Kultura
OSVRT

Novi ciklus Ive Kličinovića

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Ivo Kličinović, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar ( nadajmo se u najskorije vrijeme i akademski)s otoka Brača, autor izrazito kolorističkog, precizno definiranog ostvarenog opusa s… više »

STAND UP

Rođendanski vikend u Studiju smijeha slavi se sa četiri predstave

objavljeno prije 22 dana i 17 sati

Ekipa Comedy cluba "Studio Smijeha" već sedam godina redovno nasmijava građane i građanke Zagreba te cijele Hrvatske i šire. U zadnjih tri godine počeli su raditi punom parom, pa tako… više »

NAJAVE

Umjesto NLV-a, Nellcote nastupa uz Seine 5. travnja

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Prvog četvrtka u travnju čeka vas pop-folk-punk koncert dva odlična domaća benda - varaždinsko-zagrebačko-beogradski Seine i zagrebački Nellcote - tih i intiman bend za slušanje kod… više »

12. JFF

Najavljen 12. Festival tolerancije - JFF Zagreb

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Efraim Zuroff, poznat i kao Posljednji lovac na naciste, Feras Fayyad, redatelj najboljeg dokumentarnog filma Sundance Film Festivala 2017., Last man in Aleppo, Major Dodge, producent… više »

NAJAVE

Grace Jones stiže na EXIT!

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Jedna od najvažnijih svjetskih umjetnica suvremenog doba, revolucionarna glazbena ikona, supermodel i filmska zvijezda, istinski besmrtna - jedna, jedina i neponovljiva Grace Jones dolazi na… više »

NAJAVE

Stray Dogg i Paul The Walrus u Vintage Industrialu

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Četvrtak 29. ožujka rezervirajte za koncert hvaljenih miljenika zagrebačke publike - STRAY DOGG, beogradski indie/folk/americana bend predvođen karizmatičnim Dukatom Strajnićem. Iza sebe… više »

RECENZIJA KNJIGE

Zaljubit ćete se u „Zabranjene ljubavi“

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

Gospođa Firdevs udala se mlada. Kada se to dogodilo svi su ju u čudu gledali i pitali „Zar već?". No, ona se s osamnaest godina upustila u brak s gospodinom Melihom koji je u svojoj… više »

SUPER!

Simple Minds stižu na splitski Žnjan

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

Nakon nedavno objavljenog sedamnaestog albuma Walk Between Worlds te rasprodanih koncerata diljem Europe koji se održavaju u sklopu istoimene turneje, Grad Split te tvrtka MPG Live sa… više »

NAJAVE

Siberian Meat Grinder& Shin večeras u Vintage Industrialu

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Srijedu 28. ožujka rezervirajte za povratak sibirskih hardcore ratnika SIBERIAN MEAT GRINDER, koje će na pozornici Vintage Industriala dočekati domaće snage SHIN. Tko je bio zadnji put, želi… više »

INMUSIC #13

Indie pop senzacija Superorganism premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Superorganism je transatlantski glazbeni kolektiv o kojem bruje svjetski glazbeni mediji, a u Hrvatsku ih premijerno dovodi INmusic festival u sklopu projekta Europavox! Osmeročlana grupa… više »

WOW!

Hedy Lamarr - čudesna glumica i inovatorica

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Hedy Lamarr u svoje je vrijeme slovila kao najljepša žena svijeta i najviše je pamte kao sirenu s velikog ekrana koja je filmskom golotinjom tridesetih godina prošlog… više »

KNJIGE

Novo izdanje knjige Sedma republika Ante Perkovića

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Prva glazbena knjižara Rockmark u sklopu istoimene biblioteke pripremila je novo izdanje knjige Sedma republika novinara, pisca, kantautora ili možda najbolje rečeno multimedijalnog autora… više »

FILMOVI

U kina nam stiže pravi film za djecu

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Vjerojatno bi se većina ljudi složila da je djetinjstvo jedno od najljepših životnih razdoblja svake osobe. Nevinost kojom se promatra svijet oko sebe pomiješana sa svakodnevnim… više »

KONCERTI

Koncert Glazba i svijet 28. ožujka 2018. u NSK

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska pozivaju sve zainteresirane na koncert u ciklusu Glazba od djece za svijet i od svijeta za djecu, a… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave Krleža, stani u red!

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

'Krleža, stani u red!' multimedijalna suvremeno-kazališna predstava tematizira nevidljivost umjetnika danas. Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s… više »