Lifestyle

Ekološke čizmice

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Dizajnerica Camila Labra osmislila je čizmice izrađene od plastičnih vrećica, a ekološki osviještene kupce privlače pristupačnom cijenom od 30 funta (33 eura) i izgledom jer ne… više »

Pesticidi u Fanti i sokovima od naranče

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

U gaziranim pićima Coca Cole koja su u prodaji u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail, pronađeni su pesticidi u čak 300 puta većim količinama nego onima dozvoljenim u vodovodnoj ili… više »

Pin-up Panov kalendar

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Svake godine u prosincu na adrese kupaca koprivničke pivovare stiže Panov kalendar, poznat po atraktivnim ljepoticama. No, ove je godine on pravo osvježenje. Naime, pin-up je ponovno u … više »

Najkvalitetniji automobil je Audi A6

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Vodeća njemačka i svjetska tvrtka za provedbu tehničkih pregleda vozila Dekra objavila je listu vozila sa zabilježenim najmanjim brojem kvarova iz koje proizlazi da je najkvalitetnije vozilo… više »

KOMPLEMENTARNA MEDICINA

Metabolizam po ayurvedi

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Postoje brojni čimbenici koji utječu na probavu i metabolizam.  Hrana koju konzumiramo i životni stil su najbitniji. Simptomi koji upućuju na probavne probleme ponajprije su osjećaj… više »

Švicarsko električno čudo

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Švicarska tvornica automobila Mindset javnosti je predstavila prototip svog vozila na električni pogon E-motiona, 18 mjeseci nakon što je krenula u taj projekt. Sportski… više »

Oprezno s prirodnom kozmetikom

objavljeno prije 10 godina

I kozmetički proizvodi od prirodnih sastojaka mogu prouzročiti iritacije na koži i alergijske reakcije, poput uobičajenih proizvoda preparativne i dekorativne kozmetike, izvijestili su… više »

PRAVI SAVJETI

Kako urediti potkrovlje

objavljeno prije 10 godina

Prostori u potkrovlju ističu se atraktivnošću i osobitošću pa su vrlo privlačni za stambene prostore. No, atraktivnost nosi i izazove vezane uz uređenje i opremanje, zbog kosih… više »

Skupocjeni bijeli tartuf

objavljeno prije 10 godina

Unatoč gospodarskoj krizi talijanski bijeli tartuf težak nešto preko 1 kg prodan je na međunarodnoj dražbi za 200.000 dolara. Cijenjena gljiva otišla je drugu godinu zaredom… više »

za hedoniste

3. Međunarodni festival vina i kulinarstva

objavljeno prije 10 godina

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstavlja oko 800 vina na dvodnevnom 3. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva koji se održava u zagrebačkom hotelu The Regent… više »

OPREZ!

Kreme protiv strija uzrokuju nepolodnost

objavljeno prije 10 godina

Francuska ministrica zdravlja Roselyne Bachelot najavila je lansiranje nove marketinške kampanje čiji je cilj informiranje trudnih žena o opasnostima nekih krema za tijelo koje su vrlo… više »

Vinopedia na Internetu

objavljeno prije 10 godina

Kapitalno enološko izdanje "Velikoga vinogradarsko-vinarskoga leksikona" jednog od najpoznatijih hrvatskih enologa i vinskih publicista Ivana Sokolića, nakon što je… više »

Dani mladoga maslinovog ulja

objavljeno prije 10 godina

U Vodnjanu nedaleko od Pule danas su svečano otvoreni 4. dani mladoga maslinovog ulja na kojima se okupilo pedesetak maslinara. Pod šatorom od 800 četvornih metara bit će predstavljeno… više »

think pink

Boje s druge strane mozga

objavljeno prije 10 godina

Djeca boje zamjećuju desnom stranom mozga, dok je kod odraslih osoba za to zadužena lijeva strana, tvrde znanstvenici. Testiranje male djece pokazalo je da do promjene dolazi kada dijete… više »

festa od uja

2. Festival maslinovog ulja u Zagrebu

objavljeno prije 10 godina

Na 2. Festivalu maslinovog ulja, koji se od danas do 20. studenog održava u Zagrebu, predstavlja se 30-tak proizvođača iz čitave Hrvatske. Festival je prilika da se najbolja hrvatska ulja… više »