Lifestyle
MLJAC

Jaja - riznica zdravlja iz prirode

objavljeno prije 29 dana i 4 sata

Jaja su hranjive i svestrane namirnice bez kojih bi priprema jela bila nezamisliva, a kako bi bili sigurni da su jaja friška i dobra u nastavku vam donosim neka pravila. Kada niste… više »

MA DA?

Masne namirnice koje pomažu skidati kilograme

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Masti više nisu na tapeti stručnjaka - tamo je gluten, jednostavni ugljikohidrati i šećer, a masti su se počele prihvaćati kao nužan dio prehrane, osim transmasti koje su… više »

DOBRO JUTRO

Ne dirajte mobitel rano ujutro

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

Mobitel je postao prva stvar koju primimo u ruke svakoga jutra, čak i prije kave. Takva jutra dijeli čak 66 posto ljudi, prema Forbesu, koji prvo otvaraju mailove, a onda… više »

PRIPAZITE

Vrućine nam stvarno mute mozak

objavljeno prije 1 mjesec

Vrućine su stigle, a ako mislite da ne utječu na vas, varate se - istraživanje je pokazalo da itekako ometaju jasno i racionalno razmišljanje. U istraživanju provedenom na 44 studenta… više »

selo sre?a priroda
STVARNO?

Imate li čerofobiju - strah od sreće?

objavljeno prije 1 mjesec

Neki ljudi se jednostavno ne mogu osloboditi tog osjećaja, a riječ je o iracionalnom strahu od sreće, koji se naziva i čerofobija. Izraz je izveden iz grčke rijeli "chairo", što znači… više »

MA DA?

Razlozi zbog kojih žene idu na dijetu?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Zašto žene zapravo idu na dijete? Je li to zaista njihov konfekcijski broj, preuske hlače i "težak osjećaj" ili nešto sasvim drugo?… više »

EH, DA...

5 metoda za rješavanje stresa

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Postoji pet metoda kojima se možete boriti protiv stresa, ustvrdio je psiholog dr. Frank Lawlis u specijalnoj emisiji o stresu dr. Phila. Najprije morate prekinuti stresne misli. Dr.… više »

SAVJETI

Kako potaknuti rast kose na prirodan način

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Eterično ulje mente izbor je broj jedan kad se radi o njezi kose. Naime, ovo ulje jedinstveno je zbog sastojka mentola koji ima specifičan okus, miris i efekt hlađenja te se zbog toga uvelike… više »

SAVJETI :)

6 esencijalnih nutrijenata koji najčešće nedostaju ženama

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Žene moraju paziti na prehranu, jer je kod većine žena zabilježen nedostatak ovih 6 esencijalnih nutrijenata. Nutricionisti ženama savjetuju uz raznovrsnu prehranu konzumiranje… više »

EH, DA...

Kako sami sebe činimo nesretnima

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Većina nas ima jednu vrlo lošu naviku - nesvjesno radimo stvari koje nam smanjuju osjećaj radosti. Bez ikakve namjere, oni konstatno ponavljaju postupke koji u njima bude… više »

MLJAC

5 prijedloga za zdrav voćni doručak

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Doručak je najvažniji obrok u danu, pa bi trebao biti i najzdraviji, a kako je voće oduvijek jedna od najzdravijih alternativa za ukusan i hranjiv doručak, trebalo bi ga obavezno uvrstiti u… više »

ZNATE LI?

Kad smijemo jesti što želimo?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Dijeta gotovo po definiciji podrazumijeva odricanje od neke vrste hrane, na prvom mjestu kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju. Ipak, za one kojima to jednostaavno… više »

HEH...

Jeste li hipohondar?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Stalno tražite pomoć liječnika i konzultirate se oko baš svake boljke? Pogađate, radi se o hipohondriji - poremećaju kod kojeg je osoba potpuno zaokupljena strahom od teške i… više »

ZAPAMTITE!

Znakovi da ste negativna osoba

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Svatko od nas ponekad se ustane na pogrešnu nogu i cijeli dan je raspoloženje na nuli... a nije neki problem ni kad se to ponovi sutradan, pogotovo ako ste u prilično stresnom… više »

ZNATE LI?

5 razloga da prestanete gristi nokte

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Grickanje nokata loša je navika, a uz povećane količine stresa i tjeskobe ova praksa može postati sve intenzivnija Međutim, to nije tako bezopasno kako se možda čini. Osim… više »