Lifestyle
SAVJETI

Kako spriječiti magljenje vjetrobrana

objavljeno prije 26 dana

Dosta velik broj vlasnika automobila, osobito onih starijih godišta, žale se kako im se neprestano magle stakla u unutrašnjosti kabine. Pri tom ni velik broj sredstva za… više »

ZNATE LI?

Kako se prehlada razlikuje od alergije

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Prehlada ili alergija - često si postavljamo pitanje kako razlikovati uzrokuje li curenje iz nosa, grlobolju i suzenje očiju virus obične prehlade ili je nešto alergeno u zraku? Evo… više »

EH, DA...

Zašto žene češće napadaju migrene

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Migrena je užasna, to će vam reći svi koje često napada (barem deset puta mjesečno), a takvo je stanje puno češće kod žena u razdoblju perimenopauze tijekom kojega žensko tijelo… više »

SAVJETI

3 savjeta za skidanje sala s trbuha

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Salo na trbuhu najviše nas muči - brzo se lijepi, teško se skida, a uz sve to izuzetno je opasno za zdravlje. Stoga, evo tri savjeta nutricionista kako ga se riješiti… više »

Foto: Pexels
MA DA?

Crtanje će vam sačuvati pamćenje

objavljeno prije 26 dana i 21 sat

Svi znamo da pisanje poboljšava mentalne vještine, no crtanje je puno bolje, naročito kada trebamo usvojiti nove informacije. Studija provedena na Sveučilištu… više »

STRUJA

BMW predstavio X2City

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Struja se probija u sve vrste vozila i prijevoznih sredstava, pa toga već odavno nisu pošteđeni ni romobili, koji služe za gradski promet na manje udaljenosti. BMW je predstavio… više »

PRIPAZITE

Namirnice koje izazivaju nadutost

objavljeno prije 27 dana

Nadutost je nezgodno stanje - iako nerado govorimo o tome, dnevno pustimo vjetrove čak i do 25 puta, a razlog je jedostavan: nakon što pojedemo i popijemo, hrana i tekućine zauzimaju… više »

MLJAC

Zašto jesti tikvicu kao tjesteninu?

objavljeno prije 27 dana i 4 sata

Volite tjesteninu? Nije dobra za vas jer se debljate ili imate problema s glutenom? Rješenje je na dohvat ruke - tikvice! Evo tri razloga zašto je tikvica idealna zamjena za… više »

SAVJETI

Tjelovježbom namjestite unutarnji sat

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Tjelovježba može pomaknuti kazaljke na našem unutarnjem satu, pokazala je studija čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Physiology. To znači da može ublažiti jet… više »

STVARNO?

Večernje vježbanje je sasvim u redu

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

Vježbanje u večernjim satima nije dobro za san, bar nas tako uvjeravaju već godinama, no izgleda da smo u zabludi, barem tako tvrdi novo istraživanje. Pola sata intenzivnog vježbanja u… više »

EH, DA...

5 svakodnevnih stvari koje mogu izazvati rak

objavljeno prije 28 dana

Radimo mnoge stvari koje mogu biti opasne za zdravlje, a da ih zapravo niti ne primjećujemo. Radi se o hrani koju jedemo, navikama koje imamo pa čak i sitnicama za koje nikada ne bismo rekli… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
SAMO COOL

Smirenost produžuje život

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Ljutite se? Često? E, to nije dobro za vas, pogotovo ako eksplodirate svako malo na neke sitnice koje vas zapravo ne bi trebale pretjerano uzrujavati... što znači da, ako želite dug i… više »

ZAPAMTITE!

Koliko nam kalorija stvarno treba dnevno?

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Unos kalorija nešto je što se ne može tek tako generalizirati, jer svaki organizam ima drugačije potrebe koje ovise o raznim faktorima poput godina, spola i visine. No, bez… više »

HE HE

Namirnice za zdravu i redovitu probavu

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Hrana određuje kako će funkcionirati naša probava, pa vam je valjda jasno da u slučaju problema, u ovom slučaju konstipacije, imate puno toga za promijeniti u svojoj prehrani kako… više »

SAVJETI

Feng shui pravila za privlačenje novca

objavljeno prije 28 dana i 21 sat

Feng shui, drevna kineska filozofija ostvarivanja harmonije može vam pomoći da poboljšate energiju u svom domu i uredu i privučete blagostanje. Postoje mnoga jednostavna Feng Shui… više »