio… više »

NAJAVE

Josipa Lisac 6. srpnja na Šalati

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Naša najveća glazbena umjetnica, velika Josipa Lisac, održati će u subotu 6. srpnja prvi samostalan koncert na zagrebačkom stadionu Šalata. Pod zvjedanim nebom, u prekrasnom… više »

JAVITE SE

Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike i kulturne organizacije na suradnju

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Dok se vrijednost rada umjetnika i kulturnih organizacija nezavisne scene kontinuirano marginalizira, profesionalnost i stručnost kulturnih radnika mahom obezvređuje, a ionako skromni… više »

EXIT 2019

DJ Snake stiže na EXIT

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

DJ Snake, jedan od najpopularnijih glazbenih izvođača na svijetu i autor niza najslušanijih globalnih hitova, potvrdio je nastup na glavnoj pozornici EXIT festivala u subotu, 6.… više »

WOW!

Najveća Mona Lisa na svijetu u Berlinu

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Zagonetni osmijeh Mone Lise tijekom vikenda se nadvio nad njemačkim glavnim gradom Berlinom, nakon što su lokalni umjetnici napravili golemu verziju ovoga remek-djela slavnog Leonarda… više »

NAJAVE

Klasični koncert u CZK Novi Zagreb

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

CZK Novi Zagreb organizira koncert klasične glazbe na kojemu će nastupiti Dijana Bistrović, flauta, Branimir Norac, klarinet i Marina Matolić, glasovir.  Koncert se održati u četvrtak,… više »

#ShareLove

EXIT prikuplja i nagrađuje akcije ljubavi iz cijele regije

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Danas je pokrenuta velika regionalna društvena kampanja #ShareLove čiji nositelji dolaze iz Zadra, Novog Sada i Sarajeva, a očekuje se da će joj se ubrzo pridružiti i druge… više »

NAJAVE

Zagreb Beer Fest otkrio nova glazbena imena trećeg izdanja

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

Morcheeba, Psihomodo Pop, Svemirko, Haiku Garden, ESC Life i Punčke nova su glazbena imena trećeg Zagreb Beer Festa koji će se održati od 16. do 19. svibnja 2019. u Parku Franje Tuđmana u… više »

15. ZAGREBDOX

ZagrebDox otvoren danskim filmom

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

U međunarodnoj konkurenciji je 19 filmova, a u regionalnoj 18. Ukupno, do 3. ožujka pred ljubiteljima dokumentarizma su 104 naslova.    Međunarodna selekcija je iznimno… više »

U ČAST VELIKANU

Filmovi Ive Gregurevića uz gostovanje njegovih kolega i suradnika u kinu Forum

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Na samom početku ove godine prerano nas je napustio nedvojbeno jedan od najvećih glumaca našeg vremena, Ivo Gregurević. Tim povodom, Od 1. do 24. ožujka u kinu Forum prikazat… više »

FESTIVALI

Proglašeni pobjednici 4. KinoKina

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino, službeno je zatvoreno proglašenjem pobjedničkih filmova i dodjelom nagrada u zagrebačkom kinu Europa, o… više »

NAGRADE

Raspisan natječaj za nagradu i povelju Julija Benešića za književnu kritiku

objavljeno prije 25 dana i 5 sati

Društvo hrvatskih književnika (DHK), Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski DHK i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija… više »

NAJAVE

Overpower predgrupa na koncertima Bullet For My Valentine

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Zagrebačka metal grupa Overpower odabrana je da nastupi kao predgrupa britanskim metal velikanima Bullet For My Valentine na njihovim koncertima 1. travnja u ljubljanskoj dvorani Kino… više »