Lifestyle GASTRO nema prethodne stranice
SUPER

Mali Food Hub – novo mjesto povezivanja različitih food tema

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promišljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju - Mali Food Hub. Riječ je o najnovijem… više »

Banana
FORA!

Jeste li već probali banane s jestivom korom?

objavljeno prije 20 dana i 8 sati

Prošli su dani napornog guljenja banane - farmeri u Japanu (a gdje drugdje?) uspješno su uzgojili potpuno jestivo voće zahvaljujući DNK… više »

MLJAC

Najbolji recept za božićni ručak - purica s mlincima

objavljeno prije 23 dana i 7 sati

Purica s mlincima gotovo pa je nezaobilazni božićni ručak u ovim krajevima, a nije potrebno ni naglašavati kako svaka domaćica ima neke svoje tajne -  što… više »

ISPROBAJTE

Tri božićna kolača s malo kalorija

objavljeno prije 24 dana i 7 sati

Božić bez debljanja? Ne, nije san nego java, no samo ako napravite kolače koji nemaju previše kalorija. Stoga, evo tri recepta za božićne kolačiće koji su štedljivi s… više »

MLJAC

3 recepta za božićne slastice

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Božićni kolači tradicionalno se rade onako kako su nam to radile mame i bake... a možda ipak ne ove godine? Ma koliko vi voljeli kolačiće koje jedete svake godine, možda je vrijeme da se… više »

MLJAC

Božić u čašama: sangrija od brusnica

objavljeno prije 27 dana i 1 sat

Ova će poslastica ukrasiti svaki stol i razveseliti svako nepce. Ako ste obožavatelj vina, a ovaj biste Božić ili novogodišnju noć željeli poslužiti nešto drugačije što… više »

A KAD ONO...

Uništava li Instagram restorane?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

"Ako nije na društvenoj mreži, nije se dogodilo." Fotografiranje obroka prije jela skoro pa je postao obavezan korak za većinu današnjih potrošača, no ispada da… više »

MLJAC

Pečena šunka: novi proizvod iz PIK Vrbovca koji je osvojio tržište

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Proizvod koji tek treba navršiti godinu dana postojanja na tržištu, PIK Pečena šunka, ostvario je već preko 10 milijuna kuna prihoda. Upravo odlukom o proizvodnji Pečene… više »

MLJAC

McDonald's Amarena - sladoled sa sočnom višnjom iz okolice Zadra

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

McDonald's sladoled uvijek je dobra ideja, a ove jeseni još mu je teže odoljeti jer dolazi u društvu zavodljive Amarene. Maraskina sočna višnja dozrela u okolici Zadra… više »

MLJAC

Kranjska u tavi s krumpirom i jajima - mljac!!

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku? Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba… više »

Neke od namirnica već sadrže prirodne konzervanse
DOBRO JE ZNATI

10 namirnica koje ne bismo smjeli držati u frižideru

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Svi znamo da piletina i mliječne namirnice spadaju u frižider, no postoji nekoliko njih koje smo zasigurno gurnuli na hlađenje, a zapravo ne bismo smjeli.  1. Lubenica - prije nego… više »

Nemojte miksati ili cijediti voće (Pexels)
SAVJETI

Kako ukloniti pesticide s voća?

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Voće je prepuno pesticida, to znaju već i ptice na grananam, a sastojak koji sve domaćice imaju u svojem domaćinstvu, natrijev-bikarbonat ili soda bikarbona ima nebrojeno primjena, pa… više »

SURADNJA

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Prhko ili dizano tijesto, nadjev od jabuka, čokoladni preljev, karamela, sočne šljive -  priprema slastica u Hrvatskoj nikad nije privlačila više sladokusaca nego danas.… više »

SAZNAJEMO

Čokolada i pivo se vole

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Pri spomenu Belgije većini prvo na pamet padaju dva neodoljiva užitka - vrhunsko pivo i prestižna čokolada. Upravo je zbog tog razloga dobro poznato belgijsko pivo Leffe odlučilo spojiti te… više »

MLJAC

Jeste li isprobali peći na kokosovoj masti?

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

U tropskim zemljama kokosova je mast već tisućama godina prava kulinarska zvijezda zbog savršenog omjera masnih kiselina, pri čemu oko dvije trećine njena sastava čine trigliceridi… više »