Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

ANALIZA

Tko stoji iza desničarskih marševa?

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

„To je jednostavno skupina ograničenih, glupih desničarskih ekstremista i točka." Tako je ministar unutarnjih poslova Saske-Anhalta Holger Stahlknecht nazvao akcije koje su organizatori… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »

GREENPEACE

Tko je kriv za plastiku u moru?

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Povodom međunarodnog dana čišćenja otpada iz okoliša, Greenpeace je u suradnji s Parkom prirode Telašćica organizirao čišćenje uvale Kobiljak na Dugom otoku.… više »

ANALIZA

Europski parlament: novi odnosi snaga na vidiku

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Jedno je sigurno: sastav Europskog parlamenta, koji je danas s osam klubova zastupnika i grupa izrazito šaren, će nakon izbora u svibnju 2019. postati još nepregledniji. U… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, američki je automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu. Koncern je 1908. osnovao William C. Durant, a već iste godine… više »

DA?

Lažna veličina i stvarna sramota

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

„Najveća vojna vježba u našoj zemlji od 1981. godine!" Tu misao iz propagandnog repertoara Kremlja na sva zvona ovih dana oglašavaju ruski državni mediji. Hinjeni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Mayflower je bio poznati brod koji je prevozio engleske separatiste, znane još kao Pilgrimi, iz Southamptona u Engleskoj u Plymouth, Massachusetts 1620. godine. Brod je isplovio iz… više »

KOMENTAR

Mađarska je zaslužila crveni karton

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Načelo da članica Europske unije mora biti pravna država s neovisnim pravosuđem, slobodnim medijima i slobodnom znanošću, ne smije biti dovođeno u pitanje. To bi svakom realnom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Gregorijanski kalendar dobio je ime po papi Grguru XIII. i danas je u gotovo svim krajevima svijeta važeći kalendar. Papa je 1582. objavio reformu do tada postojećeg, julijanskog kalendara.… više »

HMMM...

Promjena granica više nije tabu

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Do prije nekoliko dana se susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog kosovskog kolege Hashima Thacija u Bruxellesu, a potom i predviđeni Vučićev govor na Kosovu, najavljivalo kao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Michelangelov David rađen od 1500. to 1504., remek-djelo je kiparstva renesanse i jedno od Michelangelova dva najveća kiparska djela, zajedno s Pietom. Sám David smatra se jednim od… više »

AKTIVIZAM

Burberry odbacuje krzno, poziva se i Prada

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Uoči početka tjedana mode u svjetskim modnim prijestolnicama, tema korištenja životinjskog krzna u modi postala je ponovno iznimno aktualna. Modna kuća Burberry najavila je da odbacuje… više »

PROBLEMI?

Sankcije Mađarskoj?

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Marta Pardavi, potpredsjednica Mađarskog helsinškog odbora (HHC), kaže da je sve vrijeme znala što će uslijediti nakon što u Bruxellesu progovori o represijama i stanju… više »

12. rujna

Dogodilo se na današnji dan - 12. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Ljudima često genijalne ideje padaju na pamet na najčudnijim mjestima, pa je tako današnji dan 1933. godine definitivno ušao u najuži izbor za najluđi dan u godini. Naime,… više »