Lifestlye AUTO
TRENDOVI

Hoće li od iduće godine neki automobili ekstremno poskupiti?

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Izgleda kako možemo očekivati veliko poskupljenje novih automobila. A ovaj put nisu krivi ni proizvođači, ni prodavači, već Europa. Hvala Europa! Sigurno se pitate zašto i kako? Da do… više »

SAZNAJEMO

Savjeti za pravilno skladištenje guma

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Kada ljetne gume zamjenjujete zimskima ili obratno, najvažnije je pregledno označiti njihov položaj na automobilu. Tako ćete kod sljedeće zamjene znati gdje je bila montirana koja guma i kad… više »

EHHH...

EU znala sve o lažiranju ekoloških testova VW-a?

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Repovi VW dieselgatea i varanja na ekološkim testovima dizelskih motora još se povlače. I dok su kupci spornih automobila u SAD-u došli i do financijske… više »

POVEZANOST

Europski vozači obožavaju Internet u automobilima

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Istraživanje koje je provedeno u 12 europskih država pokazala su kako 90 posto europskih vozača automobila ocjenjuje pozitivno stalnu povezanost novih automobila na Internet tijekom vožnje.… više »

SAVJETI

Kako izbjeći zamagljenost vjetrobranskog stakla

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Velik broj vlasnika automobila, osobito onih starijih godišta, žale se kako im se neprestano magle stakla u unutrašnjosti kabine. Pri tom ni velik broj sredstva za… više »

ZAPAMTITE!

Nove oznake goriva na benzinskim crpkama

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

U Hrvatskoj je uvedeno novo označavanje goriva na benzinskim crpkama od petka, 12. listopada. Sigurno se pitate o čemu se radi? Evo objašnjenja! Direktivom Europske unije… više »

ZVIJERI

Rimac C_Two i tehnologija u Zagrebu, 28.–30.9.2018.

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Želite iz prve ruke vidjeti što može i kako funkcionira hrvatski super automobil na struju Rimac C_Two marke Rimac pozivamo vas da se pridružite i upoznate njihov tim, rad i rezultate.… više »

SVETOGRĐE?

Ferrari se potpuno okreće hibridima

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Ferrari je najavio da će do 2022. godine većinom proizvoditi hibridne modele automobila na benzinsko-električni pogon, uključujući i prvi sportski terenac. „Do 2020. godine gotovo… više »

RESTRUKTURIRANJE

Ford prestaje proizvoditi neke modele

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Ford Motor Co prestat će proizvoditi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su izvori za The Times. Ford će prestati proizvoditi modele Mondeo,… više »

PROBLEMI?

VW u novim problemima - tek pola modela zadovoljava nove standarde

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Od rujna ove godine automobili u Europskoj uniji moraju zadovoljiti standarde koji se provjeravaju novom Svjetskom procedurom harmoniziranog testiranja lakih vozila (WLTP). Taj je regulatorni… više »

ŠALA?

Kalašnjikov CV-1:udar na Muska?

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i priopćio da tom novom tehnologijom kani konkurirati Tesli Elona Muska. Tvornica Kalašnjikov, u… više »

INVESTICIJE

Volkswagen ulaže milijarde u umrežene automobile

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Volkswagen (VW) planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežavanje automobila u sklopu digitalne ofenzive kojom se želi aktivno uključiti u temeljito preoblikovanje automobilske industrije,… više »

ZNATE LI?

Kako se koristi klima u automobilu

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Klima uređaj postao je neizostavan dio serijske opreme velikog broja novih automobila, no sve donedavno smatrao se luksuzom i nudio samo uz doplatu i to na većim i luksuznijim automobilima.… više »

OBLJETNICE

Ford T slavi 110. godišnjiucu

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Ford T, Automobilska ikona i model koji je motorizirao SAD slavi 110. godišnjicu, a dan kad je proizveden, 12. kolovoza 1908., jedan je od  ključnih dana u povijesti… više »

KONCEPTI

AeroMobil 5.0 VTOL - leti na struju

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Iz grada Bratislava u Slovačkoj dolaze vijesti oko letećeg automobila. Radi se o letećem automobilu nazvanom AeroMobil 5.0 VTOL koji je za sada samo studija koja za vožnju i let koristi… više »