Lifestyle
STVARNO?

Izmjerite vrat, on sve zna o vašem zdravlju

objavljeno prije 26 dana i 13 sati

Promjer vrata puno govori o našem zdravlju. Ukoliko vam se dogodi da ne možete zakopčati gumb košulje ili haljine oko vrata, možda vam je urgoženo zdravlje srca, pokatzuje… više »

ZAPAMTITE!

Vitku liniju treba održavati od djetinjstva

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Debljina postaje svjetski problem, a zapravo je najgore što je u ukupnom broju pretilih sve više djece, koja će, ako ostanu takva zauvijek, biti - ne baš previše… više »

MLJAC

Zašto je važno jesti ribu od malih nogu?

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Zdrava prehrana može značajno smanjiti rizik od razvoja raka. To je dovelo do velikog interesa za ulogu omega-3 masnih kiselina - naročito u prevenciji raka dojke. Omega-3 masne… više »

OPA!

Želite se hraniti zdravije? Otkrit ćemo vam kako zavoljeti drugačije okuse!

objavljeno prije 27 dana i 12 sati

Svi mi volimo fino papati, ali to ne znači da je sva ta hrana dobra za naše zdravlje, pogotovo ona slana ili slatka, koja nam je obično i omiljena. Razlozi zašto baš to… više »

Ne diraj lava dok spava ;)
Jeste li znali?

Koliko je popodnevni san zapravo zdrav

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Zbog promjena u cirkadijskom ritmu, često od 13 do 15 sati svakog dana osjećamo popriličan umor ili uspavanost. Ako nam se pruži prilika malo prileći, trebali bismo je iskoristiti. Ljudi… više »

SAZNAJEMO

Jedinstveni mirisi koji odgovaraju tvojoj osobnosti

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Kombiniranje i miješanje uzoraka i boja može biti prava umjetnost, nekada previše otkvačena, danas je zgodna odjevna kombinacija. Igra s bojama i teksturama stvara originalan… više »

PREPORUKA

Tuheljski pinklec za ukusan ručak

objavljeno prije 27 dana i 17 sati

Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović,… više »

STVARNO?

Vikendom ipak možemo nadoknaditi san?

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Nedostatak sna dokazano loše utječe na zdravlje, a cijelo se vrijeme provlači priča kako izgubljeni san preko tjedna ne možemo nadoknaditi vikendom, štoviše, kaže se da… više »

ZANIMLJIVO!

Ovo su najbolje godine za stupanje u brak

objavljeno prije 28 dana i 7 sati

Pri ulasku u brak, obično se nadamo da će on trajati onako kako bi i trebao, do kraja života. Prema statistikama stručnjaka na američkom sveučilištu Utah, koji prate trendove u… više »

STVARNO?

Možete sve, ali nemojte jesti sami!

objavljeno prije 28 dana i 10 sati

Sreća je za neke neuhvatljiva, a za druge se čini kao da je jedu za doručak, ručak i večeru - a izgleda da je istina baš tu negdje. Naime, glavni razlog iz kojeg su ljudi nesretni,… više »

MA DA?

Dakle,stvarno - deblja nas i prašina?!

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Pretilost je već prerasla u ozbiljan problem s kojim se bore razvijene zemlje - manjak fizičkih napora i brza i kalorična hrana (a zapravo vrlo siromašna nutrijentima) čine ljude… više »

ZANIMLJIVO

Nutrijenti koji ženama najčešće nedostaju

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Zdrava prehrana zapravo znači unošenje svih potrebnih nutrijenata, naročito onih esencijalnih, kako bi naš organizam savršeno funkcionirao. No, to vrlo često nije slučaj,… više »

SAVJETI :)

Stepenice, a ne lift - obavezno!

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Stepenice nam svima idu na živce, pogotovo onima koji žive na višim katovima i, prije ili kasnije, počinjemo obavezno koristiti lift. No, ako pitamo stručnjake, tu grdno… više »

BRAVO

Na prestižnom Decanteru Feravino osvojilo čak šest medalja

objavljeno prije 29 dana i 12 sati

Nakon nagrada na IWC-u, još jedna odlična vijest stiže za Feravino. Na najvećem svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards nagrađeno je čak šest vina.  Uz novi… više »

ZNATE LI?

Enzimi - superheroji naše probave

objavljeno prije 29 dana i 12 sati

Uloga hrane u čovjekovom životu je jasna. Hrana je potrebna za život; održavanje normalnog stanja uhranjenosti, proizvodnju energije i zdravlje. No, da bi se hrana mogla iskoristiti ključan… više »