Svijet nema prethodne stranice
BAĆUŠKA

Putinu četvrti mandat na čelu Rusije

objavljeno prije 1 sat i 57 minuta

Vladimir Putin očekivani je pobjednik predsjedničkih izbora u Rusiji, čime je osigurao četvrti mandat na čelu ove svjetske sile.  Putin je, kako piše RT, pobijedio, a to potvrđuju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. ožujka

objavljeno prije 9 sati i 55 minuta

Mongolskom pobjedom u bitki kod Jamena 1279. godine završena je Song dinastija u carskoj Kini. Bitka se s više od 1.000 brodova te oko 230.000 sudionika smatra jednom od… više »

INTERVJU

Mihail Hodorkovski: "Nejasno je kuda Putin vodi Rusiju"

objavljeno prije 21 sat i 56 minuta

Deutsche Welle: Gospodine Hodorkovski, šta preporučujete Rusima koji još nisu donijeli odluku, za koga bi trebali glasati u nedjelju? Mihail Hodorkovski: Vjerujem da je… više »

PROBLEMI

Europu spašava samo skok naprijed

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

U studenom 2011. je Radoslaw Sikorski, tada poljski šef diplomacije, izrekao nešto na što su svi "naćulili" uši. U svom poznatom berlinskom govoru rekao je da se,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. ožujka

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Francuska se vojska 1871. godine u Parizu pobunila protiv svojih generala Lecomtea i Thomasa, strijeljala ih i pridružila se pariškoj Nacionalnoj gardi i pobunjenim građanima… više »

STANJE

Njemački prijevod francuske „l'Europe“

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Novi njemački ministar vanjskih poslova, socijaldemokrat Heiko Maas je čak istog dana kad je položio zakletvu kao ministar odletio u Pariz, a ni kancelarka nije dugo čekala. Jedva dva dana… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. ožujka

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Biskup Patrik, koji je kao mladić otet iz rodnog Walesa i kao rob doveden u Irsku gdje se nakon bijega vratio i proširio kršćanstvo, prema legendi je umro na današnji dan… više »

ZANIMLJIVO

Što će novo ponuditi Angela Merkel?

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

"Pred nama je puno posla", izjavila je novinarima Angela Merkel u ponedjeljak (12.3.) kada je zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, novim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. ožujka

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Portugalski moreplovac i istraživač Ferdinand Magellan je 1521. godine sa 150 mornara došao do otoka Homonhon postavši tako prvi Europljanin koji je došao do Filipina.… više »

I ŠTO SAD?

Angela Merkel dobila četvrti mandat

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

"Pred nama je puno posla", izjavila je novinarima Angela Merkel u ponedjeljak (12.3.) kada je zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, novim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom… više »

Dogodilo se na današnji dan – 15. ožujka

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Julije Cezar, najslavniji rimski Imperator, svojim je brojnim vojnim pobjedama znatno proširio vlast Rimskog carstva, a njegova diktatura označila je kraj vrhovne vladavine senata u… više »

EHHH...

Papa Franjo – Superman Katoličke crkve?

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Molitva je politički čin. Posebno kod zida na granici između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Papa Franjo otvoreno ističe: „Osoba koja pomišlja na to da gradi zidove… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. ožujka

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Antun Mihanović (1796.- 1861.) hrvatski je književnik. Neprolaznu slavu stekao pjesmom "Horvatska domovina" koja je krajem 19. stoljeća postala hrvatska himna. Pjesma je prvi put objavljena… više »

TRZAVICE

Prijeti li Europi novi plinski rat?

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Europska unija sa strepnjom promatra novi spor oko plina između Rusije i Ukrajine. Pozivajući se na iskustva iz prethodnih sukoba 2006. i 2009 godine, kada je Rusija zatvorila ventil,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. ožujka

objavljeno prije 6 dana i 9 sati

Papa Aleksandar III. na putu za Veneciju ušao je 1177. godine na bijelom konju u Zadar gdje je, kako je zapisao kroničar u papinoj pratnji, svečano dočekan od naroda i svećenstva uz… više »