Svijet
kirgistan izbjeglice
STRAH...

Centri za izbjeglice „pred vratima“ EU?

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Usprkos već i žestokim polemikama o takvom „rješenju" izbjeglica koji žele u Europsku uniju a koje je spomenuto u jednom prijedlogu zaključka predstojećeg sastanka na vrhu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

PITANJA...

Može li Erdogan ipak izgubiti na izborima?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

U Turskoj se 24. lipnja održavaju parlamentarni i predsjednički izbori. Prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, između 45 i 55 ispitanih će glasati za Recepa Tayyipa Erdogana. Ipak, u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

EU POLITIKA

Macronova podrška Angeli Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Kao da kancelarki Angeli Merkel trenutno nije dovoljno teško s rješavanjem krize između dvije stranke demokršćanske Unije CDU i CSU: dan nakon što je odložen spor… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

ODLIČNO!

P&G postavio nove ciljeve održivog razvoja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Kompanija Procter & Gamble (NYSE:PG) objavila je kako je postigla većinu ciljeva održivog razvoja postavljenih za 2020. godinu, planira ostatak premašiti do kraja godine, te je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

SIPRI

Nastavlja se utrka u nuklearnom naoružanju

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

2017. je bila posebna godina za protivnike nuklearnog oružja: 122 zemlje članice Ujedinjenih naroda su se obvezale da ne žele proizvoditi i posjedovati atomsko oružje. To nas ipak nije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Nadvojvoda Ferdinand Maximilian Joseph von Österreich, član austrijske Habsburško-Lotarinške vladarske obitelji i meksički car, strijeljan je u Meksiku 1867. godine.… više »

GOTOVO JE?

Povijesni dogovor Grčke i Makedonije

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

"Potpisivanjem dogovora o rješavanju spora koji je trajao skoro tri desetljća i o strateškom partnerstvu, zaista smo napravili ogroman posao. Danas privodimo kraju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Francuska vojska je 1429. nanijela je težak poraz Englezima u bitci kod Pataya. Bitka je bila kulminacija kampanje čišćenja doline rijeke Loire od engleske prisutnosti. Iako se pobjeda… više »

SJAJNO!

Izvlačenje CO2 iz zraka pojeftinjuje?

objavljeno prije 2 mjeseca

Visoki troškovi izvlačenja plinova s učinkom staklenika iz zraka mogli bi se smanjiti s novim tehnologijama koje mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena, izjavili su u četvrtak… više »

Dogodilo se na dana�nji dan - 17. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca

Mumtaz Mahal, �ena vladara Mogulskog carstva šaha D�ahana I., 1631. godine umrla je pri porodu njihovog 14. djeteta, Gauhara Beguma. Prije smrti zamolila je supruga da joj izgradi… više »

KATASTROFA

Mikroplastika se nalazi i na Antarktici

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Antarktika je, baš kao i ostatak zemaljske kugle, zagađena mikroplastikom i štetnim kemikalijama, otkrili su aktivisti Greenpeacea. U sedam od osam uzoraka koje je uzela ta… više »