Lifestlye AUTO
WOW!

Harley-Davidson Livewire predstavljen na CES-u

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Specifičan i legendarni proizvođač motocikala iz Milwaukeeja nakon brojnih najava predstavio je svoj prvi električan model Harley-Davidson Livewire. Prvi je puta javno prikazan na CES-u,… više »

COOL

Nissan predstavio I2V na CES-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Na sajmu potrošačke elektronike CES Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo" spajanjem stvarnog svijeta s… više »

MA DA?

Ogromna ulaganja u električne automobile

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Globalni proizvođači automobila planiraju povećati ulaganja u tehnologiju električnih automobila za 300 milijardi dolara u idućih 10 godina, a gotovo polovina tog iznosa bit će… više »

UFF, NEZGODNO

Tri scenarija katastrofe Hyperloopa

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Za neke je ideja da se iz jednog mjesta do drugog stiže brzinom od 1200 kilometara na sat - predivna futuristička vizija. No, Hyperloop - magnetni vlak koji se kreće kroz vakuumsku cijev - je… više »

BUDUĆNOST

Automobili postaju sve povezaniji

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Automobil budućnosti je povezan. Upotrebljava najnovije informacije s interneta kako bi putnike doveo do odredišta na još sigurniji, učinkovitiji i praktičniji način.… više »

NOVOSTI

Nio ES6 - zanimljivi novi električni SUV

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Za kineskog proizvođača automobila Next EV svi su prvi put čuli kada je 2016. godine predstavio svoj električni super automobil Nio EP9 koji do stotke sprinta za 2,7 sekunde, juri najvećom… više »

STRUJA

VW - pilot projekt prijenosnih stanica za brzo punjenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Volkswagen planira ubrzati uspostavu infrastrukture za punjenje električnih vozila u matičnoj Njemačkoj, najavljujući pilot-projekt prijenosnih stanica za brzo punjenje. Punjenje će u… više »

ZNATE LI?

Zašto su hibridi pouzdani?

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Njemački TÜV već godinama za redom postavlja Priusa kao najpouzdanijeg automobila u prometu, a mi konkretno znamo modele koji su odradili i više od 400.000 km. U čemu je tajna… više »

ZANIMLJIVO

Koliko zapravo košta korištenje električnog automobila?

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Struja na sve strane, kuda god se okrenete samo se o njoj priča. Psihički je postignuto već sada uvjerenje kako je električni automobil nadmoćan tradicionalnim automobilima s dizelskim i… više »

SAVJETI

Zimski uvjeti na cesti - pravila i savjeti

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cesti („NN" br. 85/16.) propisano je sljedeće: - Pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N čija najveća dopuštena… više »

SAVJETI

Kako montirati lance za snijeg na kotače vozila

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Dolazi nam snijeg, a s njim i potreba da pripremimo vozilo. Lanci za snijeg odlična su opcija kad je cesta prekrivena snijegom, poboljšat će prianjanje kotača i spriječiti… više »

MALIŠANI

Shell City Concept

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Svi se očito bacaju na izradu micro automobila za grad, pa je tako i multinacionalna naftna kompanija Shell pokazala svoj gradski automobil. Shell Concept Car izrađen je u suradnji s tvrtkom… više »

WOW!

Zagreb Winter FairYtale doveo prave mrcine

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Prvi zagrebački sajam lijepih i vrijednih stvari Zagreb Winter FairYtale koji se do 8. prosinca 2018. održava u Hali V Tehničkog muzeja na kojem izlaže više od 40 vrhunskih svjetskih… više »

POČELO JE...

Hrvatski Telekom postavio prvu brzu e-punionicu na benzinskoj postaji ROX u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

U razvoju hrvatskog poduzetništva, gradova kao i same države veliku važnost imaju i fondovi Europske unije. Sredstva iz EU fondova omogućuju sudjelovanje u raznim europskim projektima… više »

COOL

Ellenator - prerada serijskih auta u vozilo s tri kotača

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Mlade osobe s nestrpljenjem čekaju punoljetnost i dan kada će moći sjesti za upravljač automobila. U nekim državama voziti automobil mogu već sa 16 godina uz vozačku dozvolu A1 koja… više »