Lifestyle
ZANIMLJIVO

Kava - legende i mitovi o omiljenom crnom napitku

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

Kava više nije na listi srama, odavno je poznato da umjerena konzumacija od tri do četiri šalice dnevno donosi puno više blagodati organizmu nego štete, tako da… više »

SAVJETI :)

Tjedna detoksikacija za početnike

objavljeno prije 14 dana i 18 sati

Detoksikacija je prirodan proces eliminacije i neutralizacije otrova iz ljudskog organizma. Otrovi se prilikom detoksikacije kemijski pretvaraju u manje štetne tvari koje se zatim… više »

SAVJETI

10 namirnica koje je bolje držati van hladnjaka

objavljeno prije 15 dana i 9 sati

Hladnjak je jedan od onih izuma koje jednostavno uzimamo zdravo za gotovo - normalno je da ga imamo u kuhinji, a jednako tako smo kroz godine zaboravili da neke namirnice ne trebamo ubaciti u… više »

Alkohol
PRIPAZITE :)

Alkohol može biti opasan, stvarno opasan

objavljeno prije 15 dana i 13 sati

Alkohol je opasan - možete postati alkoholičar, upropastiti jetru i mozak i još dosta toga, no ljudi svejedno i dalje piju, često i previše. No, možda će se nekima nakon ovih… više »

PARTNERSTVO

BlackBerry i Baidu razvijaju autonomne automobile

objavljeno prije 15 dana i 15 sati

BlackBerry, poznati kanadski proizvođač pametnih telefona i softvera te kineski internetski gigant Baidu objavili su da su dogovorili partnerstvo u razvoju tehnologije autonomnih i… više »

ŠTO MISLITE?

Psovanje je loše... ili ipak nije?

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Psovanje definitivno nije pristojno, no već je odavno dokazano da je dobro za zdravlje - pomaže nam da bolje podnosimo bol, oslobađa nas stresa i, vjerovali ili ne, bolje nas povezuje s… više »

ZAPAMTITE!

Što sve šećer radi našem tijelu

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Šećer se u zadnje vrijeme prometnuo u jednog od glavnih krivaca za razne zdravstvene probleme, a ako mislite da se radi o pretjerivanju - varate se. Cijeli niz istraživanja pokazao je… više »

JESTE LI ZNALI?

Što odlučuje koja će nam ruka će biti dominantna?

objavljeno prije 16 dana i 9 sati

Jeste li se ikada zapitali što određuje hoće li nam dominantna biti desna ili lijeva ruka?  Donedavno se smatralo da je to određeno… više »

OPA!

Kako su povezani mozak i inteligencija

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Nova tehnika mjerenja pokazuje vezu između povezanosti stanica unutar mozga i inteligencije. Cilj je istražiti takozvani konektom, kartu neuronskih veza u mozgu. Iako nam napredovanje tehnike… više »

ISPROBAJTE

DASH dijeta najbolja po osmi puta zaredom

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

DASH dijeta osmi je puta za redom proglašena kao najbolja dijeta na svijetu prema stručnjacima američkog Nacionalnog instituta za zdravstvo, a odmah iza nje na listi je mediteranska… više »

SAVJETI :)

Kako savladati siječanjsku depresiju

objavljeno prije 17 dana i 14 sati

Zimska, blagdanska, postblagdanska, siječanjska... zovite je kako želite, svejedno je depresija i u ove dane nakon dočeka Nove godine hara svijetom, a možda i vašim emocijama. U… više »

MIJAU

Zašto nam trebaju kućni ljubimci

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Kućni ljubimci obično su predmet žučnih razgovora u većini obitelji - djeca bi macu ili peseka, roditeljima pada mrak na oči na tu ideju jer znaju da će veći dio tereta oko novog člana… više »

TRENDOVI

Norvežani se prebacuju na hibride i električne automobile

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Električni i hibridni automobili činili su prošle godine više od pola novih automobila u Norveškoj, pokazali su službeni podaci, potvrđujući vodeću ulogu te nordijske… više »

SAVJETI :)

Kako se uspješno riješiti sala s trbuha

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Ako želite razviti trbušnjake ili skinuti salo s donjeg dijela trbuha potrebno je jačati trbušne mišiće zbog čega treba razgibavati mišiće u donjem dijelu trbuha i… više »

SAVJETI :)

Što možemo jesti za večeru i prije spavanja

objavljeno prije 18 dana i 9 sati

Večera je uvijek najproblematičniji obrok u danu, onaj oko kojeg se najviše lome koplja - te preskočiti, te nešto malo, tek toliko, te voće, te "kao siromak"... savjeta kao u… više »