Lifestyle
Kosa, krevet, spavanje
O, DA!

Zašto je važna popodnevna siesta

objavljeno prije 8 dana i 1 sat

Popodnevni odmor nema samo funkciju odmora nakon obilnog ručka, već pomaže u obradi nesvjesnih podataka, odnosno pomoći će nam da shvatimo nešto što nam je bilo… više »

ZNATE LI?

Kako jesen utječe na zdravlje

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Jesen donosi sve kraće dane a s prvim tmurnim jutrima nije neobična pojava umora, neraspoloženja i manjka energije. Utjecaj je to jeseni na naše endokrini, živčani i probavni sustav,… više »

SAVJETI

Prirodna ljepota dolazi iz - tanjura

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Nutricionisti tvrde da je koža ogledalo hrane koju jedemo i trošimo iz raznog voća i povrća, a koja nam pomaže u zaštiti kože od znakova starenja i čuvaju naš izgled u… više »

EHHH...

Koliko alkohola je zdravo? Razočarat ćete se...

objavljeno prije 8 dana i 20 sati

Svi smo čuli onu o "jednoj rakijici dnevno" koja je nekog djedicu ili bakicu dovela do stote, a o čaši vina za "jaču krv" ispjevane su bajke, ali prava istina je upravo suprotna - ni… više »

MYTHBUSTERS

Kofein vam ne treba na dijeti

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Kad smo na dijeti, obično se pije više kave - em ne znamo kud bi od gladi, em nam govore kako će nam to zavarati glad... no izgleda da je i to samo jedan mit bez pokrića. Istraživanje… više »

Kako zavoljeti sam sebe u 5 koraka

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Voljeti sam sebe ne znači nužno biti egoist, sebičan ili narcis, već osoba koja jako dobro zna da je to prvi preduvjet zadovoljstva i sreće u životu, koju će onda pozitivno osjetiti svi oko… više »

PRIPAZITE

Brze dijete treba izbjegavati u širokom luku

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Brze dijete tražena su roba - koliko se puta vama dogodilo da ste "morali" skinuti par kilograma u par dana kako bi stali u neku skupu odjeću za neki važan događaj? Ne jednom, sigurno, a u… više »

ISPROBAJTE :)

Zagrljaj - najjednostavniji način otpuštanja stresa

objavljeno prije 10 dana

Zagrljaj je obično besplatan, no korist koju donosi organizmu bitno je veća od svih skupih antistres tretmana, tvrde rezultati novih istraživanja. Naime, tim znanstvenika… više »

ZAPAMTITE!

7 prirodnih izvora kalcija koji nisu mlijeko

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Kalcij nam je neophodan za zdravlje, i to ne samo kostiju, pa se tako preporučuje dnevni unos od 700 miligrama kalcija za orasle osobe. Prevedeno u razumljive mjere, to je jedna šalica… više »

EHHH...

Neurološke bolesti sve su učestalije, pazite na sebe

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Svaka druga žena i svaki treći muškarac u svijetu mogli bi oboljeti od neke degenerativne neurološke bolesti poput demencije ili Parkinsonove bolesti ili od moždanog udara,… više »

STVARNO?

Zaslađena pića ipak daju neku korist organizmu

objavljeno prije 11 dana

Zaslađena pića odavno su pri vrhu liste napitaka koje treba zaobilaziti u širokom luku, no ako imate gomilu pola i popijete nešto tako, ne mora vas više gristi savjest -… više »

SAVJETI

Urasli nokat - kako ga spriječiti, a kako liječiti

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Urasli nokat problem je s kojim se bore mnogi, a unatoč raširenom mišljenju, nije nimalo bezopasan kako se na prvi pogled čini. Glavni krivci ove neželjene pojave su… više »

HE HE

15 načina za gubljenje kalorija - koji nisu vježbanje

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Gubljenje viška kilograma nije tako komplicirano - samo trebate spaliti što više kalorija... i da, znamo da ovo zvuči sjajno, ali u stvarnosti nije tako. Stoga, evo male… više »

EVO KAKO...

Stres i debljina su usko povezani

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Kronični stres potiče proizvodnju proteina nazvanog betatrophin, koja inhibira enzim koji je uključen u sagorijevanju masnoće. "On smanjuje sposobnost tijela da razgrađuje masnoće,… više »

WOW!

Jabuke, jagode, luk... usporavaju starenje

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Ključni čimbenik u procesu starenja poznat je kao starenje stanice. Kada stanica uđe u ovu fazu, ona se više ne može dijeliti. Kada se to dogodi, stanica oslobađa upalne… više »