Kultura
CEKATE

Večer u stihu na Ljetnom diskontu kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Centar za kulturu Trešnjevka i Udruga NOVA STRANICA pozivaju Vas da se, 10. srpnja od 19. i 30 sati prepustite stihovima triju mladih, ali nipošto… više »

INMUSIC #14

U prodaji ulaznice za ranoranioce za INmusic #14! Otvorena je i lista želja!

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine. Zbog velikog interesa publike, već su u prodaju puštene… više »

COOL

„OKOLO“ po Zagrebu – kreće projekt posvećen umjetničkom istraživanju grada

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba - „Okolo" - malim će intervencijama u samo tkivo grada, od 7. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih… više »

OSVRT

Denis Kujundžić - sklad kao temelj života

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Kada god se susretnem sa slikama, uljima na platnu hrvatskog slikara iz Imotskoga Denisa Kujundžića, pomišljam na sklad koji gotovo vidljivo izvire iz svakog četvornog centimetra… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Zabranjeno kukanje“ – knjiga o više vedrine i manje grintanja

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Autor knjiga o samopomoći Salvo Noe već je ranije objavio svijetu kako je "zabranjeno grintati", a kod nas je nedavno objavljena knjiga "Zabranjeno kukanje" za koju je predgovor napisao Papa… više »

21. MFF

Predstavljen odličan program 21. Motovun Film Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Sitni kriminalac iz Švedske, danska 'sponzoruša', britanska novinarka i borac ISIL-a, ruski rockeri i kolumbijski plaćeni ubojica, raznolika je lepeza likova koji će oživjeti na… više »

NAJAVE

Mike Parker's Trio Theory - 4. srpnja 2018. Vintage Industrial

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Jazz Garden u Zagreb vraća američko - poljsku jazz atrakciju Mike Parker's Trio Theory, koji su na novoj turneji po regiji. Posljednji album 'Alive Out There' je sniman po klubovima u… više »

FESTIVALI

Regius najavio DJ program za tulum do jutra, a zna se i tko kada nastupa

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Šibenski festival alternativne glazbe Regius i ove će godine u srcu turističke sezone Šibenčanima i njihovim gostima pokazati najbolje od domaće alternativne glazbe. U samom… više »

NOVOSTI

Igor Geržina obradio pjesmu "Tebi pripadam" u čast Dinu Dvorniku

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Jedna od najvažnijih suradnji i vjerojatno prekretnica u karijeri Igora Geržine je suradnja s grupom Dino Dvornik & Songkillers koja je dugi niz godina dominirala na hrvatskoj koncertnoj… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave MONTAЖ$TROJA o Krleži

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Umjetnički kolektiv Montažstroj predstavlja premijernu izvedbu predstave "Krleža, ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo" redatelja Zlatka… više »

IZLOŽBE

Vlado Martek izlaže u splitskoj palači Milesi

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Vlado Martek, najzastupljeniji je domaći umjetnik u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti, filozof i kroatist po struci, bibliotekar po zanimanju, izgradio je izniman, specifičan i neponovljivi… više »

NAJAVE

Texas - najveći hitovi po prvi put u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Škotska grupa Texas u zagrebački Dom sportova 30. rujna donosi najveće hitove iz više od 30 godina duge impresivne karijere. Na svom premijernom hrvatskom nastupu slavni… više »

OSVRT

HOMMAGE PROSTORU Zorana Šimunovića

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Zoran Šimunović, akademski slikar iz Vukovara suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, istaknuti je pripadnik mlađe generacije, autor specifičnog rukopisa i kompleksnog opusa. Početkom… više »

FESTIVALI

Svestrane radionice 16. Seasplash festivala!

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Kao i svake godine, Seasplash festival i ovom 16. izdanju svojim posjeteljima nudi niz besplatnih radionica kojima mogu ispuniti dnevni dio festivalskog dana. Sadržajem raznolike i… više »

FESTIVALI

Počinje 7. festival Miroslav Krleža

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Program 7. festivala Miroslav Krleža, koji se održava od 1. do 7. srpnja,  posvećen 125. obljetnici rođenja toga književnika predstavljen je na konferenciji za novinare u Krležinu… više »